کد خبر 729593
۱۴۰۵/۰۷/۲۵ ۱۰:۳۸

چهار چهره ایرانی در جوایز اسکار 2027 حضور پیدا کردند

چهار ایرانی در رقابت اسکار 2027 حضور دارند
ساعت 24 - رقابت‌های اسکار 2027 با نمایش کارهایی از چهار کارگردان ایرانی ادامه می‌یابد. فیلم‌های مجید مجیدی، بابک خواجه‌پاشا، مهرداد اسکویی و پگاه آهنگرانی در بخش‌های مختلف این رویداد بزرگ سینمایی به نمایش درمی‌آید.

این موضوع موجب شده است که نمایندگی ایران در اسکار امسال توجه بیشتری را جلب کند و وضعیت خاصی برای سینما کشور ایجاد شود. در این دوره، تعدادی از سینماگران ایرانی در دو بخش فیلم‌های داستانی و مستند با作品‌های خود در تلاش برای رسیدن به مراحل نهایی اسکار هستند.

معرفی نمایندگان ایران در مسابقات اسکار 2027

فیلم «غذای نیمروز» که توسط مجید مجیدی ساخته شده، پس از کسب جایزه بهترین فیلم در جشنواره بوسان، به عنوان یکی از رقبای اسکار ۲۰۲۷ شناخته می‌شود. همچنین، «سرزمین فرشته‌ها» به کارگردانی بابک خواجه‌پاشا، به عنوان نماینده رسمی سینمای ایران در بخش فیلم‌های داستانی در این رویداد معرفی شده است. مستند «روباه و ماه صورتی» به کارگردانی مشترک مهرداد اسکویی و ثریا اخلاقی نیز از دیگر آثار رقابتی در بخش مستندهاست. مستند «تمرین‌هایی برای یک انقلاب» ساخته پگاه آهنگرانی، به‌عنوان نماینده بریتانیا، در مسیر رقابت اسکار قرار دارد.

روباه و ماه صورتی؛ نماینده سینمای مستند ایران

مسیر رقابت اسکار 2027 از سال گذشته و پس از کسب جایزه جشنواره ایدفا توسط مستند «روباه و ماه صورتی» گشوده شد. این فیلم تحت کارگردانی مشترک مهرداد اسکویی و ثریا اخلاقی تولید شده و作品 مشترکی از کشورهای فرانسه، دانمارک، ایران و آمریکا است، اما مهرداد اسکویی به عنوان یک فیلمساز ایرانی به‌طور مستقل در تلاش برای معرفی آن در رقابت‌های اسکار می‌باشد. این مستند در چند ماه اخیر در بیش از ۷۰ جشنواره بین‌المللی به نمایش در آمده و موفق به دریافت بیش از ۴۰ جایزه شده است.

مستند «روباه و ماه صورتی» هم اکنون در فهرست کوتاه جوایز آکادمی اروپا قرار دارد؛ این موضوع می‌تواند به بیشتر دیده شدن این اثر در میان اعضای آکادمی اسکار کمک کند. سازندگان این فیلم با کمک پخش‌کنندگان معتبر بین‌المللی، تلاش مضاعفی برای معرفی آن به اعضای آکادمی آغاز کرده‌اند تا بتواند در مراحل اولیه، یعنی انتخاب فهرست کوتاه اسکار، حضور یابد. به تازگی این مستند به فهرست کوتاه جشنواره مستند نیویورک نیز راه یافته است.

تمرین‌هایی برای یک انقلاب در رقابت مستندها

نام پگاه آهنگرانی با مستند جنجالی و جدید خود «تمرین‌هایی برای یک انقلاب» در فهرست آکادمی فیلم اروپا درج شده است. این فیلم به عنوان محصول مشترک جمهوری چک و اسپانیا در وب‌سایت آکادمی فیلم اروپا معرفی شده، اما با این وجود، به عنوان یکی از رقبای مهم مستند «روباه و ماه صورتی» در مسیر رقابت اسکار شناخته می‌شود؛ زیرا به‌عنوان نماینده بریتانیا به این رقابت راه یافته است.

