کد خبر 706243
۱۴۰۵/۰۶/۳۰ ۱۸:۲۰

جانی دپ، نوه یکی از نخستین بردگان سیاه‌پوست که برای کسب آزادی خود به محاکمه رفت

ساعت 24 - تقریبا ۴۰۰ سال پیش، زن سیاه‌پوستی از آفریقا یکی از نخستین افرادی بود که برای نجات خود از بندگی به دادگاه مراجعه کرد و موفق به پیروزی شد؛ اکنون یکی از نسل‌های او یک چهره مشهور در هالیوود به شمار می‌رود.
جانی دپ نواده یکی از نخستین بردگان سیاه‌پوستی است که برای آزادی خود به دادگاه رفت
برپایه گزارشی از خبرگزاری خبرآنلاین، الیزابت کی گرینستد، حدود ۴۰۰ سال پیش، اقدام به شروع یک مبارزه حقوقی برای کسب آزادی خود نمود که در انتها به موفقیت رسید. او از نخستین افراد دورگه در مستعمرات آمریکا به شمار می‌رفت که به منظور آزادسازی خود، در دادگاه شکایت کرد.

در تاریخ ۲۱ ژوئیه ۱۶۵۶ [۳۱ تیر ۱۰۳۵]، الیزابت کی به همراه فرزند کوچک خود، جان گرینستد، در مستعمره ویرجینیا آزاد شد. جانی دپ، ستاره مشهور هالیوود و چهره‌ی اصلی مجموعه دزدان دریایی کارائیب، یکی از نوادگان او معرفی شده است.

پرونده الیزابت کی که در سال ۱۶۵۵ به جریان افتاد، بر بنیاد دو ادعای عمده شکل گرفت: اولاً او مدعی بود که خدمتکار قراردادی بوده و ثانیاً پدرش یک انگلیسی و در نتیجه آزاد بوده است. پدر او که یک انگلیسی بود، او را در کلیسای انگلستان به عنوان یک مسیحی شناخته و تعمید داده بود. او در زمان کودکی از دنیا رفت و برای محافظت از دخترش، سرپرستی قانونی تعیین کرده بود.

طبق این توافق، پدر کی او را به خدمت قراردادی سپرده بود؛ قراردادی که مقرر بود با رسیدن او به ۱۵ سالگی خاتمه یابد، اما بر اساس ادعای کی، این دوره مدت‌ها قبل از آغاز دادخواست او به پایان رسیده بود.

به استناد این شواهد، ویلیام گرینستد، وکیل و همسر الیزابت کی، در دادگاه استدلال کرد که او باید به‌عنوان زنی آزاد تلقی شود. این پرونده یکی از اولین دعاوی آزادی بود که یک فرد آفریقایی‌تبار در مستعمرات انگلیسی با هدف فرار از بردگی به ثبت رسانده بود.

در پی چنین پرونده‌هایی، مجلس نمایندگان ویرجینیا در سال ۱۶۶۲ قانونی به تصویب رساند که بر طبق آن، وضعیت اجتماعی و حقوقی فرزندان به ارث از مادر منتقل می‌شد؛ به این معنا که اگر مادر برده باشد، کودک نیز برده به شمار می‌آید و اگر مادر آزاد باشد، فرزند آزاد خواهد بود. این قانون با اصول حقوق عرفی انگلستان تفاوت داشت؛ زیرا در حقوق انگلیسی، وضعیت اجتماعی فرزندان معمولاً از پدر به آنها منتقل می‌شد.

طبق گفته‌های تانیا لاول بنکس، استاد بازنشسته حقوق دانشگاه مریلند، این قانون به مالکان برده این امکان را می‌داد که فرزندان زنان برده را نیز به عنوان نیروی کار در اختیار داشته باشند. همچنین مردان سفیدپوستی که از زنان برده فرزندی به دنیا می‌آوردند، از تعهد به پذیرش فرزندان خود و تأمین هزینه زندگی و آزادسازی آنها، که در بریتانیا لازم بود، معاف می‌شدند.

یک نواده از الیزابت کی، ستاره شناخته‌شده هالیوود است

بر اساس گزارش USA Today که به پژوهش‌های انجام شده در Shجره‌نامه Ancestry.com اشاره کرده، جانی دپ به عنوان هشتمین نسل از نوادگان الیزابت کی شناخته می‌شود. دپ که به خاطر فیلم‌های مختلفی مانند ادوارد دست‌قیچی، سوئینی تاد و مجموعه دزدان دریایی کارائیب مشهور است، جوایز متعددی از جمله جایزه انجمن بازیگران سینما و گلدن گلوب را کسب کرده و برای دو جایزه بفتا و سه جایزه اسکار نیز نامزد شده است. آثار او که شامل شخصیت‌های نامتعارف می‌شود، به طور کلی بیش از ۱۰.۸ میلیارد دلار در سطح جهانی فروش داشته‌اند.

منبع: economictimes.indiatimes.com منتشرشده در ۵ سپتامبر ۲۰۲۶ برابر با ۱۴ شهریور ۱۴۹۵

۲۵۹

نظرات کاربران

نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین، افترا، لینک، تبلیغات و نوشته‌شده با حروف لاتین معذور است.

هنوز نظری برای این خبر تایید نشده است.