کد خبر 714522
۱۴۰۵/۰۷/۰۸ ۱۵:۴۵

چین به ارزیابی طرح تانک هسته‌ای با ریل‌گان ۵۰ مگاژولی پرداخت

ساعت 24 - محققین حوزه صنایع دفاعی در چین در قالب یک تحقیق جامع، ساختار یک تانک با وزن ۶۰ تن که به یک راکتور هسته‌ای کوچک و یک توپ الکترومغناطیسی با قابلیت شلیک ۵۰ مگاژول تجهیز شده است را بررسی کرده‌اند؛ این طرح مفهومی افق توسعه‌ای تا سال ۲۰۴۵ را در نظر دارد.
چین طرح تانک هسته‌ای با ریل‌گان ۵۰ مگاژولی را بررسی کرد

بر اساس گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، این بررسی در ضمیمه ماه ژوئن سال ۲۰۲۶ مجله چینی Acta Armamentarii منتشر گردیده است.

پیشنهاد ارائه شده شامل سه مرحله توسعه تعریف شده است. در مرحله اول که پیش از سال ۲۰۳۵ رخ خواهد داد، تسلیحات الکترومغناطیسی بر روی شاسی‌های زرهی موجود نصب می‌شوند و انرژی لازم آنها از طریق یک مولد دیزلی ۱۵۰۰ اسب‌بخاری، ابرخازن‌ها و سامانه ذخیره انرژی چرخ‌طیار تأمین خواهد شد. در این مقطع، انرژی شلیک توپ الکترومغناطیسی به حدود ۱۰ مگاژول و برد نظری آن به ۱۵۰ کیلومتر تخمین زده شده است.

مرحله دوم که اهداف آن تا حدود سال ۲۰۴۵ را در بر می‌گیرد، انرژی توپ را به ۲۰ مگاژول و برد آن را به تقریباً ۳۰۰ کیلومتر افزایش می‌دهد. برای تأمین انرژی در این مرحله، یک مولد دیزلی ۲۰۰۰ اسب‌بخاری به همراه حدود پنج تن از تجهیزات پیشرفته ذخیره انرژی در نظر گرفته شده است.

مرحله نهایی به بهره‌برداری از یک راکتور هسته‌ای کوچک با قدرت ۱۰ مگاوات و سیستم‌های خنک‌کننده با فلز مایع اختصاص دارد. طبق این بررسی، این راکتور و سیستم‌های مرتبط باید در حجمی نزدیک به دو مترمکعب جا بگیرند و انرژی لازم برای تسلیحات الکترومغناطیسی و دیگر سیستم‌های خودرویی را تأمین نمایند.

چین طرح تانک هسته‌ای با ریل‌گان ۵۰ مگاژولی را بررسی کرد

در پیکربندی نهایی، ریل‌گان پیشنهادی انرژی شلیک خود را به حدود ۵۰ مگاژول خواهد رساند و محققان سرعت پرتابه را به حدود ۳.۵ کیلومتر بر ثانیه و برد نظری آن را به حدود ۴۵۰ کیلومتر برآورد کرده‌اند. چنین مشخصاتی، در صورت تحقق، به این معنی خواهد بود که این خودرو می‌تواند از یک تانک معمولی به سامانه‌ای با توانمندی‌های مشترک آتش مستقیم و آتش دوربرد تبدیل شود.

*ریل‌گان (Railgun) یا توپ ریلی، نوعی سلاح الکترومغناطیسی است که برای پرتاب پرتابه‌ها به‌جای استفاده از باروت یا سایر مواد منفجره متداول، از نیروی الکترومغناطیسی بهره می‌برد.

با این حال، متن منتشرشده تنها به تشریح یک مطالعه مفهومی و راهبرد توسعه فناوری پرداخته و به معنای وجود یک تانک هسته‌ای عملیاتی در چین نمی‌باشد. اساساً تمرکز این تحقیق بر روی روش‌های تأمین نیازهای رو به رشد خودروهای زرهی آتی به انرژی الکتریکی، از جمله ابرخازن‌ها، باتری‌های پیشرفته، ابررساناها و شبکه‌های برق داخلی خودرو متمرکز است.

۲۲۷۲۲۷

نظرات کاربران

نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین، افترا، لینک، تبلیغات و نوشته‌شده با حروف لاتین معذور است.

هنوز نظری برای این خبر تایید نشده است.