به نقل از ایسنا، مؤسسات پژوهشی «انرژی اسپکتس» و «اف‌جی‌ای نکسنت‌ای‌سی‌ای» پیش‌بینی‌های خود را در خصوص بزرگترین خریدار نفت در سطح جهانی کاهش داده و گام به عقب در انتظار بهبود تدریجی تقاضا تا پایان سال ۲۰۲۶ را برداشتند. «اف‌جی‌ای» برآوردش از واردات نفت چین در سه ماهه آخر سال را از ۹.۹ میلیون بشکه به ۹.۳ میلیون بشکه در روز کاهش داد، در حالیکه «انرژی اسپکتس» نیز رقم برآوردی خود را به میزان ۴۴۰ هزار بشکه کاهش داده و ۹.۲ میلیون بشکه در روز را پیش‌بینی نموده است.

در سال گذشته، چین به‌منظور ایجاد ذخایر راهبردی، روزانه به طور میانگین ۱۱.۶ میلیون بشکه نفت وارد کرد که این سطح از واردات به پشتیبانی از قیمت‌های جهانی نفت کمک می‌کرد، در حالی که از زمان کاهش واردات این کشور، رقم متوسط به پایین‌تر از ۱۰ میلیون بشکه در روز تغییر یافته است.

ساموئل کونگ، تحلیلگر ارشد نفت در «اف‌جی‌ای نکسنت‌ای‌سی‌ای» بیان کرد: «انتظار یک جهش چشمگیر در واردات نفت خام چین را نداریم، چراکه هزینه‌های جانبی سنگین و بهای فراوان حمل‌ونقل، قیمت سوخت پالایشگاه‌ها را بالا برده و سود حاشیه‌ای آنها را کاهش داده است.»

چین که همواره به عنوان خریدار اصلی شناخته می‌شود، در سال گذشته ابزاری بسیار حیاتی در بازار نفت گردید. غیبت این کشور در بازار در ماه‌های ابتدایی شروع تجاوز نظامی آمریکا و رژیم صهیونیستی به ایران، به تعدیل افزایش قیمت‌های جهانی یاری رساند، در حالی که نشانه‌های خرید در هفته‌های اخیر موجب شد تا بهای برخی گریدهای نفتی به طور حیرت‌انگیزی بیشتر از ۲۰ دلار نسبت به قیمت‌های استاندارد افزایش یابد.

با این حال، به نظر می‌رسد که بازگشت پایدار تقاضا هنوز به طور قابل توجهی دور است، زیرا پالایشگاه‌های خصوصی تحت فشارهای ناشی از کمبود نفت خام مشمول تحریم قرار دارند. قبل از آغاز درگیری‌ها، میزان صادرات نفت ایران به بیش از یک میلیون بشکه در روز می‌رسید.

لیائو نا، مؤسس موسسه مشاوره جی‌ال تصریح کرد: «تئوریکاً، اکنون زمان مناسبی برای چین است تا به عنوان خریدار اصلی به بازار جهانی بازگردد، اما این کشور هیچ تعجیل یا شتابی در این خصوص ندارد.» او افزود: اگر قیمت نفت از ۱۰۰ دلار برای هر بشکه بیشتر شود، خریداران احتمالاً عقب‌نشینی خواهند کرد، اما در صورتی که قیمت‌ها به حدود ۸۰ دلار بازگردد، خریدها افزایش خواهند یافت.

چین به راحتی می‌تواند با بهره‌گیری از ذخایر خود که بر اساس برآورد «انرژی اسپکتس» به حدود ۱.۲ میلیارد بشکه می‌رسد، از بازارهای جهانی فاصله بگیرد. و به نظر نمی‌رسد که دولت چین بدون چشم‌انداز روشن برای عادی‌سازی جریان نفت از خاورمیانه، بخش قابل‌توجهی از این منابع را به مصرف برساند.

جهت‌گیری بهبود واردات چین در ماه‌های پایانی سال که کمتر از انتظار بوده، می‌تواند پی‌آمدهایی برای سایر مصرف‌کنندگان آسیایی داشته باشد — به ویژه در بازار سوخت، که در آن‌جا عرضه گازوئیل و دیگر فرآورده‌ها محدود است. چین می‌تواند — در راستای درخواست دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، و تمایل پالایشگاه‌ها برای حداکثر سودآوری — مجوز صادرات بیشتری صادر نماید، مشروط بر این‌که پیش از آن، حجم کافی نفت وارد شده باشد.

طبق گزارشی از بلومبرگ، معامله‌گران با دقت وضعیت مصرف سوخت در تعطیلات «هفته طلایی» چین را رصد خواهند کرد تا مشخص شود آیا تقاضا در سطحی پایین باقی می‌ماند که پکن را به حمایت از صادرات سوخت بیشتر ترغیب کند یا خیر.

انتهای پیام