کد خبر 728049
۱۴۰۵/۰۷/۲۳ ۰۹:۲۱

رکود در قیمت نفت

ساعت 24 - در جریان داد و ستدهای روز پنج‌شنبه در بازارهای جهانی، قیمت نفت با افت مواجه شد، چرا که سرمایه‌گذاران به آنالیز اختلالات ممکن در عرضه و همچنین بررسی جدیدترین گزارش ماهیانه سازمان بین‌المللی انرژی در خصوص پیش‌بینی‌های بازار نفت پرداختند.
افزایش قیمت نفت متوقف شد

طبق گزارش ایسنا، بهای نفت خام برنت با کاهش یک دلار و ۶۴ سنت معادل ۱.۶ درصد به قیمت ۱۰۴ دلار و ۴۲ سنت در هر بشکه رسید. همچنین، نفت خام «وست تگزاس اینترمدیت» (WTI) آمریکا نیز با افت ۹۸ سنت، معادل یک درصد، به ۹۴ دلار و ۱۱ سنت در هر بشکه رسید و بخشی از افزایش قیمت‌های روزهای قبلی را از دست داد.

به دنبال حملات به مقر شرکت «آرامکوی سعودی» و حوادث امنیتی برای کشتی‌ها در تنگه هرمز، قیمت نفت آمریکا در روز چهارشنبه به بالاترین حد خود در سه هفته گذشته رسید.

مقامات دریایی در روز چهارشنبه اعلام کردند که در ۲۴ ساعت اخیر، یک کشتی کانتینربَر و یک کشتی حمل محموله‌های فله خشک به دلیل اصابت پرتابه‌ها در حوادثی جداگانه در نزدیکی این تنگه غرق شده‌اند.

یک مقام آمریکایی در روز چهارشنبه گفت: با توجه به ایجاد اختلال در کشتیرانی به دلیل وضعیت جنگی مرتبط با ایران و افزایش هزینه‌های غیرقابل تصور حمل و نقل دریایی، دولت ترامپ در حال بررسی کاهش تحریم‌ها علیه شناورهایی به نام «ناوگان سایه» است. این شناورها به دنبال جابه‌جایی نفت و محصولات نفتی از کشورهایی چون روسیه، ایران و ونزوئلا بودند؛ هدف این اقدام تسهیل در تعدیل قیمت‌هاست.

این مقام آمریکایی افزود: گفتگوهای اخیر متمرکز بر این مسئله است که احتمالاً به کشتی‌های تحت تحریم اجازه داده خواهد شد که «نفت مجاز» (قانونی) را حمل کنند.

افزایش تولید نفت در روسیه و مناطق خاورمیانه نیز مانع از افزایش بیشتر قیمت‌ها شده است. آژانس بین‌المللی انرژی در روز چهارشنبه گزارشی منتشر کرد که حاکی از افزایش تولید نفت خام روسیه در سپتامبر با ۶۵ هزار بشکه به ۸.۴۳ میلیون بشکه در روز بود. با این حال، این رقم نسبت به سال گذشته ۸۷۰ هزار بشکه در روز کاهش نشان می‌دهد. همچنین، آژانس اعلام کرد که صادرات نفت خام از تولیدکنندگان حوزه خلیج فارس در سپتامبر با افزایش ۴.۴ میلیون بشکه در روز به حدود ۷۵ درصد سطح قبل از جنگ رسیده است.

پریانکا ساچدوا، رئیس بخش تحلیل‌های بازار فیلیپ نوا، در یادداشتی برای مشتریان بیان کرد: «حمل نفت از طریق مسیرها و ترتیبات لجستیکی جایگزین به جلوگیری از بروز شوک شدیدتر در عرضه کمک کرده است، ولی این روش‌ها هزینه‌های بالاتری برای مصرف‌کنندگان به همراه دارند و می‌توانند جریان‌های جهانی را به خطر اندازند ...»

روز چهارشنبه، منابع بازار با استناد به داده‌های «موسسه امریکن پترولیوم» بیان کردند که در ایالات متحده، موجودی نفت خام و فرآورده‌های تقطیری در هفته گذشته کاهش یافته، در حالی که موجودی بنزین افزایش یافته است.

به ادعای منابع بازار، موجودی نفت خام در هفته منتهی به ۹ اکتبر، ۱۱.۱ میلیون بشکه کاهش یافته که این کاهش به مراتب بیشتر از پیش‌بینی‌های تحلیلگران در نظرسنجی رویترز بود.

بر اساس گزارشی از سوی رویترز، شرکت «هایتونگ فیوچرز» در یادداشتی روز پنج‌شنبه ذکر کرده است: «با وجود کاهش قابل توجه موجودی، قیمت نفت واکنشی نشان نداد. عدم افزایش قیمت‌ها به دلیل اخبار مثبت می‌تواند نشان‌دهنده احتیاط سرمایه‌گذاران نسبت به ادامه روند افزایشی قیمت‌ها در سطوح کنونی باشد.»

آمار رسمی ذخایر نفت و سوخت آمریکا به دلیل تعطیلات روز کلمبوس در روز دوشنبه با یک روز تاخیر توسط اداره اطلاعات انرژی ایالات متحده منتشر خواهد شد.

انتهای پیام

نظرات کاربران

نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین، افترا، لینک، تبلیغات و نوشته‌شده با حروف لاتین معذور است.

هنوز نظری برای این خبر تایید نشده است.