علی فتح الله زاده در خلال ماه‌های اخیر به طور محسوس ترجیح داده است که کمتر درباره‌ی استقلال صحبت کند و وقایع این تیم را از فاصله‌ای دور زیر نظر بگیرد. اما این سکوت بالاخره در مصاحبه‌ای با خبرورزشی شکسته شد.

مدیرعامل پیشین استقلال که افتخاراتی چون قهرمانی در لیگ ایران و نایب قهرمانی آسیا را با این تیم به یادگار دارد، به تفصیل درباره‌ی وضعیت این تیم آبی‌پوش و حواشی مرتبط با آن صحبت کرد که در ادامه به آن می‌پردازیم:

شکایت به خاطر ادعاهای احمدزاده

آقای احمدزاده ادعاهایی که به بازی ملوان و استقلال در خرداد سال 1381 مربوط می‌شود، مطرح کرده که به شدت نادرست و بی‌اساس است. آن زمان من مدیرعامل باشگاه بودم و مرحوم منصور پورحیدری سرمربی تیم بود. شخصیت استقلال و پورحیدری بزرگ‌تر از آن است که بخواهد به چنین کلماتی پاسخ دهد؛ اما ضروری است که باشگاه استقلال از ایشان شکایت کند تا متوجه شود که نباید با حیثیت مردم بازی کند.

اگر او ادعا می‌کند که باشگاه استقلال به او پیشنهاد 50 میلیون تومانی داده، چرا نام فردی که این ادعا را از طرف باشگاه مطرح کرده ذکر نمی‌کند تا صحت اظهاراتش تایید شود؟ اگر واقعاً چنین چیزی وجود دارد، باید نام آن شخص به وضوح اعلام شود. همچنین به خاطر داشته باشید که اگر تیمی بخواهد چنین پروژه‌ای را عملی کند، هیچ ضرورت ندارد که به سراغ سرمربی برود؛ کافی است که با دو بازیکن قرارداد ببندد تا بازی را به نفع خود رقم بزنند. اینگونه اظهارات نمی‌تواند اعتبار و افتخارات استقلال را خدشه‌دار کند.

علی تاجرنیا به دنبال مدیریت است

علی تاجرنیا به شدت تمایل دارد در استقلال به عنوان مدیرعامل فعالیت کند و بنابراین بهتر است که او را به عنوان مدیرعامل منصوب کنند یا همچنان به عنوان سرپرست مدیریت نگه دارند. زیرا هر گونه تغییر دیگر می‌تواند آسیب جدی به تیم برساند. تاجرنیا باید در پایان فصل جوابگوی عملکرد خود باشد.

اگر جای من بودند، برخوردشان متفاوت بود!

اکنون بیش از یک سال از بیانیه‌ای که باشگاه استقلال علیه من منتشر کرد، می‌گذرد و باید بگویم که جواب تنها یک ضرب‌المثل است: از کوزه همان تراود که در اوست.

در دوران مدیریتم با انتقاداتی روبرو بودم که به طور مداوم در مصاحبه‌ها به شدت به من حمله می‌کردند. باور کنید اگر این افراد چنین انتقاداتی را می‌داشتند، مسائل به جایی می‌رسید که کارشان به درگیری فیزیکی کشیده می‌شد! البته هر شخصی بر اساس سطح و شخصیت خود رفتار می‌کند. برای علی فتح الله زاده همین که هنوز هم نزد هواداران استقلال در سرتاسر جهان عزت و احترام دارد، به اندازه یک دنیا ارزش دارد.

احترام به خانواده پورحیدری

تا زمانی که من و امثال من زنده هستیم، کسی جرأت نخواهد کرد به خانواده پورحیدری کوچک‌ترین بی‌احترامی کند و حتی در خفا بگوید که باید اعضای این خانواده را از باشگاه استقلال کنار گذاشت. ما به مانند شیر در پشت آنها ایستاده‌ایم.

تحریک ساپینتو توسط برخی افراد

در مورد اظهارات ریکاردو ساپینتو و رفتارهای او باید بگویم که خداوند حق را می‌بیند. من در نیمه دوم سال 1401 و بهار 1402 خود را فدای استقلال کردم تا آسیبی نبیند، اما متأسفانه ریکاردو ساپینتو رفتار نامناسبی از خود نشان داد و در حق خودش جفا کرد. با وجود تمامی مشکلات، تلاش می‌کردم بهترین امکانات را برایش فراهم کنم، اما چند نفر بی‌خود او را تشویق می‌کردند تا علیه فتح‌الله‌زاده سخن بگوید. به نظرم مصاحبه اخیر سرمربی سابق استقلال نیز در همین راستا بوده است.

