طبق گزارش ایسنا، دکتر محمد جمالو، رئیس سازمان ثبت احوال کشور، امروز به مناسبت هفته دولت از خبرگزاری ایسنا بازدید نمود و در دیدار با مدیرعامل این مجموعه، در استودیوی ایسنا به بحث و تبادل نظر درباره آخرین وضعیت صدور و تمدید کارت‌های هوشمند ملی، تعویض شناسنامه‌های قرمز قدیمی، صدور گواهی الکترونیکی ولادت و انحصار وراثت و برخی دیگر از مسایل مرتبط پرداخت.

جمالو در ادامه به آخرین وضعیت کارت‌های ملی هوشمند و افرادی که در انتظار دریافت این کارت‌ها هستند، اشاره کرد و گفت: روند تغییرات کارت‌های هوشمند ملی از سال ۹۲ آغاز شده و تا به امروز حدود ۶۱ میلیون ایرانی این کارت را دریافت کرده‌اند. هم‌اکنون تنها ۶ میلیون نفر در صف انتظار برای دریافت کارت هوشمند ملی هستند که پیش‌بینی می‌شود تا پاییز امسال، این افراد نیز کارت‌های خود را دریافت کنند.

رئیس سازمان ثبت احوال کشور خاطرنشان کرد که کارت هوشمند ملی با کارت‌های عادی تفاوت‌های بارزی دارد و یکی از علل اصلی تأخیر در صدور این کارت‌ها، پیگیری فرآیندهای خاصی بوده است که در صدور این کارت‌ها وجود دارد و همچنین تغییرات قانونی و چندین دستگاه ذیربط موثر بوده‌اند. او از هموطنان خواست که به این نکته توجه لازم را داشته باشند، زیرا کارت‌های هوشمند ملی در حقیقت به مانند یک سیستم کامپیوتری در اختیار آنها می‌باشد.

جمالو بر این نکته تاکید کرد که امکانات خوبی در تراشه‌های موجود کارت‌های ملی به کاربران ارائه شده است و تصریح کرد: با وجود برنامه‌ریزی‌های صورت‌گرفته در این سال‌ها برای استفاده مؤثر از کارت‌های ملی و تراشه‌های آن، نتوانستیم از این ظرفیت به خوبی بهره‌برداری کنیم. به‌رغم هزینه بالای تراشه‌ها، به دلیل عدم تهیه دستگاه‌های خوانش این تراشه‌ها توسط دستگاه‌های مربوطه، از این فناوری به نحو مطلوب استفاده نشد. به همین منظور، تصمیم به تولید نسل جدید کارت‌های ملی با به‌کارگیری فناوری‌های نوین در زمینه هوش مصنوعی و احراز هویت آنلاین اتخاذ شده است.

او در پاسخ به این سؤال که قرار بود به دلیل تحریم‌ها، تراشه‌های کارت ملی در زمانی مشخص داخلی‌سازی شوند، گفت: اکنون از بحث تراشه‌های کارت ملی فراتر رفته‌ایم و با پیشرفت‌های قابل توجه در فناوری، امکان استفاده از ولت‌ها فراهم شده است و دیگر نیازی به تکیه بر فناوری‌های ۱۵ سال پیش نیست. البته در آن زمان داخلی‌سازی تراشه‌های کارت ملی بسیار حائز اهمیت بود و بخش زیادی از این تراشه‌ها در داخل تولید شده و از شرکت‌های دانش بنیان جهت تولید این تراشه‌ها استفاده شده است. اکنون نیز می‌توان از این تراشه‌ها به عنوان پشتیبان داده‌ها بر روی کارت بهره برد؛ اما ما از تراشه‌های قدیمی فراتر رفته‌ایم.


او همچنین خبر از نسل جدید کارت‌های ملی داد که از سال آینده در دسترس ایرانیان قرار خواهد گرفت و گفت: کارت‌های ملی هوشمندی که تاریخ انقضای آن‌ها فرارسیده یا نزدیک به انقضا هستند، تا پایان اسفند ماه امسال معتبر خواهند بود. او از تمامی دستگاه‌های اجرایی درخواست کرد که تمرکز ویژه‌ای بر این موضوع داشته باشند تا مشکلی در ارائه خدمات به هموطنان پیش نیاید. تمامی کارت‌های ملی که تاریخ اعتبارشان به پایان رسیده، تا پایان اسفند ۱۴۰۵ معتبر خواهند ماند و پس از آن، اقدامات جدید به‌زودی اعلام خواهد شد.

رئیس سازمان ثبت احوال کشور بر این نکته تأکید کرد که هموطنان نگرانی از بابت انقضای کارت‌هایشان نداشته باشند و ان شاءالله از ابتدای سال آتی با تولید انبوه نسل جدید کارت‌های ملی در خدمت شهروندان خواهیم بود.

طبق گزارش ایسنا، متن کامل مصاحبه با دکتر محمد جمالو، رئیس سازمان ثبت احوال کشور، در روزهای آتی منتشر خواهد شد.

پایان پیام