تا تاریخ سیزدهم شهریور ۱۴۰۵، کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال تمامی شکایات مطرح‌شده علیه یاسر آسانی را رد کرده و بر این باور است که این بازیکن هیچ مانعی برای شرکت در مسابقات ندارد و حضور او در تیم استقلال کاملاً قانونی است. با این حال، باشگاه پرسپولیس به‌عنوان آخرین شاکی یاسر آسانی، پس از دربی شکایت خود را تنظیم کرده و به‌رغم اینکه به نظر می‌رسد این شکایت نیز به همان دلایل قبلی در ایران رد خواهد شد، سرخپوشان ادعا دارند که مدارکی اساسی در اختیار دارند و حتی در صورت نیاز قصد دارند پرونده را به دادگاه عالی ورزش (CAS) ارجاع دهند.

اما پرسش قابل توجه این است که پرسپولیس دقیقاً چه مدارک مهمی در دست دارد؟ در نامه این باشگاه به سازمان لیگ، به وضوح ذکر شده که باشگاه پرسپولیس اطلاعات مهمی در ارتباط با پرونده آسانی به همراه دارد؛ ادعایی که انتظار می‌رود توجه زیادی را به خود جلب کند و ممکن است شگفت‌انگیز نیز باشد. مساله جدی‌تر می‌شود هنگامی که ایجنت ایرانی یاسر آسانی پیشتر اعلام کرده بود که پرسپولیس پیشنهادی رسمی و چشمگیر برای جذب این بازیکن مطرح کرده‌ است. چنین مذاکراتی نمی‌تواند تنها به یک تماس تلفنی ساده یا گفتگوهای غیررسمی خلاصه شود، بخصوص با توجه به اینکه گفته می‌شود وکلا و مشاوران حقوقی باشگاه پرسپولیس بدون مستندات و مدارک، با بازیکنی که تحت قرارداد استقلال است، مذاکراتی انجام نمی‌دهند.

از سوی دیگر، ایجنت آسانی که همواره در تلاش بوده تا امتیازهای ویژه‌ای از استقلال به‌دست آورد، طبیعتاً اگر توافقی میان او و پرسپولیس صورت گرفته باشد، احتمالا مدارکی از این مذاکرات به باشگاه سرخپوش داده است؛ مدارکی که از جنبه حقوقی می‌تواند برای پرسپولیس بسیار حائز اهمیت باشد و در صورت تأیید نهادهای مربوطه، قابلیت استناد و ارائه به دادگاه را خواهد داشت. البته باید به این نکته تأکید شود که صرف وجود ادعای چنین مدارکی به این معنا نیست که تخلفی اثبات شده است و اعتبار، اصالت و محتوای آن‌ها باید در کمیته انضباطی، فیفا و در صورت ادامه تحقیق، در دادگاه عالی ورزش مورد بررسی قرار گیرد تا در نهایت مشخص شود کدام طرف از ادعاهای خود با مستندات ارائه‌شده همخوانی دارد.

با این حال، به نظر نمی‌رسد که بعید باشد بخش قابل توجهی از این مدارک از همان ابتدا توسط ایجنت یاسر آسانی به پرسپولیس ارائه شده باشد و اکنون باشگاه بخواهد بر مبنای همین مستندات، پرونده جدیدی علیه بازیکن و باشگاه استقلال تشکیل دهد؛ پرونده‌ای که اگر در ایران به نتیجه نرسد، پرسپولیس امید دارد بتواند ادعاهای خود را با همین مدارک در CAS به اثبات برساند.

بیشتر بخوانید: مروری بر کارنامه خارجی‌ها در دربی؛ یک عالی، دو خوب و یک خالی! باز هم اورونوف، تارتار را روسفید کرد!