کد خبر 735548
۱۴۰۵/۰۸/۰۲ ۰۹:۵۱

کارکنان فولکس‌واگن به اعتصاب هشدار دادند

تهدید کارکنان فولکس‌واگن به اعتصاب
ساعت 24 - کارمندان فولکس‌واگن در روز جمعه اعلام کردند که اگر بزرگ‌ترین خودروساز اروپا تا پایان هفته آینده از تصمیم خود در خصوص لغو توافق‌های دستمزدی چشم‌پوشی نکند، از ابتدای ژانویه اقدام به اعتصاب خواهند کرد.

براساس گزارش ایسنا، منازعه پیرامون برنامه‌های کاهش هزینه‌ها در ماه گذشته به اوج خود رسید؛ زمانی که شرکت فولکس‌واگن به‌طور ناگهانی تمامی توافق‌ها و قراردادهای دستمزدی‌اش با کارکنان آلمانی را به حالت تعلیق درآورد. این موضوع باعث شد تا استانداردهای کاری قدیمی، از قبیل ساعات کار و پرداخت حقوق در ایام تعطیلات، دوباره به جریان مذاکره درآمده و مورد بازنگری قرار گیرد.

این خودروساز بزرگ، برنامه دارد تا ۱۰۰ هزار شغل را از چرخه کار خارج کند و احتمالاً چهار کارخانه خود را در آلمان تعطیل نماید. این تصمیمات بخشی از یکی از بزرگ‌ترین برنامه‌های اصلاحی تاریخ این کمپانی به شمار می‌آید که در واکنش به رقابت تنگاتنگ خودروسازان چینی، میلیاردها یورو هزینه‌های تعرفه‌ای و بار مالی انتقال به خودروهای برقی طراحی شده است.

فولکس‌واگن اعلام کرده که این طرح به‌منظور کاهش ۲۰ میلیارد یورو (معادل ۲۲.۴ میلیارد دلار) از هزینه‌ها در تمامی زنجیره ارزشی تا سال ۲۰۳۰ ایجاد شده است. همچنین، این شرکت قصد دارد ۱۱ میلیارد یورو دیگر نیز از هزینه‌های اضافی خود بکاهد.

تورستن گروگر، مذاکره‌کننده ارشد اتحادیه «آی‌جی متال» (IG Metall)، در هانوفر - جایی که نمایندگان اتحادیه و مدیریت برای دور تازه‌ای از مذاکرات گرد هم آمده بودند - اظهار داشت: «ما به شرکت فولکس‌واگن تا پایان ماه اکتبر مهلت می‌دهیم که این اعلامیه لغو قرارداد را پس بگیرد.» او همچنین افزود: «در غیر این صورت، فرآیند واعتراضات شدید آغاز خواهد شد که به وضوح مسیر را برای اقدامات اعتراضی کارگری در فولکس‌واگن هموار می‌کند.

معمولاً، اقدامات اعتراضی کارگری شامل اعتصاب می‌شود که طبق توافق آتش‌بس فعلی، قبل از اول ژانویه امکان‌پذیر نیست.

پس از اختتام مذاکرات در روز جمعه، اتحادیه «آی‌جی متال» اشاره کرد که فولکس‌واگن همچنان بر ضرورت لغو قراردادهای دستمزدی اصرار دارد، و این امر اتحادیه را مجبور می‌سازد تا برای مواجهه با شرکت در سال آینده آماده شود.

این اتحادیه، که خودروساز آلمانی را متهم به فرار از تعهداتش در توافق تاریخی اواخر سال ۲۰۲۴ می‌کند، در مقابل، فولکس‌واگن اعلام کرده است که برای کاهش هزینه‌ها و حفظ توان رقابتی خود، کلیه گزینه‌های موجود را بررسی خواهد کرد.

آرنه مایس‌وینکل، یکی از مدیران فولکس‌واگن، پس از مذاکرات عنوان کرد: «شرایط اقتصادی از زمان امضای توافق جمعی برای آینده در سال ۲۰۲۴ به شکل چشمگیری دشوارتر شده است. این وضعیت نیاز به اقدام فوری را ضروری می‌سازد.»

شورای کارگری فولکس‌واگن نیز در روز دوشنبه گذشته، اعلام کرد هیئت‌مدیره شرکت قصد دارد میزان حقوق ۶۶۰ هزار نفر از کارمندان خود در تمامی نقاط جهان را تا سال ۲۰۳۰ ثابت نگه دارد.

دانیلا کاوالو، رئیس شورای کارگری فولکس‌واگن، خاطرنشان کرد: «ما دقیقا می‌دانیم کدام شرایط عملیاتی تغییر کرده‌اند، ولی همچنین با واقعیت‌های پیش‌بینی‌شده نیز آشنا هستیم. ما انتظار داریم هیئت‌مدیره‌ای که بالاترین حقوق‌ها را در این کشور دریافت می‌کند، برای یافتن راه‌حل‌هایی با ما همکاری نماید.»

فولکس‌واگن از اشاره به اقداماتی که ممکن است در چارچوب مذاکرات دستمزدی برای کاستن از هزینه‌ها و نوسازی ساختار شرکت اجرا کند، خودداری کرده است.

این کمپانی از آغاز مذاکرات رسمی درباره توافق‌های لغوشده دستمزدی از ۲۴ نوامبر در کارخانه فولکس‌واگن در شهر «اِمدِن» خبر داده و دور بعدی این گفت‌وگوها نیز در تاریخ ۱۵ دسامبر در شهر «زویکاو» ادامه خواهد یافت.

به گزارش رویترز، سهام فولکس‌واگن به پایین‌ترین سطح خود از بهار ۲۰۱۰ سقوط کرده و عملکرد آن بسیار ضعیف‌تر از رقبای هم‌رده و کلیدی‌اش بوده که این واقعیت نشان‌دهنده چالش‌های بزرگ این شرکت با سابقه است.

انتهای پیام

اخبار مرتبط

نظرات کاربران

نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین، افترا، لینک، تبلیغات و نوشته‌شده با حروف لاتین معذور است.

هنوز نظری برای این خبر تایید نشده است.