کد خبر 739519
۱۴۰۵/۰۸/۰۶ ۱۰:۲۸

آنفلوآنزا و کرونا، فراتر از سطح هشدار بالا / تأکید بر استفاده از ماسک در مکان‌های شلوغ

آنفلوآنزا و کرونا، بالاتر از آستانه هشدار بالا / تاکید بر پوشش ماسک در مراکز تجمعی
ساعت 24 - مرکز مدیریت بیماری‌های واگیردار وزارت بهداشت با اعلام اینکه نمونه‌های مثبت آنفلوآنزا و کووید-۱۹ به طور همزمان از سطح هشدار بالا عبور کرده‌اند، درباره ضرورت تقویت اقدامات پیشگیرانه در کشور هشدار داد؛ اگرچه سهم کووید-۱۹ برای دومین هفته متوالی کاهش یافته، اما همچنان در بالای سطح هشدار قرار دارد و همچنین نسبت نمونه‌های مثبت آنفلوآنزا به ۱۰.۶ درصد افزایش یافته است.

به نقل از ایسنا، بر اساس گزارش‌های ارائه‌شده از سوی مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت و اطلاعات نظام مراقبت دیده‌وری تنفسی، دو عامل عمده تنفسی (آنفلوآنزا و کووید-۱۹) در هفته سی‌ویکم سال جاری (به تاریخ اول آبان) به ترتیب با «کاهش» و «افزایش» در میزان موارد مبتلا به علائم عفونت‌های تنفسی در میان مراجعان سرپایی و بستری روبرو شده است؛ به گونه‌ای که ۸.۶ درصد از مراجعین سرپایی علائم شبه آنفلوانزا "ILI" و ۱۰.۹ درصد از مراجعین بستری علائم تنفسی شدید "SARI" را نشان می‌دهند. میزان عفونت‌های تنفسی در میان مراجعان سرپایی و بستری در هفته گذشته به ترتیب ۱۰.۷ و ۹.۵ درصد بوده است.

عبور آنفلوآنزا از آستانه هشدار بالا/ ضرورت رعایت پروتکل‌های بهداشتی

بر اساس نظام مراقبت دیده‌وری، از میان ۲۴۵ نمونه تنفسی که از مراجعین با علائم "ILI" یا "SARI" دریافت شده است، درصد مثبت بودن آنفلوآنزا به ۱۰.۶ درصد رسیده که این میزان از آستانه هشدار بالا عبور کرده و در هفته مشابه سال گذشته، تنها ۲.۳ درصد بوده است. همچنین نسبت نمونه‌های مثبت کووید-۱۹ نیز برای دومین هفته پیاپی کاهش یافته و به ۱۶.۳ درصد رسیده است، هرچند که همواره بالاتر از آستانه هشدار بالا قرار دارد.

همزمانی عبور درصد نمونه‌های مثبت دو پاتوژن تنفسی (آنفلوانزا و کووید-۱۹) از آستانه هشدار بالا، لزوم تشدید اقدامات پیشگیرانه و مراقبتی را توجیه می‌کند؛ به همین دلیل، علاوه بر تقویت نظارت و اطلاع‌رسانی عمومی، استفاده از ماسک، به ویژه در بخش‌های پرخطر و با احتمال بالای انتقال در مراکز درمانی و بیمارستان‌ها، همچنین در جمعیت‌های پرخطر مانند آسایشگاه‌های سالمندان و وسایل نقلیه عمومی باید در اولویت قرار گیرد.

عبور آنفلوآنزا از آستانه هشدار بالا/ ضرورت رعایت پروتکل‌های بهداشتی

عبور آنفلوآنزا از آستانه هشدار بالا/ ضرورت رعایت پروتکل‌های بهداشتی

طبق داده‌های نظام مراقبت غیردیده‌وری آزمایشگاهی، در هفته سی‌ویکم سال جاری، ۶۷۹۸ نمونه تنفسی (که ۹۶.۹ درصد از بیماران بستری را شامل می‌شود) در آزمایشگاه‌های مولکولی دانشگاه‌های علوم‌پزشکی کشور مورد آزمایش قرار گرفته‌اند و ۳۸۳ مورد آنفلوآنزا مثبت گزارش شده که معادل ۵.۶ درصد است.