به من در استقلال خیانت کردند

در سال 1401 سر من را در استقلال کلاه گذاشتند. صحبت‌های من با مدارک و دلایل مستدل است. در مهر ماه سال 1401 به من گفتند که مدیریت باشگاه استقلال را قبول کنم و 300 میلیارد تومان در حساب داریم. من با خودم فکر کردم که با چنین موجودی، اگر 150 میلیارد تومان هم خودم تأمین کنم، کار پیش می‌رود. اما بلافاصله بعد از اینکه به صندلی مدیریت نشستم، متوجه شدم که نه تنها آن 300 میلیارد تومان وجود ندارد، بلکه آقایان یک وام 150 میلیاردی نیز گرفته‌اند که هرماه باید 10 میلیارد تومان قسط آن را بپردازیم. به عبارتی دیگر، وقتی مدیرعامل استقلال شدم، از لحاظ مالی این باشگاه نه تنها صفر نبود، بلکه زیر 10 میلیارد تومان بود! با تمام این چالش‌ها و تلاش‌ها، استقلال توانست در پاییز سال 1401 برای اولین و تا به امروز آخرین بار قهرمان سوپرجام شود و هدیه‌ای ارزشمند به هوادارانش بدهد.

احساس می‌کردم استقلال را حذف می‌کنند

در زمستان سال 1401 عده‌ای با من لج کرده بودند و حاضر به تأمین مالی استقلال نبودند. اوضاع به جایی رسید که گفتند اگر من بروم، پول به استقلال خواهد رسید. من در آن زمان گفتم اگر مشکل من هستم، کیفم را برمی‌دارم و می‌روم. همه دیدند که در 24 فروردین 1402 این کار را نیز انجام دادم چون نمی‌خواستم استقلال آسیبی ببیند. اما برای ثبت در تاریخ به آقایان گفتم که می‌روم، اما شما خواهید دید که کنفدراسیون فوتبال آسیا تحت هیچ شرایطی نمی‌تواند مجوز حرفه‌ای را به دو تیم با مالکیت یکسان اعطا کند. در آن زمان گفتم با توجه به ترکیب مدیران دو باشگاه و اوضاع مدیریت ورزش کشور، پرسپولیس به لیگ قهرمانان آسیا معرفی خواهد شد و استقلال حذف خواهد شد.

برای اینکه کسی فکر نکند من اهل بهانه‌گیری هستم، در 24 فروردین 1402 رفتم و بعداً مشخص شد که بر خلاف ادعاهای غیرواقعی که برخی افراد مطرح کرده بودند، استقلال در دوره من حذف نشد بلکه در اواخر خرداد 1402 و به دلایلی که توضیح دادم، از آسیا کنار گذاشته شد.

مسئله کاریله و فتح الله زاده

امیدوارم که بحث محکومیت استقلال به پرداخت 400 هزار دلار به فابیو کاریله صحت نداشته باشد زیرا به هیچ وجه دوست ندارم یک تومان از این مملکت به پرداخت غرامت به خارجی‌ها اختصاص یابد. اما اگر چنین چیزی رخ دهد، باید حقیقت را به مردم بگوییم و از اشتباهات مدیریتی عذرخواهی کنیم. به یاد دارم آقای تاجرنیا در تلویزیون اعلام کرد که اگر استقلال در پرونده فابیو کاریله به غرامت محکوم شود، آپارتمان و مطبش را خواهد فروخت و پول را از جیب خودش پرداخت می‌کند! اما از این پرداخت‌های بدون دقت، ما از پیش کم نداشته‌ایم. زمانی که پول کلانی به سمت باشگاه سرازیر شود، پرداخت غرامت‌های چندصد میلیاردی به چشم نمی‌آید اما در مورد چک 5 میلیاردی علی فتح الله زاده که بعداً مشخص شد هیچ خلافی مرتکب نشده‌ام، عده‌ای مداوم در حال جنجال بودند! این افراد به قدری بی‌شرم بودند که وقتی قوه قضاییه حکم برائت من در مورد چک 5 میلیاردی را صادر کرد، از اعلام خبر آن طفره رفتند.

جام قهرمانی استقلال در یخچال!

به نظر می‌رسد برخی افراد در فوتبال ایران مفهوم فریز کردن لیگ را با فریزر اشتباه گرفته‌اند و جام قهرمانی استقلال در لیگ بیست و پنجم را در یخچال گذاشته‌اند تا به انجماد برسانند! اگر آنها به گفته خودشان لیگ را فریز کردند و قهرمانی وجود ندارد، پس چگونه مسابقات سه جانبه مشکوک خود را برگزار کردند؟

کاپ قهرمانی لیگ بیست و پنجم حق استقلال است و اگر من در ساختار مدیریتی باشگاه بودم، به هر شکل ممکن آن را به دست می‌آوردم؛ چه از طریق مذاکرات و مکاتبات با فیفا و کنفدراسیون فوتبال آسیا و چه از طریق درخواست احقاق حق در مراجع قانونی.

