به نقل از ایرنا، زهرا بهروزآذر در روز دوشنبه طی نشستی که به منظور بررسی مسائل مرتبط با زنان و خانواده در نهاد ریاست جمهوری و با حضور فعالان سیاسی برگزار شده بود، به خبرنگاران گفت: حدود دو سال پیش، مشکل قانونی در زمینه استفاده زنان از موتورسیکلت وجود داشت و به‌طور مشخص قانونی در این خصوص تعریف نشده بود. اما اکنون، با تصویب دولت، مراحل قانونی این موضوع به انجام رسیده است.

وی افزود: پس از تصویب، مصوبات دولت به مجلس ارسال می‌شود و در هیأت تطبیق مصوبات بررسی می‌شوند تا در صورت وجود ایراد، برای اصلاح به دولت عودت داده شوند. بنابراین، در نظام قانون‌گذاری ما، علاوه بر قوانینی که در مجلس به تصویب می‌رسند، مصوبات و آئین‌نامه‌های دولتی نیز وجود دارد و از این بابت دیگر نگرانی‌ای درباره خلأ قانونی وجود نخواهد داشت.

بهروزآذر همچنین به وظیفه نیروی انتظامی در راستای اجرای این مصوبه اشاره کرد و گفت: طبق گزارشی که از فراجا دریافت کرده‌ایم، این نهاد در حال آموزش متخصصان و مدرسان مربوطه بوده و زمان مقرر برای اتمام این اقدامات در همین ماه است.

معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده با اشاره به تغییر مستمر زمان‌بندی اجرای این مصوبه، ابراز امیدواری کرد که نیروی انتظامی به وعده‌های خود عمل کرده و بسترهای اجرای صدور گواهینامه‌ها را هر چه سریع‌تر فراهم آورد.

تصویب برنامه ملی اشتغال زنان

بهروزآذر همچنین بر اهمیت حفظ معیشت خانواده‌ها تأکید کرده و گفت: بخش قابل توجهی از معیشت خانوار به اشتغال زنان وابسته است. بنابراین، باید از زنانی که تمایل به سرمایه‌گذاری و به‌کارگیری روش‌های نوین اقتصادی دارند، و همچنین از آن‌هایی که در پی راه‌اندازی مشاغل خانگی هستند، حمایت شود.

وی تصریح کرد: برنامه ملی اشتغال زنان با همکاری اعضای ستاد ملی زن و خانواده به تصویب رسیده و به زودی به اجرا گذاشته می‌شود. این برنامه با توجه به برنامه هفتم توسعه طراحی شده و شامل حمایت‌های متنوعی نظیر مشوق‌های مالیاتی و بیمه‌ای است.

معاون امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری ادامه داد: در چارچوب این برنامه، ۱۴ گروه مشخص از زنان شناسایی شده‌اند تا بر اساس شرایط و نیازهای خاص هر گروه، اقدامات حمایتی لازم را ساماندهی و به مرحله اجرا درآوریم.

وی همچنین پیشنهاد ایجاد بانک تخصصی خانواده و صندوق‌های پایداری خانواده را به‌عنوان یکی از راهکارهای مطرح برای تقویت حمایت‌های اقتصادی از خانواده‌ها عنوان کرد.

دورکاری و شناورسازی ساعت کار برای حمایت از مادران شاغل

بهروزآذر درخصوص حمایت از مادران شاغل نیز بیان کرد: از جمله حقوق طبیعی مادران شاغل، بهره‌مندی از شرایط کاری مناسب متناسب با مسئولیت‌های خانوادگی و مراقبت از فرزندان است، و در این راستا مسائلی مانند دورکاری و ساعت کاری شناور مورد توجه قرار گرفته است.

وی ادامه داد: حتی در شرایط اضطراری و در زمان‌هایی که به دلیل آلودگی هوا یا مسائل دیگر، تعطیلی رخ می‌دهد، تلاش شده است تا وضعیت مادران شاغل و توانایی آنان در همراهی با فرزندانشان در نظر گرفته شود.

بهروزآذر خاطرنشان کرد: در خانواده‌هایی که هر دو والد شاغل هستند، باید شرایطی فراهم شود که یکی از آنها از ساعت کاری شناور بهره‌برداری کند تا مسئولیت مراقبت از کودک در کنار اشتغال والدین، مدنظر قرار گیرد.

وی با اشاره به وضعیت مهدکودک‌ها و مراکز کودک‌نگهداری در محیط‌های کاری اظهار کرد: تا کنون به‌گونه‌ای که در قوانین پیش‌بینی شده بود، عمل نشده است. موانع موجود، شامل استانداردهای تعیین‌شده برای مهدکودک‌هاست که برخی نهادها قادر به تأمین آن نمی‌باشند و در بسیاری از موارد نیز الزاماتی مانند اعتبارات لازم در بودجه دستگاه‌ها لحاظ نشده است.