این در حالی است که ۷۳.۵ درصد از موارد مثبت آنفلوآنزا از نوع B بوده و هنوز هم به عنوان نوع غالب شناخته می‌شود. نوع A آنفلوآنزا در سال گذشته در این مقطع زمانی غالب بود.

از مجموع موارد مثبت آنفلوآنزا، ۴۹.۳ درصد به گروه سنی کودکان تعلق دارد و ۵.۵ درصد از موارد مثبت در گروه سنی زیر ۲ سال مشاهده شده است. همچنین گروه‌های سنی (۲ تا ۵ سال) و (۶ تا ۱۵ سال) به ترتیب ۱۳.۸ و ۳۰ درصد از موارد مثبت را به خود اختصاص داده‌اند.

شش استان بالاتر از آستانه هشدار بالا قرار دارند، به طوری که درصد مثبت آنفلوآنزا در استان‌های بوشهر و کردستان به ترتیب ۳۶.۱ و ۲۴.۲ درصد است. استان‌های کرمانشاه با ۱۷.۴، خوزستان با ۱۷.۱، فارس با ۱۴.۹ و چهارمحال و بختیاری با ۱۰.۸ درصد نیز در این زمره قرار دارند.

استان‌های خراسان جنوبی با ۹.۲، کرمان ۸.۳، هرمزگان ۸، همدان ۷.۳، یزد ۷.۲، آذربایجان غربی ۶.۵، خراسان رضوی ۵.۶، اصفهان ۵.۱ و لرستان ۵ درصد مثبت آنفلوآنزا، بالاتر از آستانه هشدار پایین گزارش شده‌اند.

عبور آنفلوآنزا از آستانه هشدار بالا/ ضرورت رعایت پروتکل‌های بهداشتی

فعالیت کووید-۱۹ که به صورت جهانی در حال حاضر در برخی مناطق آمریکای مرکزی و کارائیب، جنوب غربی و شمال اروپا، شرق و جنوب شرقی آسیا کم و نسبتاً پایدار است، بیش از ۱۰ درصد از عفونت‌های حاد تنفسی را تشکیل می‌دهد. در حالی که شیوع کووید-۱۹ در بعضی از مناطق آمریکایی بالاست، روند کلی در سطح کشور رو به افول بوده و بیشترین میزان ویزیت در بخش اورژانس به علت کووید-۱۹ در کودکان زیر ۵ سال گزارش می‌شود. تعداد بیماران بستری نیز همچنان در سطح پایینی قرار دارد و بالاترین میزان بستری‌ شدن مربوط به افراد ۶۵ سال و بالاتر است. در قاره اروپا نیز، بیشترین موارد شناسایی کووید-۱۹ در سطح بستری برای گروه سنی بالای ۶۵ سال اتفاق افتاده است.

شناسایی آنفلوآنزا در سطح جهانی نیز پایین است. درصد مثبت شدن این ویروس در نمونه‌های تنفسی بیماران در نیمکره شمالی تا هفته چهل‌ویکم سال ۲۰۲۶، در برخی کشورهای آمریکای مرکزی و کارائیب، غرب آفریقا و همچنین غرب، جنوب، جنوب‌شرقی و شرق آسیا به بالای ۱۰ درصد و در بعضی کشورهای غرب، جنوب و جنوب‌شرقی آسیا به بالای ۳۰ درصد رسیده است.

در سطح جهانی، فعالیت RSV نیز همچنان پایین گزارش شده است. نسبت مثبت شدن RSV در تعداد کمی از کشورهای آمریکای مرکزی و کارائیب بالای ۱۰ درصد و در یک کشور واقع در جنوب آسیا به ۳۰ درصد رسیده است.

عبور آنفلوآنزا از آستانه هشدار بالا/ ضرورت رعایت پروتکل‌های بهداشتی

انتهای پیام

اخبار مرتبط

نظرات کاربران

نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین، افترا، لینک، تبلیغات و نوشته‌شده با حروف لاتین معذور است.

هنوز نظری برای این خبر تایید نشده است.