کد خبر 682126
۱۴۰۵/۰۶/۰۴ ۱۰:۳۴

شناسایی ژنتیکی ۸۰ هزار «مشکوک‌التابعه» در دستور کار

ساعت 24 - رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور از شناسایی حدود ۸۰ هزار نفر با وضعیت «مشکوک‌التابعه» در کشور خبر داد و اعلام کرد که به منظور شناسایی ژنتیکی این افراد و صدور شناسنامه برایشان، تفاهم‌نامه‌ای با وزارت رفاه امضا شده است.
۸۰ هزار «مشکوک‌ التابعه» در انتظار شناسایی ژنتیکی

عباس مسجدی در گفت‌وگو با ایسنا، به مسأله قانون تعیین وضعیت تابعیت فرزندان متولد شده از ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی که به تصویب مجلس رسیده است، اشاره کرد و افزود: پیش از تصویب این قانون، این افراد از دریافت شناسنامه محروم بودند و از بسیاری خدمات درمانی، آموزشی و اجتماعی برخوردار نمی‌شدند. این قانون حدود پنج سال پیش مورد تأیید قرار گرفت و پیگیری‌های لازم به وزارت رفاه محول شد.

رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور بیان کرد که بر اساس قانون مجلس شورای اسلامی و در نتیجه تفاهم‌نامه‌ای که با وزارت رفاه و قوه قضاییه تنظیم شده است، سازمان پزشکی قانونی مسئولیت دارد تا پروفایل و شناسایی ژنتیکی این افراد را انجام دهد.

وی همچنین یادآور شد که تعداد رسمی این افراد حدود ۸۰ هزار نفر تخمین زده می‌شود و برای تأیید نسب فرزندی، نمونه‌های ژنتیکی از مادر، فرزند و پدر با استفاده از دستور قضایی جمع‌آوری می‌شود و سپس مراحل صدور شناسنامه در دادگاه و ثبت‌احوال دنبال خواهد شد. استان‌های سیستان و بلوچستان، گلستان و خراسان رضوی بالاترین شمار فرزندان متولد شده از ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی را دارند، اما این مشکل در سایر استان‌ها نیز به چشم می‌خورد.

انتهای پیام

نظرات کاربران

نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین، افترا، لینک، تبلیغات و نوشته‌شده با حروف لاتین معذور است.

هنوز نظری برای این خبر تایید نشده است.