به گزارش خبرنگار ایلنا، خسارت ۲ همتی بیماری تب برفکی به دامداری‌های کشور و تلف شدن ۲ هزار راس دام در مدت اخیر به دلیل این بیماری، نگرانی زیادی را در میان مردم در پی داشته؛ ازجمله اینکه آیا این بیماری کنترل شده یا اگر واکسن سویه جدید تب برفکی به دام تزریق شود، برای سلامت مردم مضر است یا خیر؟ 

سازمان دامپزشکی کشور اعلام کرده که برای کنترل و درمان این بیماری‌ طرح‌های ویژه‌ای از افزایش واکسیناسیون تا کنترل تردد دام‌ها برای مهار شیوع بیشتر را انجام داده است که در همین راستا، علیرضا رفیعی‌پور، معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان دامپزشکی کشور، مهمان خبرگزاری ایلنا بود تا به این سوالات پاسخ دهد. در ادامه آن را می‌خوانید.

 چه تمهیداتی پیش از ورود بیماری تب برفکی به کشور اندیشیده شد؟

 تب برفکی یک بیماری ویروسی و مسری است که تنها دام‌ها را درگیر می‌کند و مشترک انسان و دام نیست. این بیماری چون ویروس است، همیشه امکان تغییر ژنتیکی دارد و معمولا هرچند سال یک بار با یک سویه جدید از این ویروس مواجه می‌شویم.

در حال حاضر ۶ یا ۷ سویه ویروس تب برفکی در کشور به صورت بومی یا اندمیک (endemic) وجود دارد و واکسن این سویه‌ها هم در داخل کشور و هم به صورت وارداتی وجود دارد. سازمان‌های جهانی یعنی سازمان جهانی بهداشت دام و فائو در سال ۲۰۲۵ اعلام کردند که سویه جدیدی از تب برفکی در دنیا در گردش و در حال بروز و شیوع است و به کشورهای همسایه ما منتقل شده است. در حال حاضر ۱۱ کشور در اطراف کشورمان درگیر این سویه هستند.  

ما در سازمان دامپزشکی کشور به‌ عنوان اقدام‌کننده بهداشتی مراقبت از جمعیت دام و دامدار، متولی این موضوع هستیم. هر لحظه ممکن است ویروس جدیدی وارد کشور شود؛ بنابراین باید اقداماتی را قبل از ورود آن به کشور انجام بدهیم تا بتوانیم در صورت ورود ویروس به کشور، آن را کنترل کنیم.

در همین راستا زمانی که نخستین گزارش سویه جدید، ثبت و بعد از نمونه‌برداری در آزمایشگاه مرجع در تهران تایید شد که این سویه، سویه بومی کشور ما نیست، واکسن آن را از قبل وارد کرده بودیم و آمادگی مقابله با این ویروس را داشتیم زیرا تنها وسیله مقابله با یه سویه جدید یا به تعبیر دیگر بیماری جدید، واکسیناسیون است.