کد خبر 694987
۱۴۰۵/۰۶/۱۸ ۱۳:۲۱

تحریم‌ها تأثیری بر پروازها و خطوط هوایی ندارند/ ایمنی همچنان در اولویت است

ساعت 24 - با وجود اینکه ۲۷ ایرلاین ایرانی از دیروز در لیست تحریم‌های ایالات متحده قرار گرفتند و نگرانی‌ها درباره تأثیر این تحریم‌ها بر تداوم پروازها افزایش یافته است، رئیس سازمان هواپیمایی اعلام کرد که صنعت هوانوردی کشور بارها با چنین محدودیت‌هایی روبرو بوده است. اگرچه تحریم‌ها هزینه‌های این حوزه را بالا می‌برند، اما قادر به متوقف کردن پروازهای ایران نخواهند بود.
تحریم‌ها زورشان به پروازها و ایرلاین‌ها نمی‌رسد/ ایمنی همچنان خط قرمز است

طبق اعلام ایسنا، دولت آمریکا در روز سه‌شنبه (۱۷ شهریورماه) مجموعه‌ای از تحریم‌های جدید را علیه صنعت هوایی ایران وضع کرد که در این راستا، ۲۷ شرکت هواپیمایی ایرانی به فهرست تحریم‌ها افزوده شدند. به علاوه، واشنگتن تعدادی از شرکت‌ها و واسطه‌های خارجی را نیز به اتهام کمک به فعالیت‌های هوانوردی ایران و خرید هواپیما و انتقال قطعات و تجهیزات تحت تحریم قرار داد.

در واکنش به این تحریم‌های ظالمانه، روز گذشته انجمن شرکت‌های هواپیمایی ایران اعلام کرد که «هوانوردی غیرنظامی، فراتر از یک موضوع سیاسی یا اقتصادی، یک بخش حیاتی از زیرساخت‌های زندگی مردم و یکی از ابزارهای بسیار مهم برای ارتباط میان کشورهاست. میلیون‌ها مسافر ایرانی و خارجی به منظور سفر، درمان، تحصیل، تجارت و دیدار خانواده‌ها به شبکه حمل‌ونقل هوایی وابسته‌اند. از این جهت، هدف قرار دادن شرکت‌های هواپیمایی و زنجیره تأمین هوانوردی، تنها فشار به یک بخش اقتصادی نیست، بلکه می‌تواند به‌طور مستقیم بر زندگی مردم، دسترسی آن‌ها به حمل‌ونقل هوایی، تداوم خدمات و ملزومات ایمنی پرواز تأثیر بگذارد.

انجمن شرکت‌های هواپیمایی ایران همچنین با ابراز نگرانی عمیق نسبت به استمرار و افزایش تحریم‌ها علیه شرکت‌های هواپیمایی کشور تأکید کردند که هوانوردی غیرنظامی و خدماتی که این صنعت به ایرانیان و اتباع دیگر کشورها ارائه می‌دهد، نباید به‌عنوان ابزاری برای اقدامات سیاسی و اقتصادی مورد هدف قرار گیرد. اصول و اهداف مندرج در کنوانسیون شیکاگو نیز بر توسعه ایمن و منظم هوانوردی غیرنظامی، تأمین نیاز مردم به حمل‌ونقل هوایی امن، منظم و اقتصادی و تقویت همکاری میان کشورهای عضو تأکید دارند. ماده ۴۴ این کنوانسیون به‌صراحت بر توسعه ایمن و منظم هوانوردی بین‌المللی و فراهم آوردن فرصت عادلانه برای دسترسی به خدمات حمل‌ونقل هوایی بین‌المللی تأکید می‌کند.

بیشتر بخوانید:

اعتراض انجمن شرکت‌های هواپیمایی به تحریم صنعت هوانوردی غیرنظامی ایران

اما رئیس سازمان هواپیمایی کشور نیز به تازگی اعلام کرد که تحریم‌های آمریکا نتوانسته است صنعت هوانوردی ایران را متوقف کند و تصریح کرد که تحریم‌های جدید آمریکا علیه شرکت‌های هواپیمایی ایران ادامه‌دهنده یک سیاست معیوب است. وی اظهار داشت که در حالی که این تحریم‌ها ممکن است هزینه‌های فعالیت و تأمین نیازهای صنعت را افزایش دهند، اما تاکنون و امروز نیز هیچ‌گاه قادر به متوقف کردن چرخه پروازهای کشور نشده‌اند.

