رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 604327

از تهران تا زاهدان؛ روایت یک سفر جاده‌ای جذاب

پیشنهاد ما این است که چه با اتوبوس چه با خودروی شخصی یک بار از تهران به زاهدان بروید و یک سفر جاده‌ای جذاب و پر توقف را تجربه کنید.

dir="RTL" style="text-align:right">

از تهران تا زاهدان؛ روایت یک سفر جاده‌ای جذاب

اگر اهل ماجراجویی و به سیستان و بلوچستان علاقه‌مند باشید حتما دوست دارید که مدت زمان سفر با اتوبوس از تهران به زاهدان را بدانید.

آیا می‌دانید مدت زمان سفر با اتوبوس از تهران به زاهدان چقدر است؟

قبل از هر چیزی بهتر است بدانید که سفر به زاهدان با خودروی شخصی یا اتوبوس سفری است که حداقل مسافتی معادل ۱۴۸۵ کیلومتر را پیش روی شما می‌گذارد. احتمالا حالا این سوال را می‌پرسید که چرا یک نفر باید سختی سفر با اتوبوس را به جان بخرد؟ پاسخ ساده است، اتوبوس اقتصادی‌ترین گزینه برای سفر به استان سیستان و بلوچستان است.

البته اگر مسافر باشید و به علاقه‌مند به سفرهای ارزان و کنجکاوانه باز هم اتوبوس وسیله جذابی است که جدای از ارزانی فرصت هم نشینی شما با مردم منطقه را بیش از پیش مهیا می‌کند؟

برای محاسبه مدت زمان سفر با اتوبس به زاهدان باید راه‌های مختلف را بشناسیم و فاصله زاهدان تا تهران را دقیق بدانیم. شما برای رسیدن به زاهدن مسیر کوتاهی پیشِ رو ندارید، اما مسیری جذاب پیشِ رو دارید که می‌تواند بسیار لذت بخش باشد.

از تهران تا زاهدان؛ روایت یک سفر جاده‌ای جذاب

مدت زمان سفر با اتوبوس از تهران به زاهدان وابسته به ترافیک جاده می‌تواند به بیش از ۲۰ ساعت هم برسد

همانطور که اشاره شد کوتاه‌ترین راه برای رسیدن به ۱۴۸۵ کیلومتر است، یعنی اگر با سرعت متوسط ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت برانید حداقل ۱۵ ساعت مدت زمان سفر شما از تهران به زاهدان خواهد بود. این مسیر از آزادراه خلیج‌فارس آغاز می‌شود و بعد از گذر از قم وارد آزادراه امیرکبیر می‌شود. در این جا می‌توانید در یکی از مجتمع‌های اقامتی بین راه چیزی بخورید و آبی به دست و صورت خود بزنید.

بعد از آن به کاشان می‌رسید و راهی اردستان و نایین خواهید شد. بعد از عبور از محدوده استان اصفهان وارد اردکان و یزد وارد جاده یزد- کرمان می‌شوید از انار و سپس بم می‌گذرید تا در نهایت وارد محدوده استان سیستان و بلوچستان شوید. در سیستان و بلوچستان بعد از عبور از نصرت‌آباد، می‌توانید زاهدن را مشاهده کنید.

مدت زمان سفر تهران به زاهدان

البته توجه داشته باشید که اتوبوس کوتاه‌ترین مسیر ممکن را انتخاب نمی‌کند و بر اساس برنامه اتوبوس‌ها مدت زمان سفر با اتوبوس از تهران به زاهدان حداقل ۱۹ ساعت و ۳۰ دقیقه خواهد بود. دلیل این مسئله آن است که اتوبوس‌ها در نقاط مشخصی توقف دارند و باید مسافران را به مقصد برسانند.

اگر زمانی قصد داشتید به جای اتوبوس با خودروی شخصی به زاهدان بروید بد نیست بدانید که دو مسیر دیگر هم دارید. مسیر اول مسافتی حدود ۱۵۸۸ کیلومتر دارد و از قم، کاشان، یزد، زواره، انارک، خور، دیهوک و بیرجند می‌گذرد و به زاهدان می‌رسد. مسیر آخر که از همه طولانی‌تر و شاید جذاب‌تر باشد از سمنان، شاهرود، سبزوار و بیرجند می‌گذرد. این مسیر تنها تقریبا ۱۰ کیلومتر از مسیر دوم طولانی‌تر است.

پیشنهاد می‌کنیم فاصله زاهدان تا چابهار را هم محاسبه کنید و سری هم به تنها بندر اقیانوسی ایران بزنید، بندری جذاب و گرم و دوست داشتنی.

از تهران تا زاهدان در مسیر تاریخ

قم: مرکز حوزه علمیه قم، وزنه سیاسی مذهبی ایران، مدفن حضرت معصومه و البته یکی از قدیمی‌ترین نقاطی که حضور انسان در آن تایید شده است. قم به جز اینکه مرکز جاذبه‌های مذهبی است میزبان آثار تاریخی و باستانی فراوانی است.

کاشان: کاشان شهر خانه‌های جذاب تاریخی، هتل‌های کوچک و ناب، موسیقی و البته گلاب است. اگر در اردیبهشت راهی جاده تهران- زاهدان شدید حتما سری به کاشان بزنید.

