کد خبر 713374
۱۴۰۵/۰۷/۰۷ ۱۴:۱۱

بازآفرینی ۲۰ بازار تاریخی در کشور

ساعت 24 - مدیر عامل پیشین شرکت بازآفرینی شهری ایران اعلام کرد که با همکاری شهرداری‌ها و کسبه، پروژه بازیابی ۲۰ بازار تاریخی در سطح کشور در حال اجراست. وی افزود: همچنین در شهرهایی نظیر کرمان، ساری، همدان، اصفهان و خرم‌آباد، تعدادی از خانه‌های تاریخی که وضعیت مطلوبی نداشتند، مراحل مرمت را طی می‌کنند. از جمله این مکان‌ها می‌توان به خانه بدیع‌الصنایع در اصفهان و خانه صالحان در همدان اشاره نمود.
۲۰ بازار تاریخی کشور در حال احیاست

عبدالرضا گلپایگانی در مصاحبه‌ای با ایسنا بیان کرد: توجه به ملاحظات فرهنگی و میراثی در زمینه بافت‌های تاریخی از اهمیت بالایی برخوردار است. در رابطه با تأمین نیازهای خدماتی، بهبود معابر و فراهم‌سازی شرایطی مناسب برای تحریک ساخت‌وساز و مقاوم‌سازی، اقدامات حمایتی متعددی را انجام داده‌ایم و هدف نهایی ما این است که با بهسازی محیط، بستر مناسبی برای مرمت و بازسازی خانه‌های تاریخی ایجاد نماییم.

او در ادامه گفت: در زمینه بافت‌های تاریخی، در حال حاضر حدود ۲۰ بازار تاریخی به همکاری شهرداری‌ها و کسبه در حال احیا و بازسازی هستند. این فعالیت‌ها شامل فرش‌کاری، ساماندهی سقف و بهسازی دیواره‌های بازارها می‌شود. به محض اینکه بازار تاریخی از نظر شکل و شرایط بهبود یابد، قطعاً زمینه برای توسعه ساخت‌وساز و مرمت خانه‌های اطراف آن نیز مهیا می‌گردد.

گلپایگانی افزود: علاوه بر بازارهای تاریخی، توجه خاصی به خانه‌های تاریخی نیز معطوف شده است. برخی از این خانه‌ها که سال‌ها در شرایط نامناسب بوده‌اند، در حال حاضر تحت مرمت قرار دارند. به طوری که اگر یک خانه تاریخی مرمت و به فضایی مناسب و باکیفیت منتقل شود، این اقدام می‌تواند بر دیگر خانه‌های اطراف نیز تأثیرگذار باشد و آنها را به سمت بهسازی، نوسازی و مقاوم‌سازی سوق دهد.

اختصاص یک خانه تاریخی در خرم‌آباد به بنیاد ایران‌شناسی

وی در ارتباط با نمونه‌هایی از این تلاش‌ها در شهرهای مختلف کشور گفت: در کرمان یک خانه تاریخی بازسازی شده و در ساری نیز سه خانه تاریخی در محله ساری‌سرا در حال مرمت‌اند. در همدان خانه صالحان که بخشی از آن آسیب دیده بود، در حال مرمت است. همچنین در اصفهان خانه بدیع الصنایع به عنوان یکی از بناهای تاریخی در حال تعمیر می‌باشد. در خرم‌آباد نیز یکی از خانه‌های تاریخی که در سال‌های گذشته بازسازی شده بود، به بنیاد ایران‌شناسی اختصاص یافته تا فعالیت‌های این بنیاد در بافت تاریخی شکل گیرد.

۲۰ بازار تاریخی کشور در حال احیاست

عضو هیئت مدیره سازمان ملی زمین و مسکن بر این نکته تأکید کرد: تجربیات نشان می‌دهد که زمانی که یک بنا تاریخی تحت مرمت قرار می‌گیرد و به فضایی خدماتی مبدل می‌شود، اثر آن محدود به خود بنا نمی‌ماند و به خانه‌های نزدیک نیز تأثیر مثبت می‌گذارد و موجب تقویت روند نوسازی، بهسازی و مقاوم‌سازی در آن ناحیه می‌شود.

حمام‌های تاریخی می‌تواند به فضاهای خدماتی تبدیل گردد

او همچنین به برخی از تلاش‌ها برای مرمت حمام‌های تاریخی اشاره کرده و گفت: در چندین شهر به کمک شهرداری‌ها و تأمین اعتبار از سوی شرکت بازآفرینی شهری، مرمت حمام‌های تاریخی در حال انجام است. این بناها پس از مرمت می‌توانند به عنوان فضاهای خدماتی بهره‌برداری شوند.

مدیرعامل پیشین شرکت بازآفرینی شهری ایران اشاره کرد که در برخی از شهرهای کوچک و میانی کشور، اقدامات موفقی در زمینه احیای بناهای تاریخی صورت گرفته است. او افزود: با حمایت‌های شرکت بازآفرینی شهری، در این شهرها پروژه‌های مؤثری برای بازسازی بناهای تاریخی آغاز شده و در حال ادامه است؛ البته این حوزه هنوز پتانسیل و فرصت‌های زیادی برای کار دارد و امیدواریم این روند ادامه یابد.

وی همچنین خاطرنشان کرد: احیای بافت تاریخی فقط به مرمت یک بنا محدود نمی‌شود، بلکه باید مجموعه‌ای از فعالیت‌ها از جمله بهبود معابر، تأمین خدمات، احیای بازارها و بناهای تاریخی و تعیین کاربری مناسب برای آنها در نظر گرفته شود تا به تدریج منجر به رونق و احیای کل بافت تاریخی گردد.

بنابراین گزارش، عبدالرضا گلپایگانی دو روز پیش به عنوان عضو هیئت مدیره سازمان ملی زمین و مسکن پس از ادغام این سازمان با شرکت بازآفرینی شهری ایران منصوب شد و علی نبیان، مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن، با حفظ سمت، مسئولیت سرپرستی شرکت بازآفرینی شهری ایران را نیز به عهده گرفته است. این انتصاب در راستای اجرای مصوبات مربوط به اصلاح ساختار کلی وزارت راه و شهرسازی و به منظور یکپارچه‌سازی وظایف، کاستن از موازی‌کاری و ساماندهی ساختار حوزه بازآفرینی شهری انجام شده است.


انتهای پیام

نظرات کاربران

نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین، افترا، لینک، تبلیغات و نوشته‌شده با حروف لاتین معذور است.

هنوز نظری برای این خبر تایید نشده است.