طبق آنچه که خبرنگار مهر گزارش داده است، در عصر امروز (سه‌شنبه)، نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با صدور بیانیه‌ای خاطرنشان کرد که یک فروند شناور زیرسطحی هوشمند متعلق به آمریکا را در تنگه هرمز شکار کرده است. از آنجا که این اقدام برای نخستین بار صورت گرفته، انهدام یا تصاحب چنین تجهیزاتی از اهمیت بسزایی برخوردار است و آگاهی از جزئیات این زیرسطحی می‌تواند جوانب فنی و عملیاتی این واقعه را روشن‌تر نماید.

زیردریایی خودکار Dive-LD که توسط شرکت آمریکایی Anduril Industries تولید شده، نخستین نمونه آن در سال ۲۰۲۵ به نیروی دریایی آمریکا تحویل داده شد. این سامانه به طول تقریباً ۵٫۸ متر و وزنی نزدیک به سه تن طراحی شده است و به منظور انجام مأموریت‌های مستقل و طولانی‌مدت در آب‌های عمیق توسعه یافته است.

Dive-LD قابلیت عملیات تا ۱۰ روز زیر آب را دارد و طبق مشخصات ارائه‌شده توسط سازنده، می‌تواند به عمق ۶۰۰۰ متر دست یابد. طراحی ماژولار آن به همراه استفاده از برخی قطعات تولید شده با فناوری چاپ سه‌بعدی، امکان نصب و به‌کارگیری سریع انواع حسگرها و محموله‌های مختلف مأموریتی را تسهیل می‌کند.

مأموریت‌های محتمل این سامانه شامل شناسایی و نظارت زیرسطحی، نقشه‌برداری از بستر دریا، کشف و خنثی‌سازی مین‌های دریایی، بررسی کابل‌ها و خطوط لوله زیرآبی، پشتیبانی از عملیات جنگ ضدزیردریایی و انتقال اطلاعات می‌باشد.

نقطه قوت اصلی Dive-LD در ترکیب خودمختاری، ماندگاری در عملیات، توانایی عملکرد در اعماق زیاد و قابلیت تغییر مأموریت با استفاده از محموله‌های مختلف نهفته است. بنابراین، در دست گرفتن یک نمونه از این سامانه ــ در صورت تأیید مستقل این ادعا ــ می‌تواند از نقطه نظر شناخت فناوری‌های زیرسطحی بدون‌سرنشین آمریکا، اهمیت ویژه‌ای داشته باشد.