کد خبر 708552
۱۴۰۵/۰۷/۰۲ ۰۳:۴۳

پزشکیان: برای گفتگو ودفاع ازحقانیت مردم مظلوم ومقتدر کشورمان در سازمان ملل حضور پیدا کردیم

پزشکیان: برای گفتگو ودفاع ازحقانیت مردم مظلوم ومقتدر کشورمان در سازمان ملل حضور پیدا کردیم

نیویورک- ایرنا- رئیس جمهوراسلامی ایران با اشاره به حضور هیأت ایرانی در سازمان ملل متحد گفت: حضورمان در سازمان ملل، هم فرصتی برای گفت‌وگو و تعامل با کشورهای مختلف و هم بستری برای دفاع از حقوق و منافع ملت ایران و بیان دیدگاه‌های کشور درباره تحولات منطقه و مسائل بین‌المللی است.

به گزارش ایرنا، مسعود پزشکیان در حاشیه سازمان ملل متحد افزود: گفت‌وگویی که پیش از سفر برای ارائه در مجمع عمومی سازمان ملل آماده شده بود، با توجه به سخنان رئیس‌جمهور آمریکا نیازمند بازنگری شد و تلاش کردیم در فرصت فراهم‌شده، واقعیت‌هایی را که درباره اقدامات آمریکا علیه ملت ایران و دیگر کشورهای جهان وجود دارد، صریح‌تر بیان کنیم.

وی افزود: برخی اقدامات آمریکا با قوانین بین‌المللی و چارچوب‌های انسانی سازگار نیست و این کشور در سال‌های اخیر رویکرد مبتنی بر زور را در نقاط مختلف جهان دنبال کرده است که نمونه‌هایی از آن را در ونزوئلا، کوبا و گرینلند شاهد بوده‌ایم.

رئیس جمهور کشورمان با بیان اینکه چنین رویکردی از سوی آمریکا سابقه داشته است، اظهار کرد: اگرچه ایالات متحده همواره چنین نگاهی را دنبال کرده، اما کمتر شاهد آن بوده‌ایم که این رویکرد تا این اندازه عریان بیان شود و حتی از نابودی یک کشور سخن به میان آید.

وی تأکید کرد: ایران کشوری با ریشه‌های عمیق تاریخی و تمدنی است و نمی‌توان آن را نابود کرد. ملت ایران با وجود همه فشارها همچنان در صحنه حضور دارد و این ایستادگی شایسته قدردانی است. امیدوارم مسئولان نیز بتوانند در برابر این مردم سربلند باشند و شرمنده آنان نشوند.
پزشکیان ادامه داد: بر مبنای سخنانی که از سوی رئیس‌جمهور آمریکا مطرح شد، لازم بود در صحن سازمان ملل، در حد فرصت و زمان در اختیار، درباره اقدامات آمریکا و همچنین عملکرد اسرائیل در منطقه سخن گفته شود.

رئیس جمهوراسلامی ایران با اشاره به تحولات منطقه گفت: اقدامات اسرائیل در منطقه، به‌ویژه در غزه و لبنان، خلاف بسیاری از موازین و قواعد حقوق بین‌الملل ارزیابی می‌شود و گزارش‌های متعددی درباره تلفات و رنج غیرنظامیان منتشر شده است.

وی همچنین با اشاره به عملیات ترور اسرائیل افزود: ترور و هدف قرار دادن افراد، رویکردی است که آثار آن را در ایران نیز شاهد بوده‌ایم. طی سال‌های اخیر، شماری از دانشمندان، فرماندهان، مسئولان و شهروندان ایرانی در حملات و عملیات تروریستی جان خود را از دست داده‌اند.
وی با اشاره به وضعیت انسانی در غزه و لبنان اظهار کرد: مشاهده تصاویر و گزارش‌های مربوط به رنج و کشته‌شدن غیرنظامیان، برای هر انسان آزاده‌ای دردناک است؛ در حالی که همزمان شاهد طرح ادعاهایی درباره انسانیت و حقوق بشر از سوی اسرائیلیها هستیم.

پزشکیان در ادامه با اشاره به واکنش برخی ایرانیان خارج از کشور به تحولات منطقه گفت: متأسفانه برخی ایرانیان خارج از کشور در این موضوع با جریان‌هایی هم‌صدا شده‌اند، در حالی که افراد و گروه‌هایی از کشورهای مختلف، فارغ از ملیت، با قربانیان این حوادث ابراز همدردی می‌کنند.

رئیس جمهوری در بخش دیگری از سخنان خود به دیدارهای دیپلماتیک هیأت ایرانی در حاشیه نشست سازمان ملل اشاره کرد و گفت: در جریان این سفر، جلسات مختلفی با مسئولان کشورهای عراق و سوئیس برگزار شد و تفاهم‌ها و زمینه‌های همکاری خوبی مورد بررسی قرار گرفت.

وی افزود: وزیر امور خارجه کشورمان نیز دیدارها و گفت‌وگوهای سازنده‌ای با همتایان خود از کشورهای مختلف داشته و بخشی از این رایزنی‌ها همچنان در حال انجام است.

نظرات کاربران

نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین، افترا، لینک، تبلیغات و نوشته‌شده با حروف لاتین معذور است.

هنوز نظری برای این خبر تایید نشده است.