به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، کمیسیون تلفیق بودجه سال 1405 امروز در سه نوبت جلسه دارد که نوبت نخست آن با حضور رئیس سازمان برنامه و بودجه، وزیر امور اقتصادی و دارایی، وزیر نفت و جمعی از مسئولان دولتی برگزار شد و در این نشست، کلیات لایحه بودجه 1405 مورد بررسی قرار گرفت.

غلامرضا تاجگردون رئیس کمیسیون تلفیق بودجه 1405 در تشریح جلسه امروز گفت: نمایندگان مجلس عضو کمیسیون تلفیق دغدغه‌ها و مشکلات حوزه‌های مختلف را مطرح کردند و در کنار آن، دیدگاه‌ها و نظرات دولت و پاسخ به سوالات نمایندگان نیز ارائه شد و آنچه بیش از همه مورد سوال نمایندگان قرار گرفت، موضوع حقوق و معیشت، پرداخت‌ها، کالابرگ و مسائل مرتبط بود که ابهامات بسیار جدی در لایحه دولت در این حوزه‌ها وجود دارد.

وی ادامه داد: مجلس تلاش خواهد کرد با همکاری دولت این موارد را به نفع مردم و به‌ویژه افرادی که دریافتی پایین‌تری نسبت به سایرین دارند اصلاح کند، چراکه اگرچه آمارها نشان می‌دهد ضریب و شاخص عدالت در توزیع درآمد و ثروت بهبود یافته، اما خط فقر افزایش پیدا کرده و به بیان جامع‌تر، جمعیت فقیر کشور بیشتر شده است.

وی تاکید کرد: در کنار محدودیت‌ها و موانع دولت، باید به ارتقای سطح درآمدی کل کشور و به عبارتی رشد واقعی از مبانی توجه شود و این موضوع صرفاً با تمرکز بر معیشت حل نمی‌شود، بلکه مبانی تولید و ساختار اقتصادی کشور نیز باید مورد توجه جدی قرار گیرد.

تاجگردون گفت: یکی از موضوعات مهم، معادله نسبتاً سخت تامین منابع مالی است که با اعداد و ارقام پیچیدگی خاص خود را دارد اما می‌توان گفت نمایندگان حتماً به سمت افزایش منابع دریافتی مورد نیاز برای کارمندان، کارکنان و افرادی که حقوق خود را از دولت دریافت می‌کنند حرکت خواهند کرد و بررسی دقیق آن در فرآیند رسیدگی انجام خواهد گرفت.

وی افزود: مباحث دیگری نیز درباره منابع ورودی کشور، منابع ارزی و چگونگی ایجاد تعادل در تامین و مدیریت ارز مطرح است و دغدغه اصلی این است که فاصله میان فروش نفت و بازگشت منابع حاصل از آن کاهش یابد و امیدواریم بتوانیم دولت و بخش‌های مختلف آن که به نظر می‌رسد پراکندگی‌هایی وجود دارد، در یک چارچوب منسجم و هماهنگ قرار دهیم.

رئیس کمیسیون تلفیق بودجه 1405 ادامه داد: هدف این است که منابع حاصل از فروش به‌موقع بازگشته و به‌موقع هزینه شود تا هم فشار هزینه‌ای بر مردم کاهش یابد و هم منابع ارزی کشور در سطحی قرار گیرد که متناسب با نیاز جامعه، امکان تامین ارز مورد نیاز فراهم شود و خلاهای موجود در اقتصاد و بودجه کشور برطرف گردد.

وی تاکید کرد: جلسه امروز کمیسیون تا پاسی از شب ادامه خواهد داشت و اگر امروز به جمع‌بندی درباره کلیات بودجه برای رای‌گیری نرسیم، فردا از صحن مجلس درخواست فرصت یک تا دو روزه خواهیم کرد و در صورتی که به نتیجه برسیم، موضوع رد یا تایید کلیات بودجه فردا در صحن علنی مجلس مطرح خواهد شد.