کد خبر 738264
۱۴۰۵/۰۸/۰۵ ۰۰:۱۷

مدت زمان ارزیابی کالاهای تجاری به ۳.۵ روز کاهش یافت

زمان ارزیابی کالاهای تجاری از ۱۵ روز به ۳.۵ روز کاهش یافت
ساعت 24 - هرمزگان (ایسنا) - مدیرکل دفتر امور هماهنگی صادرات و واردات سازمان ملی استاندارد ایران اعلام کرد که با اتخاذ اقدامات خاص و راه‌اندازی کمیته مدیریت بحران، زمان لازم برای بررسی و ارزیابی انطباق کالاهای تجاری از ۱۴ تا ۱۵ روز به ۳.۵ روز کاهش یافته است.

عیسی باقرزاده در شامگاه دوشنبه (چهارم آبان‌ماه) در حاشیه مراسم بزرگداشت روز جهانی استاندارد در هرمزگان، در گفتگو با ایسنا، به شعار «پاسداری از کیان کیفیت در کوران دشواری‌ها» اشاره کرد و بیان داشت: از آغاز جنگ ۱۲ روزه، کمیته اضطرار و مدیریت بحران در این سازمان آغاز به کار کرد و با اتکا به ظرفیت‌های قانونی و بازنگری در فرآیندهای اجرایی، اقدامات لازم را برای تسهیل صادرات و واردات و ادامه تأمین کالاهای مورد نیاز کشور به‌طور جدی دنبال نمود.

وی همچنین به بررسی تجربیات بیش از ۲۰ کشور در تدوین رویه‌های جدید اشاره کرده و گفت: با توجه به نوع کالا، کاربرد آن و نیازهای فعالان اقتصادی، رویه‌های مختلفی در فرآیندهای صادرات و واردات تعریف شده است. لذا برای انواع مختلف کالاها از جمله مواد اولیه تولیدکنندگان، محصولات شرکت‌های دانش‌بنیان، کالاهای اساسی و همچنین کالاهای ته‌لنجی و کولبری، روش‌های اجرایی خاصی پیش‌بینی گردیده که ضمن رعایت الزامات استاندارد، امکان تسهیل و تسریع در تجارت را فراهم می‌آورد.

مدیرکل دفتر امور هماهنگی صادرات و واردات سازمان ملی استاندارد اشاره کرد که فعالیت‌های ادارات استاندارد در این زمینه به‌صورت شبانه‌روزی ادامه داشته است و افزود: در این مدت حدود ۴۰۰ نفر از کارکنان سازمان و ادارات تابعه به همراه نهادهای ارزیابی انطباق و آزمایشگاه‌های همکار، در پیشبرد کارها نقش مؤثری ایفا کرده‌اند.

باقرزاده با تأکید بر اهمیت بهره‌برداری بیشتر فعالان اقتصادی از ظرفیت‌های موجود، خاطرنشان ساخت: سازمان ملی استاندارد بسته حمایتی ویژه‌ای برای تولید تدوین کرده و رویه‌های متنوعی در این راستا در نظر گرفته است. با این حال، بخشی از این ظرفیت‌ها هنوز توسط تجار و بازرگانان به‌کارگیری نشده است؛ لذا برای معرفی این امکانات، تاکنون در بیش از ۱۴ استان کشور، دوره‌های آموزشی و نشست‌های هماهنگی به انجام رسیده است.

وی در بخش دیگری از سخنانش، گسترش و تقویت ارتباط مستقیم با فعالان اقتصادی را از اقدامات کلیدی این سازمان برشمرد و گفت: در طول یک سال و چند ماه اخیر، بیش از ۳۰ نشست هماهنگی میان کارشناسان سازمان، تجار و اتاق‌های بازرگانی برگزار شده است. بعلاوه، ارتباط مستمر میان سازمان ملی استاندارد و گمرک جمهوری اسلامی ایران، وزارت صمت، شرکت‌های بازرسی و آزمایشگاه‌های همکار برای رفع موانع و تسریع در امور به‌طور کامل برقرار است.

مدیرکل دفتر امور هماهنگی صادرات و واردات سازمان ملی استاندارد در پایان، بر توسعه همکاری‌های بین‌المللی به‌خصوص با کشورهای آفریقایی برای تنظیم معیارهای ارزیابی و پذیرش نتایج ارزیابی انطباق تأکید کرد و آمادگی این سازمان برای بررسی پیشنهادات و انتقادات سازنده فعالان اقتصادی را مورد تأکید قرار داد.

انتهای پیام

خبرنگار: راضیه پودات

نظرات کاربران

نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین، افترا، لینک، تبلیغات و نوشته‌شده با حروف لاتین معذور است.

هنوز نظری برای این خبر تایید نشده است.