فرارو- نتایج نظرسنجی «پولیتیکو» نشان می‌دهد که به نزدیکی هفته‌های پایانی انتخابات، اکثریت آمریکایی‌ها از وجود راهی روشن برای بازپس‌گیری قدرت توسط حزب [جمهوری‌خواه] ناامید هستند؛ به‌خصوص اینکه حتی رأی‌دهندگان جمهوری‌خواه نیز نسبت به قابلیت‌های دونالد ترامپ برای ایجاد تحولی در لحظه‌های آخر که بتواند رقابت انتخاباتی را تغییر دهد، شک و تردید دارند. همچنین، اکثریت رأی‌دهندگان اعتراف می‌کنند که حتی اگر ترامپ پیش از ماه نوامبر اقداماتی کلان نظیر اعلام پایان جنگ با ایران، کاهش یک دلاری قیمت بنزین یا ایجاد ۱۰۰ هزار شغل جدید انجام دهد، احتمال اینکه نظر آن‌ها به سمت جمهوری‌خواهان تغییر کند، افزایش نخواهد یافت.

طبق گزارش فرارو به نقل از پولیتیکو، این وضعیت به ویژه در میان رأی‌دهندگان دموکرات و آن‌هایی که در انتخاب خود مردد هستند، صادق است: نتایج اشاره می‌کنند که فارغ از سناریو یا میزان تأثیرگذاری دستاورد، هر دو دسته به سختی موضع خود را تغییر می‌دهند.

تصورات رأی‌دهندگان نسبت به سیاست‌های ترامپ و اقتصاد به شکلی جا افتاده و این موضوع می‌تواند علامتی نگران‌کننده برای حزب جمهوری‌خواه باشد که با چالش‌هایی روزافزون مواجه است.

مایک نوبل، موسس شرکت نظرسنجی نوبل دیکتیو اینسایتس مستقر در آریزونا، یادآور شد: «به نظر می‌رسد بخشی از شانس‌ها از قبل از دست رفته است. برقراری گفتگو با جمهوری‌خواهان دشوار است، مگر اینکه آن‌ها تنها طرفداران دو آتشه باشند. به عنوان مثال، آن‌ها در حال حاضر چگونه انگیزه پیدا می‌کنند؟ دموکرات‌ها به وضوح انگیزه دارند.»

مسئله دیگری نیز مطرح است: بر اساس نظرسنجی‌ای که توسط شرکت مستقل پی‌اف گلوبال انجام شده، اکثریت آمریکایی‌ها بر این باور نیستند که ترامپ توانایی انجام اقداماتی را داراست که می‌تواند احتمال پیروزی را برای جمهوری‌خواهان افزایش دهد.

یکی از اعضای حزب جمهوری‌خواه که در فعالیت‌های میدانی مشغول به کار است و تمایلی به افشای نام خود ندارد، بیان کرد: «هیچ اقدامی از دست ترامپ برنمی‌آید و باید صادقانه بگویم که حتی اگر هم کاری بکند، در حال حاضر هیچ‌کس آن را باور نخواهد کرد.»

اندکی بیش از یک چهارم آمریکایی‌ها اظهار داشتند که معتقدند ترامپ می‌تواند قیمت بنزین را تا روز انتخابات یک دلار در هر گالن کاهش دهد. به طور مشابه، تعداد کمی از رأی‌دهندگان به این عقیده اعتقاد دارند که وی می‌تواند به جنگ ایران پایان دهد (۲۷٪) یا قیمت مواد غذایی را به شکل قابل توجهی کاهش دهد (۲۷٪).

با این حال، حتی خود طرفداران ترامپ در سال ۲۰۲۴ نیز اطمینان چندانی نسبت به توانایی او در اجرای این کارها ندارند. کمتر از نصف آن‌ها - ۴۳٪ - گفتند که ترامپ می‌تواند قیمت بنزین را یک دلار در هر گالن کاهش دهد و به همین ترتیب، تعداد کمتری از آن‌ها به توانایی‌اش در تحقق سناریوهای دیگر اعتماد داشتند.

سخنگوی کنوانسیون ملی جمهوری‌خواهان به دلیل پرسش از دموکرات‌ها درباره رأی به جمهوری‌خواهان این نظرسنجی را مورد انتقاد قرار داد، در حالی که این نظرسنجی از تمامی پاسخ‌دهندگان، بدون توجه به وابستگی سیاسی آنان، پرسش یکسانی انجام داده بود و POLITICO را به «انتخاب گزینشی داده‌ها برای تطابق با روایت ساختگی رسانه‌ها مبنی بر سقوط آسمان بر سر جمهوری‌خواهان» متهم کرد، که به اعتقاد او این موضوع صحیح نیست.

دیویس اینگل نیز در بیانیه‌ای اعلام کرد: «هیچ کس نمی‌تواند واقعیتی را انکار کند که رئیس جمهور ترامپ یکی از قوی‌ترین ائتلاف‌ها در تاریخ سیاسی را با جنبش MAGA شکل داده و رئیس جمهور به خوبی می‌داند چگونه با آن‌ها ارتباط برقرار کند.»

این تردیدها نشان‌دهنده موانع موجود در دنیای واقعی است. ترامپ مدت‌هاست که از پایان نزاع با ایران صحبت می‌کند، اما فرماندهان نظامی آمریکا هیچ اقدامی برای شروع خروج نیروها یا تجهیزات از خاورمیانه انجام نداده‌اند.

کاهش ناگهانی قیمت مواد غذایی و بنزین پیش از روز انتخابات، چالش‌های بیشتری را به دنبال دارد. جنگ، قیمت مواد غذایی را در تمامی مراحل، از مزرعه تا قفسه‌های فروشگاه‌ها، تحت تأثیر قرار داده است: هزینه کود و سوخت که برای تولیدات کشاورزی حیاتی است، برخلاف انتظار همچنان بالا باقی مانده و تأثیر آن تازه به زنجیره‌های تأمین مواد غذایی منتقل می‌شود. کارشناسان در حوزه انرژی هشدار داده‌اند که حتی اگر جنگ همین حالا نیز خاتمه یابد، ماه‌ها لازم است تا قیمت بنزین در آمریکا به سطوح پیش از جنگ بازگردد.

داگ هی، استراتژیست حزب جمهوری‌خواه، بیان کرد: «خودِ ترامپ نیز می‌گوید که احتمالا جنگ با ایران پیش از انتخابات به اتمام نخواهد رسید؛ و حتی اگر به پایان برسد، بعید است قیمت‌ها در پمپ‌بنزین یا پای صندوق‌های فروشگاه به حدی کاهش یابد که بتواند از فرسایش پایگاه رأی جمهوری‌خواهان جلوگیری کند.»

این نظرسنجی نشان می‌دهد که در زمینه سیاسی پیچیده کنونی برای جمهوری‌خواهان، وضعیت دیدگاه آمریکایی‌ها نسبت به آینده این حزب تا چه اندازه تثبیت و سخت شده است: بخش عمده‌ای از شرکت‌کنندگان انتظار دارند که حزب دموکرات در ماه نوامبر رهبری هر دو مجلس نمایندگان و سنا را به دست گیرد. این واقعیت تا حدودی ناشی از این است که اکثریت رأی‌دهندگان میان‌دوره‌ای هر دو حزب دموکرات و جمهوری‌خواه، پیروزی گروه خود را محتمل می‌دانند، اما در حال حاضر تعداد بیشتری از آمریکایی‌ها بر این عقیده‌اند که به دموکرات‌ها رأی خواهند داد.