سرزمین فرشته‌ها؛ نماینده رسمی سینمای ایران

در حوزه سینمای داستانی، فیلم «سرزمین فرشته‌ها» اثر بابک خواجه‌پاشا توسط کمیته انتخاب فیلم ایران که در بنیاد سینمایی فارابی شکل گرفته، به عنوان نماینده رسمی سینمای ایران به اسکار معرفی شده است. این انتخاب سبب شده است که بابک خواجه‌پاشا برای دومین مرتبه به عنوان نماینده رسمی سینمای ایران در جوایز اسکار شناخته شود. فیلم سرزمین فرشته‌ها به روایت زندگی کودکان در غزه می‌پردازد و به این ترتیب به عنوان نماینده رسمی ایران وارد این رقابت شده است.

در حین ارزیابی گزینه‌های مرتبط با معرفی به اسکار، نام آخرین فیلم مجید مجیدی نیز به عنوان یکی از گزینه‌های محتمل بیان شده بود. با این حال، در گفت‌وگوهای غیررسمی بین برخی مقامات، این امیدواری وجود داشت که فیلم مجیدی قادر به کسب جایزه نخست جشنواره بوسان شود و از این طریق به‌طور مستقیم به رقابت اسکار راه پیدا کند. به نظر می‌رسد همین پیش‌بینی در نهایت موجب انتخاب فیلم سرزمین فرشته‌ها به‌عنوان نماینده رسمی سینمای ایران شده است.

راه‌یابی غذای نیمروز از مسیر جشنواره بوسان

پیش‌بینی‌ها در خصوص فیلم مجید مجیدی نهایتاً به واقعیت پیوست و «غذای نیمروز» موفق به کسب جایزه بهترین فیلم جشنواره بوسان کره‌جنوبی شد. رهبری این هیئت داوران در این دوره بر عهده ژانگ ییمو، کارگردان مشهور چینی بود. دریافت این جایزه، شرایط حضور فیلم مجیدی در جوایز آکادمی اسکار را تسهیل کرد و آن را به یکی دیگر از آثار سینمای ایران در این رقابت بدل ساخت.

مستند غذای نیمروز در سال گذشته، علی‌رغم برخی گمانه‌زنی‌ها و تلاش‌هایی که برای نمایش آن در جشنواره‌های کن یا ونیز صورت گرفته بود، در این دو جشنواره موفق به حضور نشد. با این حال، این فیلم نهایتاً از طریق جشنواره بوسان به رقابت اسکار راه یافت و نام مجید مجیدی را بار دیگر در یکی از مهم‌ترین رویدادهای سینمایی جهان مطرح ساخت.

ابهام در مورد شانس نهایی فیلم‌های ایرانی

حضور چندین فیلم که ارتباط مستقیم یا غیرمستقیم با سینمای ایران دارند، در رقابت اسکار 2027 به‌طور کلی امری مثبت تلقی می‌شود و می‌تواند موجب افزایش توجه به سینماگران ایرانی گردد. با این حال، رقابت در این رویداد پیچیدگی‌های خاص خود را دارد و ورود اولیه یک فیلم به این مسیر به تنهایی به معنای دستیابی آن به مراحل نهایی نیست.

در حال حاضر برای فیلم‌های داستانی ایرانی هنوز هیچ برنامه دقیقی در خصوص همکاری با پخش‌کننده‌های خارجی و اکران بین‌المللی اعلام نشده است. از این رو، هنوز مشخص نیست مجید مجیدی و بابک خواجه‌پاشا جهت معرفی آثار خود در امسال از چه استراتژی‌ ای بهره خواهند برد.

اسکار

اخبار مرتبط

نظرات کاربران

نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین، افترا، لینک، تبلیغات و نوشته‌شده با حروف لاتین معذور است.

هنوز نظری برای این خبر تایید نشده است.