استفاده از ظرفیت نهادهای فرهنگی برای گفت‌وگو درباره حجاب

معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده در پاسخ به سوالی پیرامون حجاب اظهار داشت: این مسئله ذاتاً فرهنگی است و برای رویارویی با آن، باید از ظرفیت خانواده‌ها و نهادهایی که در زمینه دین و گفت‌وگو با جامعه مهارت دارند، بهره برد.

وی افزود: سازمان تبلیغات اسلامی، حوزه‌های علمیه و مساجد به‌عنوان نهادهایی با ظرفیت‌های مفید، می‌توانند در این زمینه نقش مؤثری ایفا کنند. از این نهادها درخواست کرده‌ایم که براساس تخصص و درک دقیقی که از مسائل دینی و روش‌های پاسخ‌گویی به شبهات دارند، محتوای مناسب تولید کنند که در دسترس خانواده‌ها قرار گیرد.

بهروزآذر تأکید کرد: خانواده‌ها باید بتوانند با استفاده از این محتوا، فرزندان خود را در مسیر انتخاب‌های آگاهانه و متناسب با شرایط و نیازهایشان همراهی کنند.

تلاش برای بازگرداندن دختران بازمانده از تحصیل
وی همچنین به موضوع بازماندگی از تحصیل دختران اشاره کرد و گفت: عدالت آموزشی از جمله اولویت‌های دولت است و این عدالت فقط به وجود آوردن زیرساخت‌های آموزشی محدود نمی‌شود، بلکه به دسترسی به فضاهای آموزشی و بهبود کیفیت آموزش نیز مربوط می‌شود.

بهروزآذر افزود: در طول دو سال گذشته، وزارت آموزش و پرورش به‌طور جدی در پی شناسایی و بازگرداندن دخترانی بوده که از تحصیل بازمانده‌اند. در آغاز سال تحصیلی، دانش‌آموزانی که در مدت زمان مشخصی ثبت‌نام نکرده‌اند، شناسایی می‌شوند و پس از بررسی وضعیت خانواده‌های آنان، دلایل بازماندگی از تحصیل مورد ارزیابی قرار می‌گیرد.

وی افزود: تعدادی از این دختران به‌خاطر جابه‌جایی محل سکونت یا دشواری در دسترسی به مدارس، به ویژه در مناطق روستایی و عشایری، از تحصیل محروم مانده‌اند و مشکلات مربوط به حمل و نقل آنان باید حل و فصل شود. سایر موارد نیز به دور از توجه نخواهند ماند و برای حل موانع اقدامات لازم انجام می‌شود.

معاون امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری ضمن تشکر از همکاری مسئولان وزارت آموزش و پرورش، از جمله حکیم‌زاده و کاظمی، تصریح کرد: به دستور رئیس‌جمهور، مورد بازماندگی از تحصیل دختران با جدیت بیشتری در حال پیگیری است.

ضرورت جلوگیری از دوقطبی‌سازی در مسائل زنان

بهروزآذر در بخش دیگری از صحبت‌های خود بر اهمیت شنیدن نظرات مختلف زنان و گروه‌های اجتماعی تأکید کرد و گفت: معاونت امور زنان به‌دنبال به کارگیری امکانات متنوع برای شنیدن صدای همه زنان و شهروندان ایرانی است و موضوعات مرتبط با زنان نباید به دوقطبی در جامعه تبدیل شود.

وی به این نکته نیز اشاره کرد که در شرایط فعلی بیش از هر زمان دیگری نیاز به حفظ اتحاد و همبستگی اجتماعی احساس می‌شود و نباید با برچسب‌زنی، دختران و زنانی را که به ایران تعلق خاطر دارند و در توسعه کشور کوشش می‌کنند، طرد کنیم.

بهروزآذر همچنین به مناسبت ۱۳ آبان اشاره کرده و یادآور شد که جان‌باختن دانش‌آموزان در حمله دشمن متجاوز به مدرسه شجره طیبه میناب، امسال از معنا و مفهوم خاص‌تری برخوردار است.

وی افزود: با توجه به حملات اخیر به مدارس و مناطق غیرنظامی، احساس می‌شود که آینده ایران به فرزندان امروز این سرزمین وابسته است و باید نگذاریم صدای این ظلم و جنایت خاموش بماند. از همه مردم درخواست دارم تا در زنده نگه‌داشتن یاد قربانیان و انعکاس آنچه در میناب و مناطق دیگر کشور اتفاق افتاده، همکاری کنند.