اینستاگرام به گونهای در زمینه هدفمندسازی تبلیغات عمل میکند که ممکن است شما را شگفتزده کند. این پلتفرم اجتماعی ، از فعالیتهای شما در وبسایتها و اپلیکیشنهای مختلف بهره میبرد تا تجربه شما را بهبود بخشد. خوشبختانه، گزینههایی برای محدود کردن این نوع دسترسیها وجود دارد.
محدود کردن شخصیسازی تبلیغات در اینستاگرام
متا از ژوئیه ۲۰۲۶ امکان کنترل Activity from other businesses را مهیا ساخته تا به کاربران این امکان را بدهد که از استفاده کسبوکارها از اطلاعات ارائهشده خود برای شخصیسازی تبلیغات و فید در اینستاگرام جلوگیری کنند.
برای انجام این تغییرات، مراحل زیر را دنبال کنید:
- وارد پروفایل خود در اینستاگرام شوید.
- منوی سهخطی را انتخاب کرده و به Accounts Center بروید.
- گزینه “Activity from other businesses” را بیابید (اگر در دسترس نبود، از مسیر قبلی Ad preferences > Ad settings > Activity information from ad partners بهرهبرداری کنید).
- گزینه جلوگیری از شخصیسازی را فعال کنید.

توجه داشته باشید که این تنظیمات مانع از جمعآوری دادههای درون برنامهای یا ارسال اطلاعات از سوی کسبوکارها نمیشود؛ به این ترتیب، تبلیغات بر اساس فعالیتهای شما درون برنامه همچنان نشان داده خواهند شد.
کنترل دسترسیها در دستگاه و حسابهای کاربری
برای محدود کردن دسترسی اینستاگرام به گوشی خود، اقدامات زیر را انجام دهید:
- آیفون: به تنظیمات رفته و به مسیر Settings > Privacy & Security > Tracking بروید و دسترسی اینستاگرام را غیرفعال کنید.
- اندروید: از مسیر Settings > Apps > Instagram > Permissions، اقدام به غیرفعالسازی دسترسیهای غیرضروری مانند موقعیت مکانی، مخاطبین، تصاویر و میکروفون کنید.
برای غیرفعالسازی همگامسازی مخاطبین، به Accounts Center > Your information and permissions > Upload contacts بروید و گزینه Connect contacts را غیر فعال نمایید. برای حذف مخاطبهای قبلی که بارگذاری کردهاید، به Instagram.com و بخش Manage contacts مراجعه کنید (این فرآیند برای حذف کامل ممکن است تا ۹۰ روز زمان ببرد).
حذف یک حساب از Accounts Center > Accounts، به شما این امکان را میدهد که از اشتراک اطلاعات بینحسابی برای شخصیسازی تبلیغات جلوگیری کنید.
مدیریت چتهای هوش مصنوعی متا
متا از ۱۶ دسامبر ۲۰۲۵، تعاملات خود با هوش مصنوعی را به منظور شخصیسازی محتوا و تبلیغات اجرا خواهد کرد. در حال حاضر، گزینهای برای جلوگیری از این استفاده در حین چت وجود ندارد.
برای حذف چتها در اینستاگرام:
- /reset-ai: این دستور برای پاک کردن مکالمههای هوش مصنوعی و جزئیات مربوط به آن عمل میکند.
- /reset-all-ais: این کد به شما امکان بازنشانی تمام چتهای هوش مصنوعی در برنامه را میدهد.

این دستورات تنها محتوای ذخیرهشده را پاک میکنند و جایگزینی برای انصراف از تبلیغات و یا جمعآوری دادههای معمولی نیستند. به یاد داشته باشید که نباید اطلاعات حساس مانند نام، آدرس، اطلاعات مالی یا پزشکی را در چتهای هوش مصنوعی متا وارد کنید.