رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 662294

لاریجانی خواستار درس گرفتن از قطعنامه ۵۹۸ شد

محمد صادق جنان صفت سردبیر ساعت ۲۴ نوشت: تجربه نشان می‌دهد کاربرد دیپلماسی در دنیای امروز فراترو اثربخش تر ازهرجنگی در میدان نبرد اندیشه‌های نظامی است. به همین دلیل است که نیروی نهفته در دیپلماسی و گفت وگو که درهنگامه جنگ ها وجود دارد را نباید زیر پای جنگاوران سرسخت له کرد.

.

لاریجانی خواستار درس گرفتن از قطعنامه ۵۹۸ شد

کاهش شمار جنگ ها پس از جنگ دوم جهانی تنها به این دلیل بوده وهست که اداره کنندگان کشورها با هرمرام سیاسی آموختند می‌شود از نیروی گفت وگو برای جلوگیری ازجنگ و یا دورکردن کشورها از زبانه کشیدن جنگ در جریان بهره برد. شوربختانه این گفت وگو میان ایران و اسراییل که دشمن تاریخی جمهوری اسلامی است به دلایلی از جمله اینکه جمهوری اسلامی اسراییل را به رسمیت نمی شناسد ناممکن بوده وهنوز نیز هست. از سوی دیگر تجربه نشان داده است گفت وگو ی ایران و آمریکا سخت و سفت شده و گره‌های آن چنان درشت وکور شده است که دست کم گفت وگوی مستقیم را نابود کرده است.  در نبود عنصر گفت وگوی مستقیم و ایستادگی سرسختانه گردانندگان جمهوری اسلامی ونیز نظام سیاسی آمریکا جنگ دوکشور اسراییل و آمریکا با جمهوری اسلامی وارد دوره‌ای نفس گیر شده و دل و ذهن شهروندان ایرانی را به لرزه‌انداخته است.  دونالد ترامپ که از سوی فرماندهان نظامی و هسته سخت قدرت درجمهوری اسلامی به مرد دیوانه نامدارشده است پس از ناامید شدن از سازش نیروهای نظامی برای گفت وگو ی مستقیم و رسیدن به هدف‌های تعیین شده اش به این نتیجه گیری رسیده که حمله گسترده به تاسیسات زیرساختی ایران به ویژه پل‌ها و نیروگاه‌ها را در دستور کار قراردهد. این رهبر عجیب و غریب آمریکایی در تازه ترین گفت وگوی خود با رسانه‌های آمریکایی تهدیدکرده است مهلت اعلام شده برای حمله به زیر ساخت ها امروز چهارشنبه تمام می‌شود ( البته اگر بازهم ها پشیمان نشود). از سوی دیگر فرماندهان نظامی جمهوری اسلامی نیز در تازه ترین تهدید بزرگ خود هشدار داده‌اند در صورت حمله به زیر ساختهای غیر نظامی ایران کاری خواهندکرد که کشورهای حاشیه خلیج فارس که میزبان پایگاه‌های نظامی آمریکاهستند نتوانند سالهای سال از منابع نفت وگاز و انرژی خود استفاده کنند. درصورتی که تهدیدهای نظامی‌های جمهوری اسلامی و آمریکا اجرایی شود باید اعتراف کرد تیره ترین روزها برای ایرانیان و کشورهای همسایه فرا خواهد رسید.   اما در سوی دیگر و در میدان دیپلماسی و گفت وگو کشورهای منطقه مثل ترکیه ، پاکستان و مصر با همه نیرویی که دارند کوشش می‌کنند سد راه بربزرگترین رخداد احتمالی جنگ 40 روزه شوند. این کوشش‌ها البته تا ساعت 16 ونوشتا ایت یادداشت دیروز بی نتیجه مانده است. اما کوشش‌ها در این باره ادامه دارد.   در شرایط بسیار دشواری که این روزها ایران و ایرانیان در آن گرفتارشده‌اند اما دیپلمات‌های پیشین ایرانی ونیز سیسات ورزان خارج از هسته اصلی قدرت در نوشته‌های خود و یا درگفته‌هایشان می‌گویند ادامه جنگ می‌تواند پیامدهای دهشتناکی داشته باشد و خواستار انعطاف شده و از تجربه تلخ صدور قطعنامه ۵۹۸ می‌گویند.  در همین مسیر است که حتی محمد جواد لاریجانی تندرو نیز گفته است: " ما تجربه بزرگی از جنگ {تحمیلی اول} داریم. زمانی که فاو دست ما بود و قسمت هایی در غرب، قطعنامه 598 نوشته شد، زمانی که ما در پیروزی بودیم. برای قبول آن ما اشکالی در فهم داشتیم و ما فکر کردیم که بصره هم می‌تواند در قضیه قرار بگیرد؛ اما امام خمینی مخالف گرفتن هر بخشی از عراق بودند و معتقد بودند که ما نمی خواهیم سرزمین عراق را بگیریم.

ما در آنجا نتوانستیم آن را به نتیجه برسانیم و اگر ما در دستگاه دیپلماسی آن زمان عرضه داشتیم و آن را به نتیجه می‌رساندیم و در زمانی که دست بالا را داشتیم می‌توانستیم به چیزهای بیشتری برسیم. ولی در عین حال 598 محصول زمانی است که ما دست بالا را داشتیم. امروز هم ما نباید فرصت ها را از دست بدهیم.ما مقاصدمان را باید روشن کنیم. دستگاه دیپلماسی این مقاصد را دنبال کند، خبر انلاین -ساعت 10 و 40 دقیقه 18 فروردین  ".   اشاره سیاست ورزی با کارنامه و سابقه محمد جواد لازیجانی به درس گرفتن از داستان تلخ روزهای سرنوشت سازی که منجر به پذیرش آتش بس جنگ 8 ساله با عراق شد در این ساعتها را باید جدی گرفت. احتیاط کردن غیر از ترسیدن است و سازگار بودن نیز با سازشکاری تفاوت دارد.  

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تازه‌ترین خبرها