کد خبر 743162
۱۴۰۵/۰۸/۱۰ ۱۵:۰۲

دولت در حال صحبت و مشاوره با بنیاد مستضعفان و بسیج برای کاهش قیمت کالاهای ضروری در مناطق کم‌برخوردار/ پزشکیان: افرادی که از نظر مالی توانمند هستند، نباید از منابع حمایتی بهره‌مند شوند

رایزنی دولت با بنیاد مستضعفان و بسیج برای کاهش قیمت کالاهای اساسی در مناطق محروم/ پزشکیان: آنها که تمکن مالی دارند، نباید از منابع حمایتی استفاده کنند
ساعت 24 - رئیس‌جمهور با تأکید بر اهمیت بهبود شیوه توزیع یارانه‌ها، بیان کرد: منابع عمومی کشور متعلق به عموم مردم است و نباید به‌طور یکسان و بدون در نظر گرفتن درآمد و نیازهای خانوارها تقسیم شود. وظیفه دولت این است که حمایت‌های خود را به سمت افرادی سوق دهد که به‌واقع به این نوع از حمایت‌ها احتیاج دارند.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست‌جمهوری، جلسه‌ای از شورای اطلاع‌رسانی دولت به میزبانی مسعود پزشکیان برگزار گردید. در این نشست، گزارشی از پیشرفت‌های طرح کالابرگ الکترونیکی و اقدامات حمایتی دولت ارائه شد و همچنین مباحث مرتبط با هدفمندسازی یارانه‌ها، شناسایی دقیق اقشار آسیب‌پذیر، کاهش بار تورمی بر خانواده‌های کم‌درآمد و تقویت عدالت در توزیع منابع عمومی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

در این گزارش در مورد کالابرگ، اضافه شدن اعتبار ۵۰۰ هزار تومان برای ۳۰ میلیون نفر یادآوری شد.

ضرورت کاهش هزینه‌های زندگی در مناطق محروم و مرزی

پزشکیان در این جلسه بر اهمیت بهبود وضعیت معیشتی ساکنان مناطق مرزی و محروم تأکید کرد و بیان داشت: هدف دولت این است که با اتخاذ اقدامات موثر، سطح تورم و هزینه‌های زندگی در استان‌های مرزی و سایر مناطق محروم پایین‌تر از تهران باشد.

رئیس‌جمهور همچنین بر اهمیت دسترسی ارزان‌تر اقشار کم‌برخوردار به کالاهای ضروری تأکید کرد و افزود: باید سازوکارهایی پیاده‌سازی شود تا کالاها با قیمت‌های مناسب‌تری به دست ساکنان مناطق محروم برسد و ثبات قیمت‌ها نیز حفظ گردد.

هدفمندسازی یارانه‌ها؛ اولویت‌بخشی به اقشار نیازمند

پزشکیان در این زمینه بر لزوم اصلاح روش‌های توزیع یارانه‌ها تأکید ورزید و خاطرنشان کرد: منابع عمومی کشور متعلق به مردم است و نمی‌بایست به‌صورت مساوی و بدون توجه به وضعیت درآمد و نیاز خانوارها توزیع گردد. وظیفه دولت این است که حمایت‌های خود را به سوی کسانی که به واقع به این کمک‌ها احتیاج دارند سوق دهد.

وی همچنین بر اهمیت استفاده از الگوریتم‌های موفق در کشورهای دیگر برای شناسایی و حذف افراد برخوردار از لیست گیرندگان کمک‌های معیشتی تأکید کرد و افزود: کسانی که از نظر مالی در وضعیت خوبی قرار دارند، نباید از منابع حمایتی که به اقشار نیازمند اختصاص داده شده بهره‌مند شوند. برعکس، خانواده‌های محروم، کم‌درآمد و آسیب‌پذیر باید در اولویت دریافت حمایت‌ها قرار گیرند.

پزشکیان بر نقش کلیدی شورای اطلاع‌رسانی دولت در تبیین این سیاست تأکید کرد و گفت: یکی از مسئولیت‌های عمده این شورا، ایجاد اقناع و آماده‌سازی جامعه برای پذیرش ضرورت اصلاح نظام توزیع یارانه‌ها است. باید از طریق گفت‌وگو و توضیح منطق این سیاست‌ها، مردم را از اهداف و نیازهای آن آگاه کنیم.

رئیس جمهور در همین راستا به یکی از توصیه‌های امیرالمؤمنین علی (ع) درباره برتری رضایت عمومی بر رضایت گروه‌های خاص اشاره کرد و بیان داشت: هنگامی که عموم مردم ناراضی هستند، رضایت یک گروه خاص نمی‌تواند مشکل را حل کند؛ اما رضایت عامه می‌تواند نارضایتی گروه‌های خاص را نیز کاهش دهد.

عدالت در توزیع منابع عمومی؛ از یارانه انرژی تا حمایت‌های معیشتی

وی با انتقاد از روش کنونی توزیع یارانه‌های انرژی اظهار داشت: غیرقابل پذیرش است که آب، برق و گاز کشور به‌صورت یارانه‌ای در اختیار ثروتمندان قرار گیرد و در عین حال، خانواده‌های نیازمند از حمایت‌های کافی برخوردار نشوند. حداقل باید از پرداخت یارانه به افرادی که به آن نیازی ندارند، جلوگیری کرد و منابع به دست آمده را به سمت حمایت از اقشار کم‌درآمد هدایت نمود.

رئیس جمهور با تأکید بر اینکه در شرایط محدودیت منابع، باید به نیازمندترین افراد توجه شود، تصریح کرد: اگر منابع کافی داشتیم، می‌توانستیم به‌صورت گسترده‌تری از تمام اقشار حمایت کنیم، اما در وضعیت کنونی باید ابتدا به کسانی رسیدگی کنیم که بیشترین نیاز را دارند.

پزشکیان همچنین بر ضرورت توجه ویژه به زنان سرپرست خانوار، افراد بدون سرپرست، یتیمان، بیکاران و خانواده‌های فاقد درآمد کافی تأکید کرد و افزود: معیارهای شناسایی این گروه‌ها مشخص است و اگر این اولویت‌ها به درستی برای مردم تبیین شود، همکاری اجتماعی با سیاست‌های دولت افزایش خواهد یافت.

وی خاطرنشان کرد: نباید اجازه دهیم اقشار نیازمند تحت فشار تورم و مشکلات معیشتی قرار گیرند. این مسئله مسئولیتی است که باید در عمل در مقابل آن پاسخگو باشیم و نمی‌توان نسبت به وضعیت زندگی کسانی که حداقل امکانات را ندارند، بی‌تفاوت بود.

پزشکیان در پایان با ابراز امیدواری به امکان عبور از شرایط کنونی، بر اهمیت همدلی، همکاری و مشارکت همه ارگان‌ها و بخش‌های جامعه تأکید کرد و گفت: اگر همه در کنار یکدیگر قرار بگیریم، می‌توانیم از وضعیت فعلی گذر کنیم، مشکلات معیشتی مردم را کاهش دهیم و زمینه تحقق عدالت در توزیع منابع و امکانات کشور را فراهم آوریم.

29218

اخبار مرتبط

نظرات کاربران

نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین، افترا، لینک، تبلیغات و نوشته‌شده با حروف لاتین معذور است.

هنوز نظری برای این خبر تایید نشده است.