خبرنگاربه صالحی می گوید  در مصاحبه‌ای کوتاه با «انتخاب» پیشنهاد کردید: که اگر جای رئیس‌جمهور چین بودم از فرصت حضور همزمان خود و دکتر پزشکیان در آمریکا استفاده کرده و با توجه به وزن سیاسی سنگین و نقش آفرینی رو به گسترش بین المللی چین، زمینه یک اجتماع سه نفره و باز گشت به توافق چهارده بندی را همراه با ضمانت های لازم فراهم می کردم.
خبرنگار از صالحی می پرسد با توجه به اینکه  هر دو مقام به کشورهای خود بازگشته‌اند. پرسش من این است حالا که هر دو برگشته‌اند، آن پیشنهاد هنوز موضوعیت دارد؟
صالحی می گوید بله، موضوعیت دارد؛ فقط مکان و زمان تغییر می کند. فرصت حضور همزمان از دست رفت، اما فرصت اصلی هنوز باقی است.
خبرنگارمی پرسد  یعنی هنوز معتقدید این کار می‌تواند یکی از بزرگ‌ترین اقدامات قرن باشد؟
صالحی در پاسخ می گوید: دقیقاً. هر چند کانال‌های ارتباطی از طریق قطر و پاکستان همچنان باز است، ولی فضای بی‌اعتمادی بالاست و چین همانطور که پیشتر گفتم می‌تواند نقش ضامن مؤثر و قابل اطمینان را بازی کند. 
هرچند فرصت طلایی حضور همزمان در امریکا از دست رفت، اما پنجره‌های دیپلماتیک تا پایان سال هنوز باز است. اگر پکن این نقش را بپذیرد، می‌تواند یکی از سرنوشت‌ سازترین اقدامات سیاسی قرن را رقم بزند و‌ بدین ترتیب جایگاه نقش آفرینی بین المللی خودرا متناسب با ظرفیت عظیم صنعتی، فنآوری، اقتصادی و نظامی ارتقاء بخشد.