کد خبر 709589
۱۴۰۵/۰۷/۰۳ ۱۱:۳۸

سه خطا در یک موقعیت: داوری که از قوانین غفلت ورزید!

ساعت 24 - کارشناس داوری فوتبال ایران بر این باور است که در مسابقه میان تیم‌های هوادار و بعثت کرمانشاه، در یک موقعیت به ظاهر ساده، سه اشتباه قانونی از سوی داور به وقوع پیوسته است!
سه اشتباه در یک صحنه: داوری که قانون را جا گذاشت!

طبق گزارش ورزش سه، علی میرزابیگی، متخصص داوری فوتبال ایران با اشاره به صحنه بحث‌برانگیز بازی میان تیم‌های هوادار و بعثت کرمانشاه در هفته دوم رقابت‌های لیگ دسته اول، به تحلیل این رخداد از دیدگاه قوانین فوتبال پرداخته و تأکید دارد که حادثه پیش‌آمده تنها به یک اشتباه تشخیصی از سوی داور محدود نمی‌شود، بلکه در حین یک موقعیت، سه تصمیم مختلف با مشکلات قانونی همراه بوده است؛ موضوعی که از نظر او می‌تواند در هفته‌های پایانی مسابقات و در غیاب VAR، نگران‌کننده باشد.

در حالی که لیگ دسته اول فوتبال ایران به‌خلاف لیگ برتر هنوز از سیستم کمک‌داور ویدئویی بهره نمی‌برد، این مسأله اهمیت تسلط داوران بر قوانین و توانایی آنها در شناسایی و اجرای دقیق مقررات را افزایش می‌دهد. با این حال، میرزابیگی بر این باور است که صحنه مذکور در مسابقه هوادار و بعثت کرمانشاه از این نظر قابل تأمل است که اشتباهات رخ داده را نمی‌توان صرفاً به یک تصمیم آنی یا خطای انسانی مرتبط دانست. او تصور می‌کند که در این لحظه، سه قانون متفاوت از مقررات بازی در روند تصمیم‌گیری داور معضلاتی ایجاد کرده‌اند.

یادداشت میرزابیگی به این شرح است:
در مسابقه بین تیم‌های هوادار و بعثت کرمانشاه، صحنه‌ای به وقوع پیوست که سؤال‌های جدی درباره درک و اجرای صحیح قوانین فوتبال را نسبت به عملکرد داور مطرح می‌کند؛ به ویژه از این منظر که در یک موقعیت، سه تصمیم نادرست اتخاذ گردید که همه آنها از دید قوانین بازی دارای عیب هستند.
۱. عدم اجرای قانون ۱۲، اعلام ضربه آزاد غیرمستقیم و تشخیص تخلف در محوطه جریمه در حالی که مدافع در حال تلاش برای دفع توپ است و به آن ضربه می‌زند، در حالی که دروازه‌بان آن را در محوطه جریمه دریافت می‌کند و داور آن را به عنوان پاس عامدانه به دروازه‌بان در نظر می‌گیرد.
در این مورد، تصمیم داور در خصوص تشخیص تخلف و اعمال مقررات مربوط به ضربات غیرمستقیم و قانون ۱۲ منطبق نیست و به‌جای اجرای صحیح قانون، تصمیمی اتخاذ شده که از نظر نظام‌نامه‌ها قابل انتقاد است و این موضوع به عدم درک صحیح داور از قوانین برمی‌گردد.

۲. عدم اجرای قانون ۱۳، رعایت فاصله قانونی دیوار دفاعی
در ادامه همان موقعیت، نادیده گرفتن چیدمان دیوار دفاعی و رعایت فاصله قانونی هم به عنوان یک ایراد به شمار می‌آید. فاصله ۹ متری و ۱۵ سانتیمتری در محوطه جریمه رعایت نمی‌شود، در حالی که مدافعان باید بر روی خط دروازه قرار بگیرند، قانون در مورد ضربات آزاد، شرایط مشخصی برای فاصله بین بازیکنان مدافع و توپ تعیین کرده، اما در اینجا این الزام قانونی نادیده گرفته شده و هیچ تصمیم مناسب جهت اجرای صحیح ضربه صادر نشده است.

۳. عدم اجرای قانون ۸، آغاز مجدد بازی
نکته سوم به قانون ۸ و آغاز دوباره بازی با ضربه آزاد غیرمستقیم مربوط می‌شود. طبق قانون، زمانی که ضربه زده می‌شود و توپ به طور واضح حرکت می‌کند، بازی باید دوباره آغاز شود. در این صحنه هم نحوه تصمیم‌گیری داور با این اصل قانونی مغایرت دارد؛ به طوری که بازیکن تنها پای خود را بر روی توپ می‌گذارد و آن را لمس می‌کند و بلافاصله گل به ثمر می‌رسد. این قانون مربوط به سال‌ها پیش است و مدت‌هاست که حرکت آشکار توپ در قوانین لحاظ شده است.

سه ایراد قانونی در یک صحنه
قابل توجه است که در اینجا با یک اشتباه ساده داوری روبرو نیستیم، بلکه در یک موقعیت خاص، سه موضوع مرتبط با سه بخش از قوانین بازی مطرح است.
این واقعیت بار دیگر اهمیت آموزش مستمر، ارزیابی دقیق و بروزرسانی دانش داوران را یادآور می‌شود. نکته حائز اهمیت این است که تمامی این موارد به مسئولان مربوط یعنی فدراسیون و کمیته داوران محدود نمی‌شود؛ مواردی ابتدایی هستند که خود داوران باید به‌روز رسانی دانش خود نسبت به آنها اهتمام ورزند. زمانی که VAR در اختیار داور نیست، تنها ابزار برای دستیابی به تصمیم‌گیری درست، تسلط کامل بر قوانین و شناسایی صحیح موقعیت‌ها و اجرای دقیق مقررات می‌باشد.
در چنین اوضاعی، کارشناسی دقیق این صحنه‌ها قادر است روشن کند که آیا با یک خطای آنی مواجه بوده‌ایم یا مسئله به درک و اجرای نادرست قوانین بازی ارتباط دارد؛ موضوعی که در سطح حرفه‌ای فوتبال ایران نمی‌توان به سادگی از آن گذشت و از همین حالا زنگ خطر اشتباهات جدی در هفته‌های پایانی به صدا درآمده است.

نظرات کاربران

نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین، افترا، لینک، تبلیغات و نوشته‌شده با حروف لاتین معذور است.

هنوز نظری برای این خبر تایید نشده است.