کد خبر 719598
۱۴۰۵/۰۷/۱۴ ۰۶:۲۰

پیشنهاد مشاوران پزشکی: رئیس‌جمهور در شروع سال سوم ریاست جمهوری، باید مدیران ناکارآمد را حذف کند

ساعت 24 - نباید به استعفای وزیر نفت صرفاً به عنوان یک تغییر در یک وزارتخانه نگریسته شود. در آغاز سال سوم دوره دولت، هر نوع تغییر در سطوح مدیریتی می‌تواند به منزله فرصتی برای سازماندهی مجدد دولت و حرکت از «مدیریت موجود» به سمت دولتی با رویکرد حل مسائل باشد. در حال حاضر، مشکل کشور کمبود استعدادهای کارآمد نیست؛ بلکه معضل اصلی انتخاب و به‌کارگیری مناسب این افراد است.
پیشنهاد مشاور پزشکیان: رئیس جمهور در آغاز سال سوم دولتش، مدیران ناکارآمد را کنار بگذارد

به نقل از خبرآنلاین، نورالدین آهی، مشاور رئیس‌جمهور، در نشریه اعتماد اشاره کرده است که ایران دارای مدیران با تجربه، متخصصان جوان، نخبگان دانشگاهی و نیروی انسانی قابلی است که می‌توانند با همکاری یکدیگر به حل چالش‌های پیچیده کشور بپردازند. دولت باید از این پتانسیل بهره برده و مدیریت‌ها را تنها بر اساس ملاحظات سیاسی، سهم‌خواهی یا حفظ وضعیت موجود شکل ندهد.

هر انتصاب جدید باید با یک سوال کلیدی همراه باشد؛ این مدیر چه مساله‌ای را قرار است مرتفع کند و بر اساس چه شاخص‌هایی ارزیابی خواهد شد؟ در این راستا، شفافیت نسبت به مفهوم «وفاق» باید در اولویت قرار گیرد.

وفاق به معنای پذیرش ناکارآمدی نیست، بلکه مفهوم آن گردهم‌آوری توانمندی‌های گوناگون به منظور تأمین منافع ملی است. وفاق باید موجب افزایش کارآیی دولت شود و نه تثبیت ناکارآمدی. رئیس‌جمهور برای تحقق راهکارهای خود به مدیرانی نیاز دارد که علاوه بر داشتن تخصص، با جهت‌گیری‌های دولت نیز هم‌خوانی داشته باشند؛ مدیرانی که توانایی درک سیاست را داشته باشند، قاطعانه تصمیم‌گیری کنند، مسئولیت بپذیرند و در قبال نتایج تصمیماتشان پاسخگو باشند.

همراهی با دولت تنها یک نام سیاسی نیست؛ قدرت تبدیل راهبرد رئیس‌جمهور به نتایج ملموس، نشان‌دهنده همراهی واقعی است.

این رویکرد به یک نتیجه‌گیری مهم دیگر نیز منجر خواهد شد؛ بازسازی سرمایه اجتماعی. مردم زمانی به دولت اعتماد می‌کنند که متوجه شوند انتخاب مدیران بر مبنای شایستگی و نتایج باشد، نه روابط شخصی.
زمانیکه مردم ببینند که مدیران بر اساس توانمندی‌های خود انتخاب شده و در قبال عملکردشان پاسخگو هستند، اعتماد عمومی نیز قابلیت بازسازی را پیدا خواهد کرد. سال سوم دولت باید به سال کارآمد سازی، پاسخگویی و نتیجه‌محوری تبدیل شود. تغییر چند مدیر به تنهایی نمی‌تواند به بازآرایی بیانجامد؛ بازآرایی واقعی زمانی محقق خواهد شد که معیار انتخاب مدیران دستخوش تغییر شود. به نظر من، رئیس‌جمهور باید از فرصت پیش‌آمده برای ارسال یک پیام مدیریتی واضح بهره‌برداری کند؛ دولت وفاق، دولت تمامی ظرفیت‌های ایران است، اما وفاق با ناکارآمدی باید تفکیک شود.
باید از وفاق محافظت کرد، اما این مفهوم باید از «همراهی سیاسی» به همکاری مؤثر برای حل چالش‌های کشور تبدیل شود. این می‌تواند مقدمه یک فصل تازه باشد؛ فصلی که در آن کارآمدی، شایسته‌سالاری و اعتماد عمومی به عنوان سه رکن اصلی بازآرایی دولت به شمار می‌روند.

17302

نظرات کاربران

نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین، افترا، لینک، تبلیغات و نوشته‌شده با حروف لاتین معذور است.

هنوز نظری برای این خبر تایید نشده است.