کد خبر 683337
۱۴۰۵/۰۶/۰۵ ۱۵:۲۳

نقش مادر در سینمای ایران به‌طور جدیدی مفهوم‌سازی شد؛ تجلیل از آثار میرکریمی

ساعت 24 - گردهمایی تحت عنوان «مفهوم‌سازی نقش مادری در سینما» با اکران نسخه کامل و گزیده‌ای از فیلم «یه حبه قند» به کارگردانی رضا میرکریمی و با حضور مازیار فکری ارشاد، منتقد برجسته سینما در موزه سینمای ایران برپا گردید.
نفش مادر در سینمای ایران باز تعریف شد؛ قدردانی از سینمای میرکریمی

طبق گزارش خبرگزاری مهر و به نقل از واحد روابط عمومی موزه سینمای ایران، نشست «بازتعریف نقش مادری در سینما» به همراه نمایش کامل و نسخه‌ای منتخب از کارگردانی فیلم «یه حبه قند» اثر رضا میرکریمی، در تاریخ چهارشنبه ۴ شهریور در موزه سینمای ایران به وقوع پیوست.

این برنامه تحت سرپرستی بهناز شیربانی، خبرنگار عرصه سینما و با مشارکت مازیار فکری ارشاد به عنوان منتقد سینما برگزار گردید. همچنین، سیف‌الله صمدیان، ساعد نیک‌ذات و فرامرز روشنایی نیز به عنوان مهمانان ویژه، در این رویداد حضور داشتند.

شیربانی در ابتدای نشست از رضا و محمدصادق میرکریمی بابت ارسال نسخه کارگردانی فیلم سپاسگزاری کرد و غیبت رضا میرکریمی را ناشی از تولید سریال «رئیس‌علی دلواری» و سفر شغلی به مناطق جنوبی کشور توصیف کرد و بر اشتیاق او برای شرکت در این نشست تأکید کرد.

مازیار فکری ارشاد انتقاد خود را به فضای سینمایی انتهای دهه ۸۰ و اوایل دهه ۹۰ معطوف کرد و اظهار داشت: در آن مقطع، موضوعاتی نظیر «سینمای ملی» و «سبک زندگی ایرانی» مطرح بود و میرکریمی با خلفی مذهبی خود تلاش کرد در «یه حبه قند» تلاقی سنت و مدرنیته را به نمایش بگذارد.

وی به نقش برجسته زنان در این فیلم اشاره کرد و افزود: این اثر با نمایاندن لحظات گرم و صمیمی زنان در خانواده‌های سنتی، به موضوعاتی پرداخت که در آن زمان در سینما کمتر دیده می‌شد. این فیلم با دارا بودن ریسک، شخصیت‌های جانبی را به مرکز توجه آورد و گفتگوهای مربوط به خانواده و زن را دگرگون ساخت.

فکری ارشاد با اشاره به گذشت ۱۶ سال از زمان ساخت این فیلم، آن را هنوز دارای ارزش‌های سینمایی معنادار دانست و به کیفیت صمیمیت در آن به عنوان عاملی برای جذب مخاطبان متعدد اشاره کرد. او همچنین سینمای ایران را همواره عقب‌تر از تحولات اجتماعی قلمداد کرده و به دو نوع جریان «ارگانی» و «زیرزمینی» پرداخته است.

این منتقد سینما با بیان این‌که گرچه به سمت باورپذیری شخصیت‌های زن پیشرفت‌هایی ایجاد شده، سینمای رسمی هنوز تصویری روشن از زندگی زنان ایرانی ارائه نمی‌دهد و رویکرد زیرزمینی نیز شتابزده و سرشار از خشم است؛ لذا، او آینده سینما در تماشای تغییرات اجتماعی را ناامیدکننده برشمرد.

در انتهای نشست، ساعد نیک‌ذات، فیلمبردار اثر، از تلاش‌های حمید خضوعی ابیانه، مدیر فیلمبرداری این فیلم، قدردانی کرد و اظهار داشت: فیلمبرداری به وسیله دوربین سوپر ۱۶ و با تمرینات مداوم و فیلمبرداری از دوش انجام شده است. خضوعی، از فیلمبرداران بارز سینمای ایران محسوب می‌شود.

این رویداد در قالب برنامه‌های مشترک ستاد جمعیت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و موزه سینمای ایران به اجرا درآمد.

نظرات کاربران

نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین، افترا، لینک، تبلیغات و نوشته‌شده با حروف لاتین معذور است.

هنوز نظری برای این خبر تایید نشده است.