چهار ملوان، شامل دو نفر از استرالیا، یک نیوزیلندی و یک فرانسوی، پس از اینکه قایق بادبانی تای تام با یک نهنگ در حدود ۲۵۰ مایل دریایی از جزیره نورفولک برخورد کرد، مجبور شدند تا کشتی در حال غرق شدن را ترک کنند. این واقعه در روز شنبه رخ داد و پس از سوار شدن به قایق نجات، ملوانان برای چندین ساعت در دریا سرگردان بودند.
مرکز نجات نیوزیلند اعلام کرد که این ملوانان نهایتاً حوالی ساعت ۶ صبح روز یکشنبه توسط خدمه کشتی باری ۱۴۳ متری اموی سوفورانا سورویل نجات یافتند. عملیات نجات بهطور سازمانیافته پیش رفت و تصاویری که به وسیله سازمان دریانوردی نیوزیلند منتشر شد، دو امدادگر را در کنار قایق نجات ملوانان نشان میدهد.

مایک کلولو، مدیر عملیات نجات، بیان کرد که این مرکز تماس اضطراری را حدود ساعت ۱ بعدازظهر روز شنبه دریافت کرده است.
«قایق به شدت در حال غرق شدن بود و اعلام کرده بود که با یک نهنگ تصادف کرده است.»
کلولو افزود که قایق ۱۵.۵ متری در برابر امواجی با ارتفاع دو متر دست و پنجه نرم میکرد و یک هواپیمای P-8A Poseidon از نیروی هوایی سلطنتی نیوزیلند برای کمک اعزام شد.
«این چهار ملوان ناچار شدند کشتی را ترک کنند و چندین ساعت را در قایق نجات گذراندند تا اینکه حدود ساعت ۶ صبح نجات یابند.»
مدیر عملیات نجات به خاطر اقدام بهموقع ملوانان در فعال سازی تماس اضطراری قدردانی کرده و آن را عامل اصلی نجات آنها دانست.
«خدمه قایق به درستی عمل کردند و تصادف با نهنگ در آبهای باز رخ داد. آنها به درستی آماده بودند و فعالسازی زود هنگام وضعیت اضطراری، گام کلیدی در رساندن آنها به امنیت بود.»