براساس گزارشی از خبرآنلاین، شرکت Stellantis اقدام به ثبت یک طرح جدید در فرانسه کرده‌ است که توانایی تبدیل خودروهای هاچ‌بک و سدان را به یک نوع وانت برای جابجایی بارهای بلند فراهم می‌کند.

در این طرح، درب عقب به دو قسمت تقسیم می‌شود. قسمت پایینی مشابه با درب بار یک وانت به سمت پایین باز می‌شود و سطحی مناسب برای قرار دادن بار به وجود می‌آورد. در مقابل، قسمت بالایی کارکردی کاملاً متفاوت دارد و می‌تواند به‌قدری به سمت بالا و جلو حرکت کند که تقریباً روی سقف خودرو قرار گیرد.

پس از باز شدن کامل، قسمت بالایی درب صندوق می‌تواند با استفاده از یک مکانیزم به سقف خودرو متصل شود. بدین ترتیب، وسایل بلند که در صندوق قرار نمی‌گیرند، می‌توانند از قسمت عقب خودرو بیرون بزنند؛ بدون اینکه درب صندوق مانند خودروهای سنتی مزاحمتی ایجاد کند.

این نوآوری می‌تواند در جابجایی اقلامی نظیر الوار، وسایل ساختمانی یا هر چیز حجیم دیگری مفید باشد و در عین حال به افزایش ظرفیت باربری خودرو بدون نیاز به خرید یک وانت کمک کند.

البته باید توجه داشت که این ایده هنوز در مراحل پتنت قرار دارد و Stellantis اعلام نکرده است که برنامه‌ای برای تولید انبوه آن دارد. همچنین، قرار گرفتن درب صندوق روی سقف ممکن است به‌طور منفی بر آیرودینامیک خودرو، به ویژه خودروهای برقی که به کاهش مقاومت هوایی اهمیت زیادی می‌دهند، تأثیر بگذارد.

منبع: CarBuzz

5858