طبق اطلاعات منتشرشده از سوی ایلنا، در روز سه‌شنبه تنها ۷ فروند کشتی از تنگه هرمز عبور کردند که این آمار به کمترین سطح از تاریخ ۲۳ ژوئیه (اول مرداد) برسد. همچنین، مقدار نفت خام عبوری از این گذرگاه به دلیل کاهش ۲۷ درصدی، به ۱۰.۱ میلیون بشکه در روز رسید که معادل ۷۴ درصد از میزان قبل از جنگ به حساب می‌آید.

براساس تحلیل‌های کپلر، بخش عمده‌ای از این کاهش، به انتقال محموله‌های نفتی بین نفتکش‌ها در خلیج عمان مربوط می‌شود. در همین حال، صادرات نفت از سواحل خلیج عمان و دریای سرخ به عدد ۶.۷ میلیون بشکه در روز افزایش یافته است؛ رقمی که بیش از دو برابر سطح قبل از جنگ است و بخشی از کمبود صادرات در مسیر تنگه هرمز را جبران کرده است.

در روز چهارشنبه تعداد کشتی‌های عبوری به ۱۰ فروند رسید، اما همچنان نسبت به تعداد بیش از ۲۰ کشتی در روزهای یکشنبه و دوشنبه، بسیار کمتر است. لازم به ذکر است که این آمار، کشتی‌هایی که سیستم شناسایی خودکار (AIS) خود را غیرفعال کرده‌اند، شامل نمی‌شود.

علاوه بر این، منابعی که در حوزه امنیت دریایی فعالیت می‌کنند، اعلام کرده‌اند که حملات به نفتکش‌های عبوری از تنگه هرمز در هفته گذشته به بالاترین حد از زمان آغاز جنگ ایران رسیده است. سازمان عملیات تجارت دریایی بریتانیا نیز به اصابت پرتابه به یک نفتکش در فاصله ۵۱ مایل دریایی شمال شهر الشمال قطر و گزارش‌هایی مبنی بر مجروح شدن افراد اشاره کرده است.

پیش از شروع جنگ ایران در تاریخ ۲۸ فوریه (۹ اسفند)، به‌طور متوسط روزانه حدود ۱۲۵ کشتی تجاری بزرگ از تنگه هرمز عبور می‌کردند و محموله‌های این کشتی‌ها تقریباً یک‌پنجم از عرضه جهانی نفت خام و گاز طبیعی مایع را تشکیل می‌دادند.

 

انتهای پیام/