کد خبر 736648
۱۴۰۵/۰۸/۰۳ ۱۲:۰۳

سرپرست وزارت نفت به مسکو سفر کرد؛ گفتگو برای تقویت همکاری صادرکنندگان جهانی گاز

سرپرست وزارت نفت وارد مسکو شد؛ رایزنی برای هم‌افزایی صادرکنندگان گاز جهان
ساعت 24 - مسکو- ایرنا- سرپرست وزارت نفت به خاطر همراهی رئیس‌جمهور در هشتمین اجلاس سران مجمع کشورهای صادرکننده گاز (جی‌ئی‌سی‌اف) و همچنین برای شرکت در بیست و هشتمین نشست وزارتی این مجمع، به مسکو وارد شد.

به نقل از خبرنگار ایرنا، حمید بورد در روز یکشنبه در فرودگاه بین‌المللی شرمتیووا مسکو مورد استقبال کاظم جلالی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه قرار گرفت.

سرپرست وزارت نفت برنامه‌ریزی کرده است که فردا (دوشنبه/ چهارم آبان)، یک روز قبل از آغاز هشتمین نشست سران مجمع کشورهای صادرکننده گاز، در بیست‌وهشتمین نشست وزیران این مجمع، مواضع جمهوری اسلامی ایران را به اطلاع برساند و با برخی مقامات حاضر دیدار کند.
قبل از سفر به روسیه، سرپرست وزارت نفت عنوان کرد: در مسکو در خصوص تقویت همکاری‌ها با کشورهای دیگر مذاکراتی انجام خواهیم داد؛ لازم است تا هم موضوع حفظ زیرساخت‌ها در برابر جنگ‌ها را مورد بررسی قرار دهیم و هم به پیگیری مبادلات گازی با دیگر کشورها بپردازیم. علاوه بر این، ضروری است برای ایجاد بازار مشترک و پیاده‌سازی سیاست‌های یکپارچه در زمینه صادرات در سطح جهانی، بحث و تبادل نظر کنیم.


وی افزود: با مقامات شرکت‌های روسی، روابط خوبی داریم؛ در زمینه توسعه میادین، قرارداد امضا کرده‌ایم و بر روی موضوع تبادل گازی در حال مذاکره هستیم.
امروز (یکشنبه) نشست ویژه هیات اجرایی (Executive Board) مجمع کشورهای صادرکننده گاز تحت ریاست سید علی‌محمد موسوی، معاون امور بین‌الملل و بازرگانی وزارت نفت برگزار خواهد شد و همچنین نشست هیأت عالی‌رتبه (Ad hoc) این مجمع نیز برگزار می‌گردد.
از اهداف این نشست‌ها، بررسی و نهایی‌سازی اسناد کلیدی، از جمله بیانیه پایانی نشست سران است.
مجمع کشورهای صادرکننده گاز، فضایی میان‌دولتی برای گفت‌وگو و هماهنگی بین کشورهای تولیدکننده و صادرکننده گاز طبیعی فراهم می‌آورد.
نشست‌های سران و وزیران این مجمع به منظور تبادل نظر درباره تحولات در بازارهای گاز، چشم‌انداز عرضه و تقاضا، امنیت انرژی و جایگاه گاز طبیعی در ساختار انرژی جهانی برگزار می‌شود.
همکاری در راستای توسعه بازار گاز طبیعی، تحلیل روندهای صنعت گاز طبیعی مایع‌شده (ال‌ان‌جی) و ارزیابی نیازهای سرمایه‌گذاری برای پاسخ به تقاضای آینده نیز از زمینه‌های مورد توجه این مجمع به شمار می‌رود.
نشست سران کشورهای عضو مجمع کشورهای صادرکننده گاز هر دو سال یک بار برگزار می‌گردد. اولین نشست سران این مجمع در سال ۲۰۱۱ در دوحه قطر برگزار شد و پس از آن، مسکو در سال ۲۰۱۳، تهران در سال ۲۰۱۵، سانتاکروز بولیوی در سال ۲۰۱۷، مالابو گینه استوایی در سال ۲۰۱۹، دوحه در سال ۲۰۲۲ و الجزیره در سال ۲۰۲۴ میزبان دوره‌های بعدی این نشست بوده‌اند.
این مجمع از زمان تأسیس خود تاکنون ۲۷ نشست در سطح وزیران را نیز برگزار کرده است. الجزایر، بولیوی، مصر، گینه استوایی، ایران، لیبی، نیجریه، قطر، روسیه، ترینیداد و توباگو، امارات متحده عربی و ونزوئلا به عنوان ۱۲ عضو اصلی این مجمع شناخته می‌شوند. کشورهای آنگولا، جمهوری آذربایجان، عراق، مالزی، موریتانی، موزامبیک، پرو و سنگال نیز به عنوان کشورهای ناظر شناخته می‌شوند.
بر اساس آمار ارائه شده، کشورهایی که عضو این مجمع هستند، به طور کل حدود ۷۰ درصد از ذخایر اثبات‌شده گاز طبیعی جهان، ۳۸ درصد از تولید تجاری گاز و ۴۲ درصد از صادرات جهانی گاز را در اختیار دارند.
همچنین سهم این کشورها از صادرات گاز طبیعی مایع‌شده به طور تقریبی ۴۷ درصد برآورد شده است.

نظرات کاربران

نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین، افترا، لینک، تبلیغات و نوشته‌شده با حروف لاتین معذور است.

هنوز نظری برای این خبر تایید نشده است.