کد خبر 708094
۱۴۰۵/۰۷/۰۱ ۱۴:۳۵

انقلاب در نظام آماری کشور؛ آغاز ثبت نام نفوس و مسکن از تاریخ اول آبان

ساعت 24 - مازندران (ایسنا) - در جلسه ستاد سرشماری استان مازندران، رئیس مرکز آمار ایران از تغییرات اساسی در نحوه اجرای سرشماری نفوس و مسکن پرده برداشت و با تأکید بر جایگزینی روش‌های متداول و حضوری به رویکردی مبتنی بر «ساختمان‌های اداری و نظام‌های ملی»، اعلام کرد: از تاریخ اول آبان، فعالیت‌های جدید با هدف بهبود داده‌ها و کاهش حجم فعالیت‌های میدانی آغاز خواهد شد.
تحول در نظام آماری کشور؛ آغاز سرشماری نفوس و مسکن از اول آبان

غلامرضا گودرزی، در روز چهارشنبه یکم مهرماه، در جلسه‌ای که به بررسی فرآیند سرشماری عمومی نفوس و مسکن در استان مازندران اختصاص یافته بود، ضمن قدردانی از کوشش‌های انجام‌شده در سرشماری‌های گذشته، بر نیاز به دقت در ثبت اطلاعات موجود در سامانه‌های اداری تاکید کرد.

وی در این جلسه اعلام کرد که سرشماری امسال به عنوان نخستین تجربه تغییر و تحول در نظام آماری کشور به شمار می‌آید. در این راستا، توضیح داد که در سرشماری‌های قبل، فرآیند جمع‌آوری اطلاعات به‌طور مستقیم از خانواده‌ها صورت می‌گرفت، در حالی که در این دوره، رویکرد مرکز آمار از شیوه‌هایی که بر پایه ملاقات مستقیم با خانوارها استوار بود، به سمت استفاده از "سقف‌های اداری" تغییر یافته است.

گودرزی ادامه داد که در این روش تازه، داده‌ها از طریق سامانه‌های ملی و ثبت‌های اداری برای مرکز آمار فراهم می‌شوند و هدف اصلی از مراحل میدانی فقط راستی‌آزمایی و تکمیل اطلاعات ناقص خواهد بود.

رئیس مرکز آمار ایران بر ضروری بودن همکاری مدیران اجرایی تاکید کرد و از فرمانداران و مسئولان فعال در سامانه‌های مانند ثبت احوال و ثبت ملی خواست تا پیش از شروع مراحل اصلی، نسبت به صحت و جامعیت داده‌های موجود در مناطق روستایی و آبادی‌ها اقدام نمایند.

وی خاطرنشان کرد که در صورتی که اطلاعات ثبت‌شده در سیستم‌های محلی (مانند فرمانداری‌ها) کامل نباشد، نیاز به عملیات میدانی در استان‌هایی مانند مازندران که دارای تنوع جغرافیایی و اقلیمی هستند، به شکل قابل توجهی افزایش خواهد یافت. بنابراین، تکمیل داده‌ها در سامانه‌های اداری فرصتی طلایی به‌منظور کاهش هزینه‌ها و افزایش دقت به شمار می‌آید.

تحول در نظام آماری کشور؛ آغاز سرشماری نفوس و مسکن از اول آبان 

غلامرضا گودرزی در خصوص برنامه‌ریزی اجرای طرح سرشماری نفوس و مسکن تصریح کرد که عملیات اصلی سرشماری از تاریخ اول آبان آغاز خواهد شد. در این زمینه، دو گروه از شهروندان از طریق ارسال پیامک شناسایی خواهند شد؛ گروه اول شامل افرادی است که اطلاعات آن‌ها در سامانه‌های موجود ناقص یا دارای مغایرت است و گروه دوم شامل افرادی می‌شود که به‌منظور راستی‌آزمایی به آن‌ها نیاز است. همچنین جزئیات تعامل با پیامک‌های ارسالی از طریق رسانه‌های ملی به عموم اطلاع‌رسانی خواهد شد.

رئیس مرکز آمار با بیان اهمیت استراتژیک استان مازندران در تحلیل‌های آماری، افزود که موضوعاتی نظیر نرخ مهاجرت، وضعیت سکونتگاه‌های غیررسمی، تغییرات کاربری زمین و مسائل مربوط به اتباع، از جمله محورها و موضوعات خاص این سرشماری در استان مازندران محسوب می‌شود.

او تاکید کرد که دقت در گردآوری این داده‌ها به‌طور مؤثری در تصمیم‌گیری‌های آینده دولت و برنامه‌ریزی‌های توسعه‌ای استان تاثیرگذار خواهد بود.

گودرزی همچنین یادآور شد که این تحول، پایه‌گذار ساختار جدید آماری در سال ۱۴۰۶ خواهد بود که در آن، داده‌های استانی با سرعت و دقت بیشتری به سیاست‌گذاران ارائه خواهد شد.

انتهای پیام

نظرات کاربران

نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین، افترا، لینک، تبلیغات و نوشته‌شده با حروف لاتین معذور است.

هنوز نظری برای این خبر تایید نشده است.