طبق اطلاعات اعلام شده از سوی ایسنا، ارزیابی ظرفیت تولید که مقرر بود در پایان سال ۲۰۲۵ برای تمامی کشورهای عضو اوپک‌پلاس انجام شود، پیش‌بینی می‌شد تا پایان سپتامبر به پایان برسد، اما به تازگی گزارش‌هایی حاکی از تغییر این مهلت به میانه‌های ماه نوامبر به دست آمده است.

شرکت مشاوره نفتی آمریکایی «دگولیر و مک‌ناتن» (DeGolyer and MacNaughton) در حال ارزیابی ظرفیت تولید اعضای اوپک‌پلاس است، ولی در این سنجش، کشورهای روسیه، ایران و ونزوئلا که تحت تحریم‌های آمریکا قرار دارند، لحاظ نشده‌اند. بر اساس گفته‌های دو منبع مطلع، به نظر نمی‌رسد که این گزارش قبل از میانه ماه نوامبر به اوپک ارسال گردد. با این حال، همچنان زمان کافی برای اوپک‌پلاس وجود دارد تا نتایج این بررسی را در مذاکرات نشست سراسری خود که برای پایان نوامبر تدارک دیده شده، مدنظر قرار دهد.

گروه اوپک‌پلاس متشکل از کشورهای سازمان کشورهای صادرکننده نفت اوپک، روسیه و کشورهای هم‌پیمان آنهاست.

اقدامات نظامی آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه ایران که از اواخر فوریه (۹ اسفند) آغاز شده، موجب تأخیر در پروژه‌های افزایش ظرفیت تولید در تعدادی از کشورهای عضو اوپک‌پلاس شده و برآورد ظرفیت تولید نفت در آینده را با چالش‌هایی مواجه کرده است. طبق این گزارش، برخی از کشورها هنوز اطلاعات لازم برای این ارزیابی را ارائه نداده‌اند، هرچند نامی از آنها آورده نشده است.

هدف این ارزیابی، فراهم آوردن یک تصویر دقیق از میزان نفتی است که هر کشور می‌تواند به‌طور پایدار تولید کند؛ معیاری که در گفتگوهای مربوط به اهداف تولید از اهمیت زیادی برخوردار است.

کشورهایی که ظرفیت تولیدشان کم‌تر از حد تخمین زده شود، ممکن است تحت فشار بیشتری برای پذیرش سهمیه‌های پایین‌تر قرار گیرند، در حالی که تولیدکنندگانی که ظرفیت تولیدشان بیشتر شده، ممکن است خواستار سهمیه بیشتری باشند.

بر اساس گزارش اینوستینگ، امارات متحده عربی در ماه مه، پس از تلاش برای کسب سهمیه‌ای بالاتر که نشان‌دهنده ظرفیت تولید افزایشی‌اش باشد، از اوپک‌پلاس خارج شد. گفته می‌شود عراق نیز درخواست برای سهمیه بالاتری ارسال کرده و به خروج از اوپک نیز فکر می‌کند.

انتهای پیام