کد خبر 739032
۱۴۰۵/۰۸/۰۵ ۱۸:۰۵

دانشمندان برای نجات موز کاوندیش، آن را بارور کردند

دانشمندان برای نجات موز کاوندیش، آن را بارور کردند
ساعت 24 - محققان هلندی با ایجاد نوع جدیدی از موز کاوندیش تحت عنوان «یلودیش»، راهی نوین برای بهبود نژادی این میوه و توسعه گونه‌های مقاوم در برابر بیماری‌های گیاهی فراهم کرده‌اند؛ دستاوردی که می‌تواند به کاهش وابستگی صنعت موز به یک گونه مستعد آسیب کمک کند.

به نقل از خبرگزاری خبرآنلاین و طبق اطلاعات منتشرشده توسط زومیت، پروژه تحقیقاتی «یلووی»، که از سال ۲۰۲۰ با همکاری شرکت موز «چیکیتا» و شرکت زیست‌فناوری کشاورزی «کی‌جین» آغاز به کار کرده است، موفق به ایجاد نوعی موز کاوندیش بارور شده که با استفاده از روش‌های غیرتراریخته تولید گردیده است. قابلیت باروری این گیاه این امکان را مهیا می‌سازد که قادر به تلاقی با سایر گونه‌های موز بوده و نسل‌های مختلفی با تنوع ژنتیکی بیشتر را به وجود آورد.

بخش عمده‌ای از بازار جهانی موز متعلق به گونه کاوندیش است؛ اما نحوه تکثیر این گیاه از طریق پاجوش موجب شده تا موزهای آن از لحاظ ژنتیکی بسیار همسان باشند و به این ترتیب در برابر بیماری‌هایی نظیر پاناما، به‌خصوص سویه «نژاد گرمسیری ۴» (TR4)، آسیب‌پذیری زیادی داشته باشند. این بیماری که از منطقه جنوب‌شرق آسیا به نقاط مختلف جهان گسترش یافته، با شیوع آن در اکوادور، بزرگ‌ترین صادرکننده موز در جهان، نگرانی‌های جدی را به دنبال داشته است.

محققان امید دارند که با بهره‌گیری از یلودیش، گونه‌هایی را ایجاد نمایند که ضمن حفظ طعم و خصوصیات تجاری موز کاوندیش، در برابر بیماری‌ها مقاوم‌تر باشند. هدف کلی این پروژه، عرضه محدود حداقل یک گونه تجاری جدید به شرکای خود تا سال ۲۰۳۰ است.

با این حال، هنوز اطلاعات دقیقی درباره روش تولید یلودیش منتشر نشده است و مشخص نیست موزهای به‌دست‌آمده از تلاقی تا چه اندازه می‌توانند ویژگی‌های ظاهری و طعمی کاوندیش را حفظ نمایند. بنابراین، این پیشرفت هنوز به‌عنوان یک راه‌حل قطعی برای مقابله با تهدیدات ناشی از بیماری‌ها در تولید جهانی موز به شمار نمی‌رود.

۲۲۷۲۲۷

نظرات کاربران

نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین، افترا، لینک، تبلیغات و نوشته‌شده با حروف لاتین معذور است.

هنوز نظری برای این خبر تایید نشده است.