گسترش استارلینک و قطع برق!

در حال حاضر، استارلینک در بسیاری از کشورها موجود است و حتی به صورت غیرقانونی و قاچاق نیز در کشورمان به کار گرفته می‌شود. با این حال، اگر خبر راه‌اندازی این اینترنت ماهواره‌ای بر روی تلفن‌های همراه به حقیقت بپیوندد و دولت نتواند جلوی آن را بگیرد، تحولی عظیم در عرصه فناوری به وقوع خواهد پیوست. معاون وزیر ارتباطات اظهار داشته است که اگر استارلینک به‌طور گسترده‌ای به کار رود، آخرین میخ بر تابوت حکمرانی در فضای مجازی نیز کوبیده خواهد شد.

محمدحافظ حکمی همچنین بیان کرده است که نسبت به گسترش اینترنت ماهواره‌ای در سال‌های اخیر هشدارهای لازم ارائه شده است، اما سیاست گذاری مناسبی در این زمینه اتخاذ نشده است. به اعتقاد او، حاکمیت در سال‌های 98 و 1401 ناگزیر شد با مسدود کردن برخی پلتفرم‌ها همچون تلگرام، واتساپ و اینستاگرام، به آرام کردن فضای پراشوب کشور بپردازد و موج دوم ناآرامی‌ها در دی ماه سال 1404 منجر به از دسترس خارج شدن کل شبکه شد.

اکنون سوال کلیدی این است که با ورود و گسترش استارلینک در گوشی‌های هوشمند، چه اقداماتی باید صورت گیرد. آیا می‌توانیم برق را قطع کنیم تا مردم نتوانند از اینترنت ماهواره‌ای که به شبکه اینترنت کشور ما وابسته نیست، استفاده نمایند؟ بر اساس نظرات حکمی، استارلینک و دایرکت تو سل، روی رجیستری و احراز هویت کاربران نیز تأثیر منفی خواهند گذاشت. به گفته این مقام مسئول، اگر اینترنت ماهواره‌ای فعال گردد، بهتر است وزارت ارتباطات و شورای عالی فضای مجازی را به یک شهربازی تبدیل کنیم!

استارلینک