بر اساس گزارش خبرآنلاین، بهزاد اکبری در نشستی که وزیر ارتباطات با نمایندگان رسانه به مناسبت روز خبرنگار برگزار کرده بود، به چالش‌های موجود در فعالیت پرسنل فنی شبکه در زمان‌های بحران اشاره کرد و گفت: همکاران در شرکت ارتباطات زیرساخت در شرایطی به‌طور مستمر در محل سایت‌ها و مراکز حساس حاضر بودند که بسیاری از افراد حتی جرأت نزدیک شدن به این مکان‌ها را نداشتند و تمام تلاششان بر حفظ پایداری شبکه تمرکز داشت.

او همچنین بیان کرد: علی‌رغم تمام کوشش‌ها جهت حفظ و استمرار فعالیت شبکه، بخشی از این اقدامات متأثر از اختلالات و قطعی‌های اینترنت قرار گرفت و در بین افکار عمومی کمتر مورد توجه قرار گرفت.

گزارش لحظه‌ای از اختلالات شبکه و حملات سایبری به کشور

معاون وزیر ارتباطات در ادامه به سیاست شفافیت و اطلاع‌رسانی در شرکت ارتباطات زیرساخت اشاره کرد و گفت: یکی از رویکردهای اصلی ما از ابتدا، پیشبرد شفافیت در اطلاع‌رسانی بوده و تلاش نمودیم که وضعیت شبکه و اختلالات را به‌طور واضح و شفاف بیان کنیم.

او افزود: برای نخستین بار، ما وضعیت اختلالات شبکه را به‌صورت شفاف گزارش کردیم و حتی وضعیت حملات به کشور را نیز در یک داشبورد عمومی قرار دادیم تا این اطلاعات به‌طور زنده در دسترس مردم و کارشناسان باشد.

اکبری بر اهمیت این اقدام تاکید کرد و گفت: این کار برای ارتقاء شفافیت و اطلاع‌رسانی دقیق‌تر در مورد وضعیت شبکه صورت گرفته است.

افزایش بیش از ۶۰ درصدی ترانزیت داده از مسیر ایران

مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت به اقداماتی که برای گسترش ترانزیت داده از طریق ایران انجام شده است، اشاره و بیان کرد: در سال‌های گذشته به‌علت اختلالات و شرایط مختلف، ترافیک ترانزیتی بین‌المللی از مسیر ایران به شدت افت کرده بود و ظرفیت کشور در این زمینه تحت تأثیر قرار گرفته بود.

او ادامه داد: در دو سال اخیر، ما استراتژی توسعه ترانزیت داده از مسیر ایران را دنبال کرده و در این راستا، در یک سال گذشته شاهد افزایش ۶۰ درصدی ترانزیت داده از مسیر ایران بوده‌ایم.

اکبری این افزایش را یکی از دستاوردهای مهم شرکت ارتباطات زیرساخت در حوزه ارتباطات بین‌الملل عنوان نمود و اضافه کرد: گسترش ظرفیت ترانزیت داده می‌تواند جایگاه ایران را در مسیرهای ارتباطی منطقه تقویت نماید.

رشد بیش از ۵۰ درصدی ترافیک بین‌الملل در یک دوره ۱۵ ماهه

معاون وزیر ارتباطات همچنین به برنامه‌های اجرایی برای بهبود کیفیت و ظرفیت شبکه بین‌الملل اشاره کرد و گفت: در تابستان ۱۴۰۳، کشور تازه به وضعیت تیرماه ۱۴۰۱ بازگشته بود و یکی از اقداماتی که در دستور کار شرکت ارتباطات زیرساخت قرار گرفت، افزایش کیفیت سرویس و ظرفیت شبکه بود.

او افزود: البته کیفیت شبکه تنها متکی به شرکت ارتباطات زیرساخت نیست و بخش زیادی از مسائل کیفیت به محدودیت‌های پیشین برمی‌گردد که خارج از اختیار ما بوده است؛ با این حال، با پیگیری‌های مستمر، انجام اقدامات فنی و پایش دائمی، ما بهبود کیفیت سرویس را هدف قرار دادیم.

اکبری خاطرنشان کرد: در مدت ۱۵ ماه از مهرماه ۱۴۰۳ تا دی‌ماه ۱۴۰۴، ترافیک بین‌الملل کشور بیش از ۵۰ درصد افزایش یافته است.

زیرساخت‌های ارتباطی برنامه هفتم توسعه آماده شده است

مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت در بخش دیگری از صحبت‌هایش با اشاره به اقدامات انجام‌شده برای تأمین نیازهای ارتباطی برنامه هفتم توسعه بیان کرد: شاید یکی از مسائلی که کمتر به آن پرداخته شده، آماده‌سازی زیرساخت‌های لازم برای اجرای برنامه هفتم توسعه باشد.

او ادامه داد: تمامی توسعه‌هایی که برای تحقق اهداف برنامه هفتم توسعه در حوزه مسئولیت‌های شرکت ارتباطات زیرساخت ضروری است، در لیست اقدامات قرار گرفته و پروژه‌ها با پیشرفت قابل توجهی در حال اجرا هستند.

اکبری تصریح کرد: شرکت ارتباطات زیرساخت برای تأمین نیازهای ارتباطی برنامه هفتم توسعه از کمبود زیرساخت رنج نخواهد برد و با اطمینان می‌توان گفت که ما در مسیر اجرای برنامه هفتم توسعه با مشکلی از لحاظ زیرساخت مواجه نخواهیم شد.

اجرای پروژه‌های توسعه‌ای به منظور تأمین نیازهای آینده

او افزود: ظرفیت‌هایی که برای تحقق اهداف برنامه توسعه در نظر گرفته‌ایم، در قالب پروژه‌های مختلف به مرحله اجرا درآمده و پیشرفت‌های چشمگیری دارند و برخی از این پروژه‌ها نیز در سال جاری به بهره‌برداری خواهند رسید.

اکبری همچنین به برنامه‌های جدید شرکت ارتباطات زیرساخت اشاره و بیان کرد: به جز پروژه‌های جاری، اقدامات جدیدی نیز در دستور کار قرار گرفته است که جزئیات آن در نشست‌های آینده به اطلاع خواهد رسید.

۵۸۵۸

کد مطلب 2259016