کد خبر 706337
۱۴۰۵/۰۶/۳۰ ۲۰:۴۲

۵۰ درصد از برنامه‌های توسعه روستایی باید به پیشبرد کشاورزی اختصاص پیدا کند

ساعت 24 - یکی از اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس دوازدهم اظهار کرد: معاونت توسعه روستایی لازم است دست‌کم نیمی از ظرفیت، برنامه‌ها و اقدامات خود را به گسترش و ترویج فعالیت‌های کشاورزی و همچنین تقویت بخش‌های کشاورزی و دامداری معطوف کند.
۵۰ درصد توسعه روستایی باید به توسعه کشاورزی اختصاص یابد

به نقل از خبرگزاری مهر، امروز دوشنبه ۳۰ شهریور ۱۴۰۵، نشست خبری مشترک میان کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی و معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم کشور در محل این معاونت برگزار شد.

پیمان فلسفی، عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی، در این جلسه با تأکید بر اینکه توسعه روستا و پیشرفت کشاورزی به‌طور جدایی‌ناپذیری به هم پیوند خورده‌اند، اظهار کرد: اگر قرار باشد روستاهایی پیشرفته، آباد و برخوردار داشته باشیم، این هدف تنها زمانی محقق می‌شود که کشاورزی قدرتمند و نوین در کنار کشاورزانی شکل بگیرد که با آرامش خاطر و آسودگی بتوانند فعالیت کرده و تولید داشته باشند.

وی در ادامه گفت: بخش قابل توجهی از جمعیت ساکن روستاهای کشور در حوزه کشاورزی فعالیت می‌کنند و نزدیک به ۲۵ درصد از اشتغال فعال کشور در مناطق روستایی، در بخش کشاورزی تعریف می‌شود. افزون بر این، دست‌کم ۱۲ تا ۱۳ درصد از تولید ناخالص ملی و جریان‌های تولیدی کشور در بستر روستاها شکل می‌گیرد.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس افزود: این وضعیت برای کشور یک ظرفیت و فرصت ارزشمند به شمار می‌آید و امروز نیز سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو)، توسعه روستایی و کشاورزی را به‌صورت توأمان مورد توجه قرار می‌دهد.

فلسفی تصریح کرد: هم‌افزایی‌ای که از رهگذر گسترش کشاورزی در روستاها به وجود می‌آید، می‌تواند به رونق بیشتر روستاها بینجامد، درآمد روستاییان را افزایش دهد و سطح رفاه و آسایش آنان را بهبود بخشد.

وی خاطرنشان کرد: هر اندازه به حوزه کشاورزی توجه بیشتری شود، منفعت آن صرفاً محدود به روستاها نخواهد بود، بلکه کل کشور از آثار مثبت آن بهره‌مند می‌شود.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس با تأکید بر ضرورت تقویت جایگاه کشاورزی در برنامه‌های توسعه روستایی بیان کرد: باور ما این است که دست‌کم ۵۰ درصد از اقدامات و برنامه‌های معاونت توسعه روستایی باید به توسعه و ترویج فعالیت‌های کشاورزی، تقویت دامداری و پشتیبانی از انواع فعالیت‌های تولیدی در روستاها اختصاص یابد.

وی ادامه داد: اعتبار این بخش حدود ۲۰ همت است و البته خود وزارت جهاد کشاورزی نیز باید به فعالیت‌های کشاورزی توجهی ویژه و جدی داشته باشد، اما در سطح کلان، منابع مالی و بودجه توسعه روستایی کشور از سوی چندین دستگاه و حدود ۳۰ تا ۳۲ نهاد هزینه می‌شود.

فلسفی تصریح کرد: این منابع باید به‌درستی مدیریت و هدایت شوند تا اعتبارات در مسیر مشخص و بر اساس اولویت‌های روشن مصرف شوند.

وی با اشاره به کندی روند توسعه و آبادانی روستاها گفت: با اینکه در سال‌های آغازین انقلاب و پس از شکل‌گیری جهاد سازندگی، اقدامات بسیار مؤثری برای ایجاد زیرساخت‌ها صورت گرفت، اما امروز سرعت توسعه روستایی در حوزه اشتغال و نیز ایجاد تحول در فعالیت‌های کشاورزی چندان مطلوب نیست.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس ادامه داد: در حال حاضر دستگاه‌های گوناگونی در عرصه توسعه روستایی فعالیت دارند، اما هر کدام به‌صورت جزیره‌ای و پراکنده اقدام می‌کنند؛ از این رو، لازم است یک محوریت مشخص برای ایجاد هماهنگی میان آنها شکل بگیرد.

فلسفی تأکید کرد: همه دستگاه‌ها باید این محوریت را بپذیرند و بر اساس آن، کلان‌پروژه‌هایی تعریف شود تا هر مجموعه وظیفه خود را به‌درستی انجام دهد. منظور این نیست که همه دستگاه‌ها در یکدیگر ادغام شوند، بلکه باید فعالیت‌ها در قالبی هماهنگ و با محوریت روشن پیش برود.

این نماینده مجلس با بیان اینکه روستا و کشاورزی ستون‌های اصلی اقتصاد مقاومتی محسوب می‌شوند، گفت: یکی از چالش‌های مهم در کشاورزی، موضوع مصرف آب است و با توجه به سهم بالای این بخش در مصرف آب، راه برون‌رفت از این وضعیت، حرکت به سمت کشاورزی پیشرفته و دانش‌بنیان است.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس افزود: باید در روستاها زمینه توسعه کشاورزی پیشرفته و دانش‌بنیان فراهم شود تا بهره‌وری آب افزایش یابد و استفاده از شیوه‌های نوین آبیاری نیز گسترش پیدا کند.

وی بیان کرد: تقویت این حوزه می‌تواند نقش اثرگذاری در ارتقای بهره‌وری آب و پیشبرد توسعه روستایی داشته باشد و مجلس نیز در کنار مسئولان حوزه توسعه روستایی خواهد بود و از هر کمکی که از دست نمایندگان برآید، دریغ نخواهند کرد.

این نماینده مجلس دوازدهم ادامه داد: در چارچوب برنامه هفتم توسعه و همچنین در مسیر بررسی و تدوین بودجه سال ۱۴۰۶، پیشنهادهای این مجموعه می‌تواند از ظرفیت کمیسیون‌های مختلف مجلس، از جمله کمیسیون کشاورزی و کمیسیون آموزش، بهره‌مند شود.

نظرات کاربران

نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین، افترا، لینک، تبلیغات و نوشته‌شده با حروف لاتین معذور است.

هنوز نظری برای این خبر تایید نشده است.