کد خبر 725411
۱۴۰۵/۰۷/۲۰ ۱۸:۰۸

انتقاد رسول نجفیان از وضعیت برخی مراکز بهبود اعتیاد

ساعت 24 - رسول نجفیان در مراسم اکران مستند «پهلوانان نمی‌میرند» به وضعیت نامناسب برخی از مراکز ترک اعتیاد انتقاد کرد.
انتقاد رسول نجفیان از شرایط برخی مراکز ترک اعتیاد

بر اساس گزارش ایسنا، مستند «پهلوانان نمی‌میرند» به کارگردانی شراره عطاری، در شامگاه یکشنبه (۱۹ مهرماه) در پردیس سینمایی مگامال در یک نمایش خصوصی ارائه شد.

این مستند با حضور شماری از هنرمندان، محققان و فعالان اجتماعی به نمایش درآمد.

از جمله افرادی که در این مراسم حضور داشتند می‌توان به رسول نجفیان (بازیگر، کارگردان و شاهنامه‌خوان)، مجید ابهری (متخصص در حوزه خانواده و آسیب‌های اجتماعی)، حمیدرضا عاطفی (دبیر هیئت مدیره خانه موسیقی)، علی ربیعی (دستیار رئیس‌جمهور در امور اجتماعی، استاد دانشگاه تهران و پژوهشگر در زمینه جامعه‌شناسی)، محمود گبرلو (مجری تلویزیون، منتقد و تحلیل‌گر سینما)، مهدیه‌سادات شاهمرادی (رئیس انجمن هنردرمانی ایران و استاد دانشگاه)، حسام صحرایی (خواننده و مدرس آواز) و شبیر پرستار (تهیه‌کننده تئاتر) اشاره کرد.

از اتاق‌های ۳۰ میلیونی ترک اعتیاد تا کمپ‌هایی که «مواد هم می‌دهند»

ربیعی: مستند می‌تواند به فرایند سیاست‌گذاری و اطلاع‌رسانی کمک کند

علی ربیعی در سخنانی اظهار داشت که او آثار مستند را بر فیلم‌های بلند ارجحیت می‌دهد و افزود: متأسفانه جنبه‌های درخشان آثار مستند به اندازه کافی مورد توجه قرار نگرفته است. مستند همانند جامعه‌شناسی است که به لایه‌های پست اجتماعی نفوذ کرده و واقعیت‌ها را به جامعه نمایان می‌سازد.

او چهار مفهوم کلیدی را در محتوای فیلم مورد اشاره قرار داد: اول، روایت از کمپ‌ها که نشان می‌دهد باید به فعالیت‌های غیرقانونی و مشکل فقر و همچنین کمپ‌های مقرون به صرفه توجه بیشتری شود. دوم، موضوع قهرمانی و سرنوشت افرادی که پس از ناکامی به مسیری دیگر گام می‌گذارند.

به گفته وی، این مسأله در ورزش بیشتر از سینما و نویسندگی نمود پیدا می‌کند و باید مهارت‌های اجتماعی لازم برای زندگی پس از قهرمانی به ورزشکاران آموزش داده شود. سوم، نگاه جامعه به افراد موفق و احساس از خودبیگانگی در میان کسانی که مظلومانه نادیده گرفته می‌شوند، و چهارم «کوچینگ اجتماعی»؛ بدین معنا که افراد بااستعداد و درخشان نباید رها شوند و جامعه نیازمند مربیان و حامیان همیشگی است.

دستیار اجتماعی رئیس‌جمهور ضمن تبریک به کارگردان و نویسنده فیلم بیان کرد: این کار سختی را انجام داده‌اند و من معتقدم که اثر آنها می‌تواند به سیاست‌گذاری و همچنین افزایش آگاهی جامعه کمک کند.

از اتاق‌های ۳۰ میلیونی ترک اعتیاد تا کمپ‌هایی که «مواد هم می‌دهند»

ابهری: درمان اعتیاد بدون اشتغال و کارآفرینی، یک چرخه بی‌پایان است

مجید ابهری با اشاره به ۴۶ سال تجربه در حوزه آسیب‌شناسی اجتماعی و درمان اعتیاد گفت که به این نتیجه رسیده است که «فاکتوری فراتر از اراده اساتید دانشگاه و فعالان در حوزه ترک اعتیاد» وجود دارد که مانع از ریشه‌کن شدن اعتیاد از جامعه می‌شود.

وی با بیان طبقه‌بندی مراکز ترک اعتیاد، به مراکز تجملاتی با هزینه روزانه ۲۰ تا ۳۰ میلیون تومان در نواحی بالا شهر اشاره نمود و ادعا کرد که در برخی از کمپ‌های خصوصی و عمومی، مواد مخدر نیز به افراد داده می‌شود.

