به نقل از ایسنا، کوین‌بیس اعلام کرده است که صرفا برای رعایت حداکثری اصول احتیاط، تغییراتی را در سازوکارهای داخلی خود اعمال کرده؛ سازوکارهایی که در آن کلیدهای مربوط به ارزهای دیجیتال به شکل آفلاین نگهداری می‌شوند. در همین حال، کراکن نیز توضیح داده که در حال رصد رخدادهای جاری در صنعت است تا از آن‌ها درس‌هایی استخراج کند که بتواند در مسیر دفاع و پیشگیری از تهدیدهای مشابه از خود به کار گیرد.

این اظهارات هم‌زمان با آن است که تنظیم‌کنندگان مقررات در آمریکا، رویکرد ادغام گسترده‌تر دارایی‌های دیجیتال را در سازوکارهای مالی دنبال می‌کنند؛ تغییری که به باور برخی کارشناسان، می‌تواند ریسک‌های موجود برای صنعتی را که پیش‌تر شاهد هک‌های بزرگ بوده، تشدید کند. با این وجود، مدیران و تحلیلگران معتقدند این حوزه نباید منتظر بماند و لازم است به شکل فوری وارد عمل شود.

کریس پرکینز، رئیس بخش رمزارز در فرانکلین تمپلتون، در این باره گفت: «اگر قرار است رمزارز به تمام ظرفیت خود برسد، باید وضعیت امنیتی آن همین امروز و به‌سرعت در مرکز توجه قرار بگیرد.»

بایننس، به عنوان بزرگ‌ترین صرافی رمزارز در جهان، پس از حمله‌ای که پنج‌شنبه گذشته رخ داد—حمله‌ای که تحلیلگران آن را به کره شمالی نسبت دادند—دست به اقدام فوری زد؛ برداشت‌ها را متوقف کرد و اعلام نمود که برای جبران زیان‌ها از بودجه داخلی شرکت استفاده خواهد شد.

ریچارد تنگ، مدیرعامل بایننس، در شبکه اجتماعی «ایکس» توضیح داد که به نظر می‌رسد حمله پیچیده از رخنه به لپ‌تاپ یک مهندس نرم‌افزار آغاز شده باشد؛ رخنه‌ای که در ادامه به هکرها امکان دسترسی به سیستم‌هایی را داده که برای اجرای فرایندهای مربوط به برداشت‌ها استفاده می‌شوند. این شرکت بعدتر اعلام کرد که در جریان بررسی‌ها، شکاف‌های امنیتی دیگری نیز یافته است. همچنین بیان شد نرم‌افزاری که ظاهرا برای حذف ردپای حمله طراحی شده بود، تحقیقات را دچار اختلال کرده است.

صرافی‌های رقیب در ادامه واکنش‌های خود، در روز جمعه با سرعت بیشتری به تقویت سامانه‌های امنیتی پرداختند تا هم توان دفاعی خود را بالا ببرند و هم به مشتریان اطمینان دهند که توکن‌های آن‌ها در امنیت کامل قرار دارد.

سخنگوی کراکن نیز گفت: «تیم‌های تمام‌وقت در کراکن، هر روز به دنبال یافتن آسیب‌پذیری‌های احتمالی هستند.»

با وجود این تلاش‌ها، صنعت پس از آنکه بایننس با یکی از بزرگ‌ترین سرقت‌های تاریخ رمزارز مواجه شد، همچنان در شوک و نگرانی به سر می‌برد. با این حال، مدیران شرکت مورد حمله، اعلام اطمینان کردند که منابع کافی برای پوشش زیان‌ها در اختیار دارند و این هک به طور گسترده پیامدهای مالی فراتر از انتظار نخواهد داشت.

بر اساس گزارش شرکت‌های آمریکایی «تی‌آرام لبز» (TRM Labs) و «چینالیسیس» (Chainalysis)، بخش عمده سرقت—حدوداً—در حدود ۲۰ دقیقه و در اواخر روز پنج‌شنبه رخ داده است. این گزارش‌ها همچنین خاطرنشان می‌کنند که نشانه‌هایی از شباهت این رخداد با حملات پیشین وجود دارد؛ حملاتی که پیش‌تر به کره شمالی نسبت داده شده بودند.

کره شمالی بارها و به صورت مداوم دخالت خود را در سرقت‌های رمزارزی رد کرده است، اما هیئت نمایندگی این کشور در ژنو به درخواست‌هایی که برای ارائه توضیح مطرح شده بود، پاسخی نداده است.

هک شامل مهندسی اجتماعی و پولشویی است

کارشناسان امنیتی می‌گویند با اینکه هنوز جزئیات کامل و دقیقی درباره این ماجرا روشن نشده، احتمال می‌رود مهندسی اجتماعی—که به عنوان یک تاکتیک رایج توسط هکرها شناخته می‌شود—در شکل‌گیری نفوذ به سیستم‌ها نقش داشته باشد. در این روش، هکرها قربانیان را تحت فشار یا فریب قرار می‌دهند تا اطلاعات حساس را افشا کنند یا به سیستم‌های مورد نظر دسترسی پیدا کنند.

در چنین حملاتی، گروه‌های مهاجم پیش از آنکه صرافی‌ها متوجه نقض امنیتی شوند و همچنین پیش از اینکه صادرکنندگان توکن‌های دارایی‌ها را مسدود کنند، به رقابت برای پولشویی و جابه‌جایی وجوه مشغول می‌شوند. تتر—به عنوان صادرکننده استیبل کوین—اعلام کرد که نزدیک به ۱.۵۷ میلیارد دلار مرتبط با بایننس را مسدود کرده، در حالی که سیرکل اعلام نمود ۸۰۰ میلیون دلار را مسدود کرده است.

با این حال، بیت کوین و اتر قابل مسدودسازی نیستند؛ زیرا هیچ نهاد واحدی این دارایی‌ها را کنترل نمی‌کند و سازوکار آن‌ها به شکل متمرکز قابل اعمال محدودیت نیست.

«چینالیسیس» در ادامه گفت به نظر می‌رسد هکرها از الگوهای پولشویی پیچیده‌ای استفاده کرده‌اند که پیش‌تر دیده نشده بود.

طبق گزارش رویترز، روز جمعه برخی مدیران صرافی‌های رمزارز برای ایجاد یک چارچوب یا سامانه تشخیص‌دهنده هماهنگِ هک تلاش‌هایی را آغاز کردند تا در آینده امکان شناسایی سریع‌تر و واکنش مؤثرتر فراهم شود.

انتهای پیام