کد خبر 690755
۱۴۰۵/۰۶/۱۴ ۱۳:۳۵

ایران در رده‌بندی برترین مصرف‌کنندگان انرژی در جهان

ساعت 24 - مدیرعامل شرکت ملی گاز اعلام کرد که ایران جزو ۶ کشور پیشرو در افزایش شدت مصرف انرژی است و نیاز است تا توجه بیشتری به مصرف حامل‌های انرژی در حوزه‌های خانگی معطوف شود.
ایران در صدر مصرف‌کنندگان پرشدت انرژی جهان

بر اساس گزارش ایسنا، سعید توکلی در رابطه با تجارت گاز و موضوعاتی نظیر واردات و انتقال گاز از یک کشور به کشور دیگر که به این فرآیند ترانزیت گفته می‌شود، تصریح کرد: در این زمینه تمام اقدام‌ها در حال انجام است، اما حجم گازی که در منطقه موجود است، مقدار کمی می‌باشد.

وی افزود: نکته دیگری که مطرح می‌شود، قیمت است که نقش مهمی دارد. حتی اگر گاز به کشور وارد شود، برای مصرف‌کنندگان داخلی، منطقی به نظر نمی‌رسد؛ چراکه هزینه‌ای که مصرف‌کنندگان داخلی می‌پردازند، به‌طور قابل‌ملاحظه‌ای با قیمت تمام‌شده گاز متفاوت است.

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران ادامه داد: در زمینه مدیریت مصرف انرژی، برنامه‌ریزی‌هایی برای سال‌های ۱۴۰۳ و ۱۴۰۴ داشته‌ایم که شامل بیش از یک میلیون و ۲۶۰ هزار مورد بازدید از دستگاه‌های اجرایی است. این به معنای آن است که بسیاری از این دستگاه‌ها، طبق دستورالعمل‌هایی که دولت به ما اعلام کرده، به اقداماتی نظیر هوشمندسازی و بهینه‌سازی موتورخانه‌ها پرداخته‌اند که تمامی این موارد به ما کمک می‌کند تا حساسیت بیشتری نسبت به مصرف انرژی داشته باشیم.

توکلی به وضعیت مصرف انرژی در کشور اشاره کرد و گفت: می‌توانم یک حقیقتی را به‌صورت کلی مطرح کنم که ما یکی از پرمصرف‌ترین کشورها در زمینه انرژی محسوب می‌شویم؛ به عبارتی، شدت مصرف انرژی در ایران از بسیاری دیگر کشورها بالاتر است.

وی با بیان اینکه تحقیقاتی در این زمینه صورت گرفته، گفت: در یکی از این مطالعات، ۱۷۰ کشور به مدت ۲۰ سال مورد بررسی قرار گرفته‌اند و تنها شش کشور با افزایش شدید مصرف انرژی مواجه بوده‌اند که کشور ما در این زمینه یا در مقام اول و یا دوم قرار دارد.

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران تأکید کرد: این آمارها نشان‌دهنده آن است که ما نسبت به موضوع انرژی، چه در زمینه برق، گاز و یا سایر حامل‌های انرژی، حساسیت کمتری نسبت به کاهش مصرف داریم.

توکلی با اشاره به اینکه بخشی از این آمار به زیرساخت‌ها مرتبط است، بیان کرد: به‌طور واضح، بخش اعظم این موضوع به زیرساخت‌های مصرف انرژی و حتی تجهیزات تولید انرژی ارتباط پیدا می‌کند. به‌عنوان مثال، در حال حاضر حدود ۲۰ تا ۲۱ میلیون بخاری در کشور وجود دارد که دارای راندمان پایینی هستند.

وی که در حین مصاحبه تلویزیونی سخن می‌گفت ادامه داد: در طرح شورای اقتصاد در سال‌های اخیر، تقریباً ۱۶۰ هزار بخاری را به‌روزرسانی کردیم. بخاری‌های جدید با راندمان بالای ۸۵ درصد و برخی حتی نزدیک به ۹۰ درصد جایگزین شدند.

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران همچنین در مورد سایر تجهیزات مصرف‌کننده انرژی گفت: همه تجهیزات دیگر با داشتن برچسب‌های با راندمان بالا به کاهش مصرف انرژی کمک می‌کنند.

انتهای پیام

نظرات کاربران

نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین، افترا، لینک، تبلیغات و نوشته‌شده با حروف لاتین معذور است.

هنوز نظری برای این خبر تایید نشده است.