کد خبر 742013
۱۴۰۵/۰۸/۰۹ ۱۱:۲۹

به گفته مدیرعامل OpenAI، رم رایانه‌های شما در حال هدر رفتن است / سم آلتمن: رم باید در مسیر هوش مصنوعی به کار گرفته شود

از نظر مدیرعامل OpenAI، رم کامپیوتر شما هدر دادن منابع است / سم آلتمن: رم کامپیوترها باید به هوش مصنوعی برسد
ساعت 24 - هم‌زمان با رشد شتابان هوش مصنوعی که به کمبود رم دامن زده و باعث بالا رفتن قیمت حافظه شده است، سم آلتمن مدیرعامل OpenAI می‌گوید نگه داشتن حافظه در رایانه‌های شخصی، به‌جای این‌که در اختیار سیستم‌های هوش مصنوعی در دیتاسنترها قرار بگیرد، نوعی اتلاف منابع محسوب می‌شود.

به نقل از خبرآنلاین، سم آلتمن، مدیرعامل OpenAI، در اظهارنظری جدید و جنجالی به موضوع کمبود حافظه رم در سطح جهان واکنش نشان داده است. او بر این باور است که کنار هم گذاشتن حجم قابل‌توجهی از رم در کامپیوترهای شخصی، در حالی که عرضه این قطعه با محدودیت روبه‌روست، تصمیمی منطقی و کارآمد برای بهره‌برداری از منابع محدود جهانی به شمار نمی‌آید.

آلتمن این دیدگاه را در جریان گفت‌وگو با جان کولیـسون، هم‌بنیان‌گذار شرکت Stripe، در پادکست Cheeky Pint مطرح کرد. در این صحبت‌ها او توضیح داد که بخشی از کاربران علاقه دارند مدل‌های هوش مصنوعی متن‌باز را بدون واسطه و به‌طور مستقیم روی رایانه‌های شخصی خود اجرا کنند؛ با این حال، از نظر او چنین رویکردی چندان بهینه نیست.

وی در ادامه گفت که رمِ بسیاری از سیستم‌های خانگی شاید تنها در حدود ۵ درصد مواقع واقعاً مورد استفاده قرار بگیرد. آلتمن نتیجه گرفت که منطقی‌تر است این ظرفیت در دیتاسنترهای مبتنی بر ابر تجمیع شود تا بهره‌وری بیشتری از آن حاصل شود.

این اظهارنظر درست در زمانی مطرح می‌شود که تقاضای شرکت‌های فعال در حوزه هوش مصنوعی برای خرید تراشه‌های حافظه رو به افزایش گذاشته است. دیتاسنترهای بزرگ برای آموزش و اجرای مدل‌های پیچیده هوش مصنوعی به مقدار عظیمی از حافظه نیاز دارند و همین مسئله، فشار قابل‌توجهی را بر زنجیره تأمین رم وارد کرده است.

با وجود این، صحبت آلتمن یک سؤال کلیدی را پیش می‌کشد: آیا کاربران باید داشتن سخت‌افزار قدرتمند در رایانه‌های شخصی را کنار بگذارند تا شرکت‌های هوش مصنوعی بتوانند سهم بیشتری از منابع را در اختیار بگیرند؟

بدون شک، بحث درباره بهره‌وری منابع در نگاه او مطرح است؛ اما نباید فراموش کرد رمِ رایانه‌های شخصی صرفاً برای اجرای هوش مصنوعی به کار گرفته نمی‌شود. بازی‌ها، نرم‌افزارهای مهندسی، ویرایش ویدئو و طیف گسترده‌ای از فعالیت‌های دیگر نیز به رم وابسته‌اند. افزون بر این، عدد ۵ درصد هم برآوردی است که خود آلتمن آن را مطرح کرده و نمی‌توان آن را به‌عنوان معیار قطعی برای همه کامپیوترهای شخصی در نظر گرفت.

۵۸۵۸

اخبار مرتبط

نظرات کاربران

نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین، افترا، لینک، تبلیغات و نوشته‌شده با حروف لاتین معذور است.

هنوز نظری برای این خبر تایید نشده است.