حجت‌الاسلام حسنعلی اخلاقی، نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی، در گفت‌وگویی با خبرگزاری ایسنا به موضوع انتشار برخی ویدئوها از سوی والدین در شبکه‌های اجتماعی با هدف جلب توجه یا نمایش استعدادها و توانمندی‌های خود و فرزندانشان اشاره کرد و گفت: یکی از نکات نگران‌کننده‌ای که در سبک زندگی‌های جدید به چشم می‌خورد، استفاده از ابزارهای نوین بدون رعایت فرهنگ مرتبط با آن‌هاست. این مسأله می‌تواند آرامش خانواده‌ها را تحت تأثیر قرار دهد و برای نسل‌های آینده عواقبی به همراه داشته باشد.

رفتار والدین، سرمشق تربیت کودکان

او بر اهمیت دقت والدین در رفتارهای خود در برابر فرزندان تأکید کرده و افزود: والدین باید در شیوه زندگی و رفتاری که با کودکان دارند، توجه لازم را داشته باشند؛ زیرا حتی کوچک‌ترین رفتار آنها می‌تواند الگویی برای فرزندشان ایجاد کند و در حقیقت در حال تربیت او هستند.

این نماینده مجلس تصریح کرد: چنانچه رفتار والدین بی‌محابا و بدون منطق و عقلانیت باشد، ممکن است درک کودک از زندگی را به سمتی مغایر با واقعیت آینده‌اش سوق دهد.

اخلاقی در خصوص انتشار تصاویری از فعالیت‌های خانوادگی در فضای مجازی خاطرنشان کرد: اینترنت فضایی نیست که والدین یا اعضای خانواده بخواهند تمام جزییات و رفتارهای خود را به نمایش بگذارند. مستقل از جنبه‌های قانونی، خانواده‌ها باید با احتیاط و دقت بیشتری در رابطه با تربیت فرزندان و انتشار تصاویر و محتوای زندگی خود در فضای مجازی عمل کنند.

نشاندن کودک پشت فرمان موتورسیکلت؛ رفتاری خطرناک و غیرمجاز

وی در ادامه به یک ویدئو اشاره کرد که در آن یک کودک دو ساله بر روی موتورسیکلت نشسته و فرمان به دست او داده شده است؛ او در این مورد گفت: قوانین روشنی در این زمینه وجود داشته و این رفتار فقط به دلیل خطرات بالقوه‌اش از نظر تربیتی و شیوه زندگی نگران‌کننده است، بلکه از منظر قانونی نیز مجاز نیست.

این نماینده مجلس تأکید کرد که باید قوانین مربوط به ترافیک و مسائل اجتماعی رعایت شوند و از والدین درخواست کرد که در انتخاب رفتارهای خود محتاط باشند و ذهن کودکان را در معرض چنین تجاربی قرار ندهند.

اخلاقی همچنین افزود: ممکن است کودک در آن لحظه نشستن بر روی یک وسیله نقلیه مانند موتورسیکلت احساس شادی کند، اما اگر مراقبت لازم انجام نشود، این عمل می‌تواند تأثیرات عمیقی بر روان و روح او بگذارد و در آینده به شکل‌هایی از پرخاشگری نسبت به قوانین در حوزه‌های دیگر بروز یابد؛ امری که هم به خود فرد و هم به جامعه آسیب خواهد زد.

تعارض رفتارهای قانون‌گریز با فرهنگ اصیل ایرانی

در پاسخ به سؤالی درباره تأثیر چنین رفتارهایی بر جامعه و نقش افراد در مواجهه با انتشار این محتواها، او گفت: این نوع رفتارها با فرهنگ غنی ایرانی همخوانی ندارد. ایرانیان از دیرباز در زندگی فردی و خانوادگی خود به اصول و قواعدی پایبند بوده و زندگی اجتماعی نیز بر مبنای همین اصول شکل‌گرفته است.

نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس خاطرنشان کرد: نباید از دوران کودکی فرزند خود را به انجام رفتارهایی تشویق کنیم که او را در تقابل با نظارت‌ها و قوانین اجتماعی قرار می‌دهد. خانواده‌ها باید با دقت و مسئولیت‌پذیری بیشتری عمل کنند و در تربیت فرزندان و نحوه استفاده از فضای مجازی، رعایت اصول اخلاقی و قانونی را در اولویت قرار دهند. جامعه نیز نباید بهگونه‌ای برخورد کند که این قبیل محتواها را به طور ضمنی ترویج دهد؛ به عبارتی دیگر، جامعه نباید به نحوی رفتار کند که انتشار این محتواها نشان‌دهنده پذیرش آن باشد.

انتهای پیام