کد خبر 726128
۱۴۰۵/۰۷/۲۱ ۱۱:۵۷

هزینه بیمه حمل‌ونقل نفت در دریای سیاه به ۲.۵ میلیون دلار افزایش یافت

ساعت 24 - مدیر بخش عملیات شرکت «لوک‌اویل» (Lukoil) در کشور بلغارستان اظهار داشت که هزینه‌های بیمه برای کشتی‌های نفتی در دریای سیاه در ماه‌های اخیر از حدود ۲۰۰ هزار دلار به ۲.۵ میلیون دلار به ازای هر کشتی تغییر کرده است. این افزایش چشمگیر، منجر به افزایش هزینه‌های حمل‌ونقل نفت خام و فشار مضاعف بر قیمت سوخت در بلغارستان گردیده است.
بیمه حمل‌ونقل نفت در دریای سیاه به ۲.۵ میلیون دلار جهش یافت

طبق گزارش ایسنا، «یوگنی سیمئونوف»، مدیر تجاری ویژه شرکت لوک‌اویل در بلغارستان، در مصاحبه‌ای روز دوشنبه با تلویزیون ملی این کشور اعلام کرد که افزایش اخیر در هزینه‌های بیمه، نمایانگر خطرات روزافزون برای حمل و نقل دریایی تجاری است که ناشی از حملات مداوم به کشتی‌ها و زیرساخت‌های بندری می‌باشد.

این آمارها نشان‌دهنده افزایشی ۱۲.۵ برابری در هزینه‌های بیمه است که به گفته‌ی سیمئونوف، معادل ۲.۳ میلیون دلار به هزینه‌های هر کشتی افزوده می‌شود.

بازار بیمه دریایی لندن در سپتامبر گذشته، دامنه الزامات مربوط به گزارش‌دهی مناطق خطرناک در دریای سیاه را گسترش داد و تمامی حوضه این دریا را تحت پوشش قرار داد. با این حال، کشتیرانی در آب‌های سرزمینی کشورهای همسایه مانند بلغارستان، رومانی، گرجستان و ترکیه همچنان از این الزامات مستثنی است. بر اساس گزارش خبرگزاری رویترز، نرخ اضافی ریسک جنگ، بر هزینه‌های کشتیرانی برای سفرهای هفت‌روزه به میزان صدها هزار دلار می‌افزاید.

این تهدید اکنون به منطقه اقتصادی انحصاری بلغارستان نیز تسری یافته است. در تاریخ ۶ اکتبر، دو کشتی تجاری هدف حملات پهپادی قرار گرفتند که منجر به غرق شدن کشتی «آلفا وطن» (Alfa Watan) با پرچم توگو و آسیب دیدن کشتی «ایبل» (Able) با پرچم پالائو شد. به گزارش آسوشیتدپرس، تمامی ۱۸ خدمه کشتی «ایبل» به سلامت نجات یافتند.

مقامات بلغارستان هنوز موفق به شناسایی عاملان این حملات نشده‌اند. غرق شدن این کشتی موجب شد سوریه خواستار تحقیقات مستقل در این زمینه شود، چرا که ۱۰ نفر از خدمه - از جمله ۹ تبعه سوری - مفقود شده‌اند.

قبل از وقوع حملات در اکتبر، هزینه‌های کشتیرانی در حال افزایش بود. بلومبرگ گزارش داده بود که درآمد روزانه برای نفتکش‌ها در مسیر «نووروسیسک» به «آگوستا» - بر اساس محموله‌های نفت خام ۱۳۵ هزار تنی - به رکورد بی‌سابقه ۴۴۰ هزار و ۹۴۸ دلار رسیده است که از اوایل ماه ژوئیه، ۱۴۰ درصد افزایش یافته است.

پالایشگاه «بورگاس» در بلغارستان همچنان به دریافت محموله‌های نفت خام ادامه می‌دهد. سیمئونوف تأکید کرد که این تاسیسات با هیچ‌گونه لغو تحویل محموله‌ای مواجه نشده و تأمین نفت مورد نیاز خود را تا اوایل دسامبر تضمین کرده است. او همچنین از تصمیم بلغارستان برای لغو محدودیت‌های صادرات گازوئیل حمایت کرد و عنوان کرد که جلوگیری از فروش مازاد تولید این پالایشگاه در بازارهای خارجی ممکن است منجر به کاهش پالایش نفت خام به دلیل پر شدن مخازن گردد.

بر اساس گزارش اویل پرایس، سیمئونوف توضیح داد که تولید گازوئیل در این پالایشگاه فراتر از مصرف داخلی بلغارستان است و درنتیجه، اعمال محدودیت بر صادرات گازوئیل می‌تواند به کاهش در تولید بنزین، سوخت هواپیما و سایر فرآورده‌های نفتی بینجامد.

انتهای پیام

نظرات کاربران

نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین، افترا، لینک، تبلیغات و نوشته‌شده با حروف لاتین معذور است.

هنوز نظری برای این خبر تایید نشده است.