کد خبر 744685
۱۴۰۵/۰۸/۱۲ ۰۵:۰۷

همتی: مسئولیت مطالبات واردکنندگان کالاهای اساسی بر عهده دولت است، نه بانک مرکزی

همتی: مطالبات واردکنندگان کالا‌های اساسی بر عهده دولت است، نه بانک مرکزی
ساعت 24 - رئیس کل بانک مرکزی به توضیح وضعیت مطالبات غیرپرداخت‌شده واردکنندگان کالاهای اساسی پرداخت.
باشگاه خبرنگاران جوان - عبدالناصر همتی، رئیس کل بانک مرکزی، در نامه‌ای به غلامرضا تاجگردون، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی، به تفصیل در مورد پیگیری مطالبات پرداخت‌نشده واردکنندگان کالاهای اساسی صحبت کرد و سازوکار تأمین ارز ترجیحی را توضیح داد.
وی با اشاره به روال سال‌های قبل بیان کرد: واردکنندگان کالاهای اساسی به دلیل تعهد دولت مبنی بر تخصیص ارز با نرخ ترجیحی ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان به ازای هر دلار، اقدام به واردات و توزیع کالا می‌کردند. در این فرآیند، دولت منابع ارزی لازم را به بانک مرکزی تحویل می‌داد و بانک مرکزی این ارز را به واردکنندگان عرضه کرده و معادل ریالی آن را به حساب دولت واریز می‌کرد.
همتی به‌روشنی تصریح کرد که موضوع مطالبات مذکور به تعهد دولت در زمینه تأمین ارز ترجیحی برای واردکنندگان کالاهای اساسی مربوط می‌شود و نه بدهی بانک مرکزی به آنها؛ لذا تحقق این تعهدات مستلزم تأمین منابع لازم از سوی دولت است.
رئیس‌کل بانک مرکزی همچنین بر لزوم اجرای دو اقدام اساسی در این زمینه تأکید کرد و گفت: ابتدا شناسایی دقیق واردکنندگان مشمول و تعهدات دولت نسبت به آنها ضروری است و پس از آن باید منابع لازم برای رعایت این تعهدات پیش‌بینی و تأمین گردد.
وی در ادامه به تصمیم کمیسیون اصلی اقتصاد دولت در تاریخ سوم آبان‌ماه اشاره کرد که بر اساس آن قرار است پس از تصویب هیأت وزیران، وزارت امور اقتصادی و دارایی، وزارت جهاد کشاورزی و وزارت صنعت، معدن و تجارت نسبت به شناسایی مشمولان و احصای تعهدات دولت اقدام کنند.
همتی در خاتمه اعلام کرد که بانک مرکزی پس از تعیین وضعیت تعهدات و تأمین منابع لازم از سوی دولت، آماده است تا اقدامات مرتبط برای اجرای این تعهدات را در برنامه کاری خود قرار دهد.
منبع: ایبنا

اخبار مرتبط

نظرات کاربران

نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین، افترا، لینک، تبلیغات و نوشته‌شده با حروف لاتین معذور است.

هنوز نظری برای این خبر تایید نشده است.