وقتی اقتصاد وارد فضای انتظار می‌شود، طبیعی است که سرمایه‌گذاری متوقف شود. در چنین شرایطی نه‌تنها تولید در بخش‌های مختلف شکل نمی‌گیرد، بلکه فعالیت‌های غیرواقعی و غیرمولد مانند خرید و فروش ارز، سکه، خودرو و سفته‌بازی در بورس گسترش می‌یابد.

در شرایط «نااطمینانی اقتصادی» به سر می‌بریم/ فعالان اقتصادی در حالت صبر و تماشا هستند/ بخش واقعی اقتصاد که کم‌رنگ شود، دلالی و سوداگری رشد می‌کند/ بازار مسکن هم رکود دارد و هم تورم/ بی‌ثباتی اقتصادی، دائمی نیست در شرایط «نااطمینانی اقتصادی» به سر می‌بریم/ فعالان اقتصادی در حالت صبر و تماشا هستند/ بخش واقعی اقتصاد که کم‌رنگ شود، دلالی و سوداگری رشد می‌کند/ بازار مسکن هم رکود دارد و هم تورم/ بی‌ثباتی اقتصادی، دائمی نیست

سرویس اقتصادی «انتخاب»: وضعیت اقتصادی این روز‌های کشور به ویژه بعد از التهابات اخیر در عرصه سیاست خارجی ثبات زیادی دارد؛ چنانکه می‌بینیم نرخ ارز و قیمت طلا بالا رفته است و مردم نیز برای حفظ سرمایه خود به شدت به سمت خرید ارز و طلا رفته‌اند. حالا پرسش این است بازار‌های ارز، طلا و مسکن چه خواهد شد؟ 

هادی حق‌شناس، اقتصاددان درباره شرایط کنونی بازار‌های اقتصادی به «انتخاب» گفت: «در علم اقتصاد، دو مفهوم اطمینان و نااطمینانی بسیار پرکاربرد هستند. مهم‌ترین تفاوت میان این دو وضعیت، آن است که در شرایط اطمینان، سرمایه‌گذاری‌های بلندمدت انجام می‌شود، فعالیت‌های مولد رونق می‌گیرند، بخش واقعی اقتصاد تقویت می‌شود و تولید کالا و خدمات افزایش می‌یابد.

در نتیجه، سمت عرضه اقتصاد رشد می‌کند و نتیجه آن، افزایش اشتغال، کاهش نرخ تورم و در نهایت، دستیابی به رشد اقتصادی است. در مقابل، در شرایط نااطمینانی، سرمایه‌گذاری‌های میان‌مدت و بلندمدت شکل نمی‌گیرد، برنامه‌ها غیرواقعی می‌شوند و بخش واقعی اقتصاد تضعیف می‌گردد. در چنین وضعیتی، به جای تقویت سمت عرضه، سمت تقاضا گسترش می‌یابد و پیامد آن افزایش قیمت‌ها و گرانی است».