قهرمانان جهانی در تیم کشتی استقلال

خوشحالم که تیم‌های کشتی آزاد و فرنگی استقلال در سال گذشته موجب خوشحالی هواداران شدند، اما باید یادآوری کنم که این تیم‌ها 25 سال پیش توسط من شکل گرفتند. طبق اسناد موجود، حسن رنگرز که در حال حاضر سرمربی تیم ملی کشتی فرنگی ایران است، در دهه 80 شمسی در حالی که قهرمان جهان شد، یکی از اعضای تیم کشتی استقلال بود. مهدی حاجی‌زاده نیز که در سال 1381 مدال طلای مسابقات قهرمانی جهان در تهران را کسب کرد، از اعضای تیم کشتی آزاد ما به شمار می‌رفت. اهل کشتی به یاد دارند که در آن دوره حاجی‌زاده حریفی روس به نام حاجی اف داشت که مربیان می‌گفتند از نظر فنی به پای حاجی‌زاده نمی‌رسد، اما کشتی‌گیر ایرانی از او می‌ترسد. وقتی این را شنیدم، حاجی اف را به تهران دعوت کرده و با او قرارداد بستم تا به عضویت تیم کشتی آزاد استقلال درآید. این دو نفر با هم در شمال تمرین می‌کردند و حتی در کنار یکدیگر غذا می‌خوردند. همین تمرینات باعث شد تا ترس حاجی زاده از بین برود و در فینال مسابقات جهانی تهران که در شهریور 1381 برگزار شد، حریف روس خود را شکست دهد و قهرمان جهان شود. این پیروزی باعث شد تیم کشتی ایران نیز به مقام قهرمانی آن مسابقات دست یابد.

البته در آن سال‌ها دیگر رشته‌های ورزشی نیز داشته‌ایم که افتخارآفرین بوده‌اند. فوتسال استقلال در دوران من به مدت 7 سال با بازیکنانی چون شمسایی و حیدریان در اوج خود بود. در جودو و تیراندازی هم جزو قهرمانان ایران بودیم. داستان کشتی که برایتان مطرح کردم و... به جایی رسید که این قهرمانی‌ها برای ما تکراری شده بود.

سهراب و استقلال نیاز به تقویت دارند

ما واقعاً باید از سهراب بختیاری‌زاده سپاسگزاری کنیم که با وجود بسته بودن پنجره نقل و انتقالات، بدون هیچ شکایتی کار را به پیش برده و در حال حاضر عملکرد خوبی از خود نشان داده است. اما استقلال به وضوح نیازمند تقویت است و اگر این مسأله حل نشود، دچار افول خواهد شد. به نظر من علاوه بر جذب بازیکنان، سهراب نیاز به یک دستیار بزرگ خارجی نیز دارد.

برکناری قلعه‌نویی؟

در حال حاضر اصلاً مناسب نیست که به موضوع برکناری امیر قلعه‌نویی فکر کنیم، زیرا این‌گونه افکار می‌تواند به فجایعی مانند اتفاقی که برای مارک ویلموتس افتاد منجر شود. ما باید حمایت‌گر امیر باشیم و در عین حال او نیز باید در برخی موارد تجدید نظر کند. سن تیم ملی باید جوان‌تر شود و با این کار، قطعاً وضعیت تاکتیکی تیم نیز بهبود خواهد یافت. الان 7 تا 8 بازیکن در لیگ برتر می‌شناسم که اگر به تیم ملی دعوت شوند یا در ترکیب اصلی قرار گیرند، می‌توانند به ما کمک شایانی کنند.

ترس از قهرمانی استقلال در آسیا با من

استقلال با من تا آستانه قهرمانی در آسیا و به‌دست آوردن ستاره سوم پیشرفت کرد. ما نایب قهرمان آسیا شدیم و در عین حال برای قهرمانی در آسیا نیز شانس‌ داشتیم. در لیگ قهرمانان آسیا نیز به مرحله نیمه‌نهایی صعود کردیم، اما عده‌ای به خاطر حسادت ترسیدند که استقلال با مدیریت فتح الله زاده موفق به قهرمانی آسیا شود. امیدوارم روزی بیاید که ستاره سوم نیز بر روی پیراهن باارزش استقلال نقش ببندد.

بیشتر بخوانید: وقت فروش مطب و آپارتمان رسیده است؛ آقای تاجرنیا الوعده وفا!