او همچنین با اشاره به فعالیت ۲۲ کمپ «بهاران» در سطح شهرداری تهران اظهار داشت که تنها یک یا دو مورد از آن‌ها واقعاً در زمینه درمان، اشتغال‌زایی و کارآفرینی فعال هستند.

ابهری تأکید کرد که تا هنگامی که برای فرد معتاد فرصت‌های شغلی و کارآفرینی حاصل نشود، او مجدداً به دام اعتیاد خواهد افتاد. ترک اعتیاد نیازمند وجود شرایط شغلی، کارآفرینی و ازدواج است وگرنه خانواده‌ها در یک حلقه باطل گرفتار خواهند شد.

او همچنین به تأثیر فرهنگ و هنر اشاره کرد و گفت: فرهنگ، هنر، موسیقی و فعالیت‌های سمعی و بصری می‌توانند در انجام پیشگیری بسیار مؤثر باشند، مشروط به اینکه روزنامه‌نگاران، کارآفرینان، فیلمسازان و کارگردانان همافزایی کنند.

از اتاق‌های ۳۰ میلیونی ترک اعتیاد تا کمپ‌هایی که «مواد هم می‌دهند»

گبرلو: «قهرمانان نمی‌میرند» روایتی متاثرکننده و شجاعانه

محمود گبرلو، منتقد سینما، این فیلم را با «روایتی جذاب و متاثرکننده» توصیف کرد و گفت: کارگردان به شجاعت سعی کرده واقعیت‌های این نسل را بدون هیچ‌گونه پیشداوری خاصی به تصویر بکشد.

او این مستند را به منزله زنگ خطری برای آینده جوانانی دانست که تصمیم به ورود به دنیای ورزش دارند و افزود: مسئولین و مربیانی که نظارت دارند بایستی از این جوانان حمایت کنند تا از رهاشدن آنها جلوگیری شود و بتوانند به قهرمانان ورزشی تبدیل شوند.

از اتاق‌های ۳۰ میلیونی ترک اعتیاد تا کمپ‌هایی که «مواد هم می‌دهند»

صحرایی: هر خانواده‌ای باید این فیلم را مشاهده کند

حسام صحرایی، خواننده و مدرس آواز، با اشاره به تأثیرات حوادثی که در مستند روایت شده است، تأکید کرد: ایده فیلم بسیار خوب طراحی شده و حتماً باید دیده شود.

او از مسئولان فرهنگی، به خصوص در نهاد آموزش‌وپرورش، درخواست کرد که توجه خاصی به این اثر داشته باشند و تصریح کرد: این موضوع از مهم‌ترین مسائل اجتماعی‌مان است و تماشای آن هم برای نخبگان و هنرمندان سودمند خواهد بود و هم برای جوانانی که آینده کشور را می‌سازند.

از اتاق‌های ۳۰ میلیونی ترک اعتیاد تا کمپ‌هایی که «مواد هم می‌دهند»

نجفیان: رسالت هنرمند بیان درد جامعه است

رسول نجفیان با اشاره به ابیات شاهنامه درباره سهراب و سیاوش و بیتی از حافظ یادآور شد: این درد تنها مختص ایران نیست و من خود شاهد چنین شرایطی در بسیاری از کشتی‌گیران روس و اروپایی هستم که به اعتیاد دچار شده‌اند.

او ادامه داد: هنرمند در این جامعه وظیفه دارد این درد را بیان کند تا به فکر چاره‌جویی باشید. چرا یک جوان و نوجوان زیبا باید به این اندازه ناامید شود و دچار فروپاشی گردد؟ ما نباید نخبگان، هنرمندان و ورزشکاران خود را به حال خود رها کنیم.

این بازیگر با تأکید بر اینکه فیلم «به شدت تاثیرگذار» بود و اشک‌هایش جاری شده بود، از وضعیت برخی مراکز ترک اعتیاد انتقاد کرد و اظهار داشت: آیا هیچ مسئولیت و نظارتی وجود ندارد؟ بسیاری از این افراد را با توهین و کتک نگه می‌دارند. ما بارها قربانی داده‌ایم؛ تنها کافیست به اسناد دادگستری مراجعه کنید.

نجفیان در پایان از مریم رحیمی به خاطر برگزاری این گردهمایی تشکر کرده و قول داد که با ترتیب مناسب او، جامعه کشتی و نوجوانان ورزش‌های باستانی نیز فرصتی برای تماشای فیلم پیدا کنند.

انتهای پیام

نظرات کاربران

نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین، افترا، لینک، تبلیغات و نوشته‌شده با حروف لاتین معذور است.

هنوز نظری برای این خبر تایید نشده است.