طبق گزارش خبرآنلاین، بیانیه‌ای که امروز -جمعه- از سوی وزارت امور خارجه عراق منتشر شد، بیانگر این است که در جریان دیدار روز پنجشنبه فؤاد حسین وزیر امور خارجه عراق با آنتونیو تایانی، معاون نخست‌وزیر و وزیر امور خارجه و همکاری‌های بین‌المللی ایتالیا در مقر وزارت امور خارجه ایتالیا واقع در رم، موضوعاتی در خصوص روابط دوجانبه و تقویت همکاری‌های مشترک و همچنین تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

به نقل از ایسنا، همچنین در این ملاقات، روابط دوجانبه، راه‌های تقویت همکاری‌های مشترک و تحولات بین‌المللی و منطقه‌ای مورد توجه قرار گرفت.

حسین ضمن تشکر از مواضع مثبت ایتالیا در حمایت از عراق طی سال‌های گذشته، به‌خصوص در مبارزه با تروریسم و ناکامی گروه تروریستی داعش، ابراز قدردانی کرد.

وی همچنین از تلاش‌ های مستمر ایتالیا در زمینه آموزش نیروهای پلیس وابسته به وزارت کشور عراق و نیز نیروهای پیشمرگه در اقلیم کردستان عراق تشکر کرد.

به گزارش شفق نیوز، در این جلسه، دو طرف همچنین این چشم‌انداز را مورد بحث قرار دادند که به‌ویژه در پی تحولات مرتبط با اتمام مأموریت ائتلاف بین‌المللی در عراق، همکاری‌های امنیتی و نظامی را گسترش دهند. به عبارتی، مسائل مالی و نظامی حل‌نشده‌ای که به دوران رژیم سابق عراق برمی‌گردند، نیز مورد بررسی قرار گرفت.

در این ملاقات، تبعات ادامه جنگ روسیه و اوکراین و اثرات آن بر امنیت اروپا نیز بررسی شد.

دو طرف درباره تحولات اخیر درگیری‌ها در منطقه و پیامدهای آن برای عراق و کشورهای حاشیه خلیج فارس بحث کردند.

وزیر خارجه عراق بر اهمیت بازی نقش فعال از سوی اتحادیه اروپا و کشورهای اروپایی، از جمله ایتالیا، در حمایت از ابتکارهای صلح‌آمیز تأکید کرد.

وی از طرف‌ها خواست تا تلاش کنند دیدگاه‌های یکدیگر را نزدیک کرده و آنها را به بازگشت به میز مذاکرات ترغیب کنند؛ اقدامی که می‌تواند به کنترل تنش‌ها و جلوگیری از گسترش درگیری‌ها کمک نماید.

حسین در ادامه به پیامدهای اقتصادی ناشی از تداوم درگیری بین آمریکا و ایران اشاره کرده و اظهار داشت که عراق در جریان تنش‌های اخیر میان این دو کشور، حدود 60 میلیارد دلار خسارت متحمل شده است.

وی هشدار داد که ادامه این تنش‌ها می‌تواند به تشدید بحران جهانی انرژی و افزایش نگرانی‌ها در مورد بالا رفتن نرخ تورم منجر شود که آثار منفی بر اقتصاد بسیاری از کشورهای جهان، از جمله کشورهای اروپایی، خواهد گذاشت.

از سوی دیگر، تایانی بر استحکام روابط عراق و ایتالیا و همچنین حمایت کشورش از عراق در حوزه‌های مختلف تأکید کرد.

در پایان، دو طرف بر ادامه ارتباط و هماهنگی در خصوص مسائل مورد اهتمام مشترک توافق کردند. فواد حسین همچنین از همتای ایتالیایی خود برای سفر به عراق دعوت به عمل آورد و بابت استقبال گرم و میزبانی وی قدردانی کرد.

315