کد خبر 743536
۱۴۰۵/۰۸/۱۰ ۲۳:۳۷

فرود موفقیت‌آمیز پهپاد پنهان‌کار «جی‌جی ۲۱» بر روی نخستین ناو آبی‌خاکی دارای منجنیق الکترومغناطیسی

فرود موفق پهپاد پنهان‌کار «جی‌جی ۲۱» روی نخستین ناو آبی‌خاکی مجهز به منجنیق الکترومغناطیسی
ساعت 24 - چین با انجام آزمایشی موفق در زمینه پرتاب و فرود پهپاد پنهان‌کار «جی‌جی ۲۱» بر روی ناو سیچوان، توانمندی‌های عملیاتی نخستین ناو آبی‌خاکی مجهز به منجنیق الکترومغناطیسی در سطح جهانی را به معرض نمایش گذاشت.

بر اساس گزارش خبرآنلاین به نقل از فارس، چین با موفقیت آزمایش برخاست و فرود پهپاد پنهان‌کار «جی‌جی ۲۱» را بر روی ناو آبی‌خاکی «سیچوان» انجام داد و بدین ترتیب قابلیت جدید این ناو جنگی نسل جدید را به نمایش گذاشت؛ شناوری که می‌تواند علاوه بر انجام مأموریت‌های آبی‌خاکی، نقش یک پایگاه دریایی برای پهپادهای بال‌ثابت را ایفا کند.

ناو «سیچوان»، متعلق به کلاس ۰۷۶، به سیستم پرتاب الکترومغناطیسی و تجهیزات بازیابی هواگرد مجهز است. ترکیب این دو فناوری موجب می‌شود که پهپادهای بال‌ثابت بزرگ‌تر و سنگین‌تری مورد استفاده قرار گیرند؛ در حالی که در ناوهای آبی‌خاکی مرسوم، این موضوع محدودیت‌هایی دارد.

این ناوها عمدتاً برای جابجایی نیروهای نظامی و حمل بالگردها و تجهیزات فرود آبی‌خاکی طراحی شده‌اند. اما با اضافه‌شدن منجنیق الکترومغناطیسی و سیستم بازیابی پهپاد، دامنه مأموریت‌های این شناورها به عملیات هوایی در دریا نیز توسعه می‌یابد.

پهپاد «جی‌جی ۲۱»، که در این آزمایش به کار گرفته شد، یک پهپاد شناسایی و تهاجمی پنهان‌کار است. با این حال، کارایی عملیاتی آن تحت تأثیر عواملی مانند مداومت پروازی، قابلیت اطمینان، سیستم‌های ارتباطی و توانایی انجام پروازهای مکرر در شرایط دریایی دشوار قرار دارد.
چین می‌تواند از ناو سیچوان به‌عنوان یک ناو مستقل برای حمل پهپادها استفاده کند یا آن را در کنار ناوهای هواپیمابر معمولی خود به کار گیرد. این پیشرفت بخشی از برنامه وسیع پکن برای توسعه ناوگان هواگردهای بدون سرنشین و تقویت توان عملیاتی نیروی دریایی در مناطق دوردست، به ویژه در منطقه هند و اقیانوس آرام است.

۵۸۵۸

اخبار مرتبط

نظرات کاربران

نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین، افترا، لینک، تبلیغات و نوشته‌شده با حروف لاتین معذور است.

هنوز نظری برای این خبر تایید نشده است.