از نگاه آن‌ها نرخ بهره بالا پیش‌بینی شده برای فعالان اقتصادی جذابیتی ندارد و سودی برای مصرف‌کنندگان کالاها هم نخواهد داشت چون در نهایت بر قیمت کالا اثر زیادی می‌گذارد.

علی نقیب، نایب‌رئیس کمیسیون بهبود محیط ‌کسب‌وکار و رفع موانع تولید اتاق بازرگانی تهران، تاکید کرد نرخ بهره 32 درصد بسیار زیاد است و سرمایه‌گذار نمی‌تواند با این نرخ بهره کار کند. او افزود: اگرچه طرح کلی وزارت صمت قابل قبول است ولی بارها چنین طرح‌هایی ترسیم شده و به نتیجه نرسیده است چون مثلا بانک مرکزی آن را اجرا نکرده و اگر بخواهد اجرا کند موانع بسیاری پیش روی فعالان اقتصادی درجریان جذب این تسهیلات ایجاد میکند.

 علی تقوی‌فر، عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران، نیز با تاکید بر ضرورت ایجاد زیرساخت‌های اجتماعی برای جذب سرمایه‌گذاری، گفت: پیش از هر اقدامی برای توسعه تولید، باید امنیت اجتماعی، بیمه، خدمات بهداشتی و درمانی و همچنین تضمین‌های لازم برای سرمایه‌گذاران فراهم شود.

او با اشاره به تجربه‌های ناموفق در حوزه تولید و سرمایه‌گذاری افزود: نمی‌توان از سرمایه‌گذار انتظار مشارکت داشت، در حالی که زیرساخت‌ها و تضمین‌های اساسی فراهم نیست. سال‌هاست که بدون تامین امنیت سرمایه‌گذاری، طرح‌هایی آغاز شده و بعد از چند سال با شکست مواجه شده‌اند. بسیاری از این پروژه‌ها با وجود صرف هزینه‌های بالا، به دلیل نبود مطالعات عمیق و وجود موانع اجرایی ناکام مانده‌اند.

تقوی‌فر با اشاره به تجربه‌های خود در حوزه صنعت و صدور جواز تاسیس و پروانه بهره‌برداری تصریح کرد: همواره حلقه مفقوده‌ای بین تدوین طرح‌ها در وزارتخانه‌ها و اجرای عملی آن‌ها وجود داشته و این موضوع مانع اصلی تحقق سرمایه‌گذاری موثر بوده است. بی‌توجهی نهادهای اجرایی به دیدگاه‌های فعالان بخش خصوصی جای انتقاد دارد چرا که در فرآیند تدوین بسته‌های سیاستی و طرح‌های توسعه‌ای، صدای صنعتگران و فعالان اقتصادی شنیده نمی‌شود.

این عضو هیات نمایندگان اتاق تهران با اشاره به برنامه‌های توسعه‌ای و بسته‌های حمایتی، تاکید کرد: هر بسته‌ای که بدون مشارکت و بهره‌برداری عملی بخش خصوصی طراحی شود، نه تنها به نتیجه نمی‌رسد، بلکه موجب گرفتارتر شدن این بخش می‌شود. نمایندگان بخش خصوصی تجربه‌های ارزشمندی دارند که باید در فرآیندهای تصمیم‌گیری مورد توجه قرار گیرد.

او در ادامه انتقاداتی نیز نسبت به استقرار برخی صنایع در مناطق فاقد زیرساخت‌های لازم از جمله آب، برق و گاز مطرح کرد و گفت: در شرایطی که برخی استان‌ها با بحران آب مواجه‌اند، مجوز ایجاد واحدهای صنعتی پرمصرف صادر شده که این موضوع نشانه نبود آمایش سرزمینی در سیاست‌گذاری‌هاست.

علی تقوی‌فر همچنین به لزوم بازنگری در قوانین مالیاتی اشاره کرد و گفت: در کشورهای توسعه‌یافته، بخشی از مالیات اخذ شده به چرخه تولید و بخشی دیگر به ارتقای رفاه اجتماعی بازمی‌گردد، اما در ایران با وجود پرداخت مالیات، نه تولید تقویت می‌شود و نه خدمات رفاهی بهبود می‌یابد. در صورتی که بخشی از درآمدهای مالیاتی به تولید بازگردد، فعالان اقتصادی نیز انگیزه بیشتری برای پرداخت مالیات خواهند داشت.

او خواستار تدوین گزارش جامعی از موانع سرمایه‌گذاری توسط کمیسیون‌های تخصصی اتاق بازرگانی شد و پیشنهاد کرد که این گزارش در اختیار نهادهای تصمیم‌گیر قرار گیرد تا بستر لازم برای سرمایه‌گذاری موثر فراهم شود.