واردات لوازم خانگی برندهای سامسونگ و ال‌جی همچنان قانونی نشده است

روابط عمومی سازمان توسعه تجارت ایران در واکنش به اخبار مربوط به آزادسازی واردات محصولات خانگی از برندهایی همچون سامسونگ و ال‌جی اعلام کرد که این اطلاعات به معنای لغو ممنوعیت رسمی واردات نیست. طبق این توضیحات، واردات برخی اقلام خانگی از جمله یخچال‌ها و یخچال فریزرها، سال‌هاست که به طور بسیار محدود و از طریق مرزها انجام می‌شود.

با وجود ممنوعیت رسمی، این کالاها از طریق کولبری، ملوانی و تعاونی‌های مرزنشین و با استفاده از ارز حاصل از صادرات مرزنشینان قادر به ورود به کشور بوده‌اند.

چه اتفاقی برای آزادسازی واردات از طریق تعاونی‌های مرزنشینان افتاده است؟

در پی مصوبه ۱۱ دی ۱۳۹۸ هیات وزیران، مسئولیت تعیین نوع و میزان کالاهایی که می‌توانند از طریق مرزنشینی وارد شوند به کارگروه ماده ۱۲ قانون ساماندهی مبادلات مرزی سپرده شده است. این کارگروه می‌تواند با تأیید وزارت صنعت، معدن و تجارت، فهرست اقلام مجاز را تعیین و ابلاغ کند.

سازمان توسعه تجارت توضیح داده است که با توجه به اینکه واردات برخی محصولات خانگی با برندهای اشاره شده از طریق رویه‌های ملوانی و کولبری ممکن بوده، تصمیم جدیدی برای یکسان‌سازی شیوه‌های واردات در تعاونی‌های مرزنشینی اتخاذ گردیده است.

به بیان دیگر، آنچه اخیراً به عنوان «آزادسازی واردات لوازم خانگی سامسونگ و ال‌جی» مطرح شده، در واقع مربوط به افزایش انعطاف‌پذیری برای واردات این کالاها در زمره تجارت مرزی و تعاونی‌های مرزنشینی می‌شود؛ نه بازگشایی مسیر واردات رسمی برای شرکت‌ها و بازرگانان در سراسر کشور.

ممنوعیت واردات رسمی لوازم خانگی بزرگ همچنان برقرار است

سازمان توسعه تجارت ایران در نهایت به صراحت بیان کرده که واردات لوازم خانگی بزرگ در بازار رسمی کماکان ممنوع است. بنابراین به طور موقت نمی‌توان از بازگشت رسمی برندهای سامسونگ و ال‌جی به عرصه واردات قانونی کشور صحبت کرد.

بنابراین، مصرف‌کنندگان نباید اخبار اخیر را به معنای لغو کامل ممنوعیت واردات محصولات خانگی این برندها در نظر بگیرند. تغییرات جدید تنها به شیوه و ساختار واردات در مرزها مربوط می‌شود و وضعیت واردات رسمی لوازم خانگی بزرگ تغییری نکرده است.

ال جی