اصفهان: احتمالا از مهم‌ترین شهرهای مسیر تهران به زاهدان اصفهان است؛ پایتحت صفوی‌ها، نصف جهان، میزبان زاینده‌رود کم آب، خانه چهل ستون و میزبان میدان نقش جهان. اصفهان پایتخت تاریخ، فرهنگ و هنر ایران است.

یزد: یزد نیازی به معرفی دارد؟ شهر بادگیرها، خانه‌های خشتی، حسینیه‌های جذاب، محرم‌های پر شور و البته شیرینی‌های قند در دل آب کن.

رفسنجان: اگر فکر می‌کنید رفسنجان فقط شهر آیت‌الله هاشمی رفسنجانی و باغ‌های پسته است سخت اشتباه می‌کنید. خانه حاج آقا علی- بزرگ‌ترین خانه خشتی جهان- تنها یکی از جاذبه‌های گردشگری رفسنجان است.

بم: یک بم است و یک ارگ زیبای بم. بزرگترین سازه خشتی در جهان و یادگاری است که زلزله ویرانگر بم جان سالم به در برده است.

شاهرود: شاهرود را می‌توان یکی از متفاوت‌ترین شهرهای مسیر تهران به زاهدان دانست. جنگل ابر شاهرود از جاذبه‌های گردشگری رویایی و خیال‌انگیز این شهر است.

سبزوار: شهری که در دوران کهن بیهق یا بیهگ خوانده می‌شد و از مراکز علمی ایران به شمار می‌آمد. سبزوار بیش از یکصد و پنجاه اثر تاریخی ثبت شده ملی دارد. مدرسه فخریه با ۱۱۰۰ سال قدمت به عنوان قدیمی‌ترین مدرسه ایران و مسجد پامنار با مناره جنبان، به عنوان قدیمی‌ترین مسجد خراسان از مهم‌ترین آثار تاریخی این شهر هستند.

بیرجند: اولین سازمان آبرسانی ایران و سومین مدرسه مدرن کشور یعنی شوکتیه در بیرجند قرار دارند. باغ اکبریه هم از مهم‌ترین نقاط گردشگری بیرجند است.

مجموعه آقابزرگ کاشان؛ شاهکاری در دل کویر

پیشنهاد ما در سلام نو این است در راه زاه سری هم به کاشان بزنید. مسجد آقا بزرگ کاشان را باید یکی از جذاب‌ترین جاذبه‌های گردشگری مسیر تهران تا زاهدان در شهر کاشان دانست. این مجموعه میراث دوره قاجار است و با سرمایه حاج محمدتقی خانبان طی سال‌های ۱۲۵۰ تا ۱۲۶۰ هجری قمری به‌منظور برگزاری نماز جماعت، مجالس درس و بحث داماد وی، ملا مهدی نراقی دوم، برادر ملا احمد نراقی ملقب به آقا بزرگ ساخته شد. این مسجد و مدرسه در بافت تاریخی این شهر، در نزدیکی بقعه خواجه تاج‌ الدین قرار دارد.

از تهران تا زاهدان؛ روایت یک سفر جاده‌ای جذاب

مسجد و مدرسه آقا بزرگ کاشان

این مسجد مانند سایر بناهای کاشان به شیوه معماری گودال باغچه ساخته شده و سه شبستان دارد. در مجموعه آقا بزرگ مسجد و مدرسه با زیبایی هر چه تمام‌تر به هم پیوند خورده‌اند. همین ظرافت‌ها باعث شده تا مسجد آقا بزرگ از شکوه و صمیمیتی هم‌زمان بهره‌مند باشد.

عبور از نصف جهان

در اصفهان به هیچ شکل نمی‌توان یک مقصدار برای تماشا پیشنهاد داد. تنها کافی است به میدان نقش جهان بروید تا با آثار تاریخی همچون مسجد شیخ لطف‌لله، مسجد امام، سردر قیصریه در ورودی اصلی بازارچه اصفهان و کاخ عالی‌قاپو احاطه شوید. به جز این مگر می‌توان از اصفهان گفت و از سی و سه پل و عمارت چهل ستون و منارجنبان نگفت؟ مگر می‌توان کلیسای جذاب اصفهان را نادیده گرفت؟

نمایی از بازار اصفهان

بعد از تمام این‌ها نوبت به بازار تاریخی و جادویی اصفهان می‌رسد که هزار و یک هنر کهن را در خود جای داده است. همچنین بازار اصفهان حافظ بخش مهمی دیگر از میراث تاریخی اصفهان از جمله مسجد جارچی، چهارسوی چیت‌سازها و تیمچه ملک التجار است.

اگر فکر می‌کنید اصهفان باغ و بوستان ندارد سخت در اشتباه هستید. باغ های قدیمی اصفهان تلفیقی از تاریخ و طبیعت است و در آن گیاهان با معماری جذاب اصفهان گره خورده‌اند. نمونه ای از این باغ ها شامل : باغ خوشبختی آباد، انگورستان ملک، چهارباغ عباسی و باغ محمد علی خان می شود.

این مطلب تبلیغاتی است و محتوای آن توسط سفارش دهنده تهیه شده است

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تیتر داغ
تازه‌ترین خبرها