شیرودی همچنین تأکید کرد که اقدام اخیر آمریکا نه تنها ابتکار نوین یا نشانه‌ای از کارآمدی سیاست‌های این کشور نیست، بلکه تکرار یک خط مشی ناپسند علیه ملت ایران به شمار می‌رود؛ خط سیا‌سی که صنعت هوانوردی کشور به مدت چند دهه با آن دست و پنجه نرم کرده و هر بار با توانمندی و استقامت متخصصان ایرانی مقابله کرده است. صنعت هوانوردی ایران همواره با چالش‌ها و محدودیت‌هایی نظیر خرید هواپیما و قطعات، خدمات فنی، بانکی، بیمه‌ای و تعمیر و نگهداری مواجه بوده است، اما با وجود این فشارها، آسمان ایران همچنان فعال می‌باشد و نخواهد بود.

تحریم‌ها نشان‌دهنده توقف هواپیماها یا تعطیلی شرکت‌های هواپیمایی نیست

رئیس سازمان هواپیمایی کشوری با بیان اینکه اعلام تحریم به معنای توقف فعالیت هواپیماها یا تعطیلی شرکت‌های هواپیمایی نیست، تأکید کرد که نباید این فرصت را داد که جنگ روانی و تیترهای اغراق‌آمیز، واقعیت‌های عملیاتی صنعت هوانوردی را تحت‌الشعاع قرار دهد. اگر چه تحریم‌ها ممکن است هزینه‌های عملیاتی را افزایش دهند، اما توان توقف صنعت هوانوردی ایران را ندارند.

تحریم هوانوردی، در واقع تحریم مردم است

شیرودی همچنین اشاره کرد که تحریم‌ها بر زندگی مردم تأثیرگذار است و افزود که هوانوردی تنها یک صنعت اقتصادی نیست، بلکه بخش جدایی‌ناپذیر از زیرساخت حیاتی کشور و وسیله‌ای برای جابه‌جایی میلیون‌ها مسافر، خانواده، بیماران، دانشجویان و فعالان اقتصادی به حساب می‌آید. به همین السبب، هدف قرار دادن شرکت‌های هواپیمایی ایران در حقیقت به معنای محدود کردن دسترسی مردم به خدمات حمل‌ونقل هوایی است و هزینه‌های آن بیشتر از همه بر دوش مردم معمولی، بیماران، خانواده‌ها و فعالان اقتصادی خواهد بود.

بر اساس اظهارات رئیس سازمان هواپیمایی، شرکت‌های هواپیمایی ایران با وجود سال‌ها توطئه‌چینی تحریمی همچنان به ارائه خدمات متعهد هستند و استمرار پروازها در شرایط دشوار تحریمی، نشان دهنده توانایی و تاب‌آوری صنعت هوانوردی کشور است. از سویی دیگر، دانش و تجربه کارشناسان کشور در طی سال‌های اخیر توانسته قابلیت پروازی ناوگان را حفظ کند و این دستاورد فنی با یک بیانیه تحریمی از بین نخواهد رفت.

شیرودی تأکید کرد که آمریکا ممکن است نام شرکت‌ها را در فهرست تحریم قرار دهد، اما نمی‌تواند دانش متخصصان، تجربیات جمع‌شده در صنعت و اراده کارکنان هوانوردی ایران را به تحریم بگیرد. اگر هدف واشنگتن توقف صنعت هوانوردی ایران باشد، باید بداند که این هدف در گذشته به وقوع نپیوسته و حال نیز محقق نخواهد شد.

بر این اساس، طبق تأکید رئیس سازمان هواپیمایی، ایمنی و امنیت پروازها جزء اصول غیرقابل نقض این سازمان است و ادامه پروازها باید با رعایت تمام ضوابط فنی و استانداردهای ایمنی صورت گیرد به‌طوری که هیچ ملاحظه اقتصادی یا عملیاتی بر الزامات ایمنی تقدم ندارد.

شیرودی بر این باور است که اگرچه تحریم‌ها می‌توانند تأمین برخی نیازها را دشوارتر کنند، اما نمی‌توانند صنعت هوانوردی ایران را متوقف نمایند. آمریکا ممکن است شرکت‌های ایرانی را تحریم کند، لیکن نمی‌تواند اراده یک ملت را برای حفظ و توسعه زیرساخت‌های حیاتی خود تحریم نماید و پروازهای کشور با تکیه بر توان داخلی و با ملتزم به رعایت کامل الزامات ایمنی و برنامه‌ریزی دقیق، کماکان ادامه خواهد یافت.

انتهای پیام

نظرات کاربران

نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین، افترا، لینک، تبلیغات و نوشته‌شده با حروف لاتین معذور است.

هنوز نظری برای این خبر تایید نشده است.